13.01.05, 14:46
Czesc Dziewczyny,
moje malenstwo wlasnie skonczy 1 miesiac zycia i jestem bardzo ciekawa czy
rozwija sie tak jak jego rowiesnicy.
Ile kg i cm maja wasze maluchy? Moje 58cm i 4770g
Jaki maja obwod glowki? 39cm
Czy juz sie usmiechaja i wodza wzrokiem? Usmiecha sie czasami ale nie jestem
pewna czy wodzi wzrokiem.
Czy sypia juz dluzej w nocy? Mopje jest raczej dziennym spiochem.
Fajnie jak podzielicie sie ze mna swoimi radosciami smile
Pozdrawiam i zycze powodzenie,
Magda z Karolinka
Obserwuj wątek
    • mpenzi Re: 1 miesiac 13.01.05, 19:49
      Cześć Madziu
      Też mam miesięczną dziewczynkę, ale jest dużo mniejsza .Waży 3400 a obwód
      główki to 35.Ale może dlatego że urodziła się 3 tygodnie przed czasem i teraz
      nadrabia.Wodzi wzrokiem za twarzami i często uśmiecha się choć nie wydaje mi
      się żeby to robiła świadomie, jednak widok jest przesłodki. Pozdrowienia dla
      ciebie i Karolinki.
      Bożena i Malaika
    • aklekiel Re: 1 miesiac 13.01.05, 20:07
      moj adaś kończy miesiąc w poniedizałek. nie wiem ile wazy, bo sie jeszcze nie
      wazylismy. wybieramy sie do lekarza i nie mozemy sie wybrac. mały usmiecha sie
      coraz czesciej, najczesciej jak jest najedzony. a ze wzrokiem to jest roznie. w
      nocy spi po 3-4 godziny, budzi sie na jedzonko i z powrotem spi. pozdrawiam
      ania i jej skarb - adaś
      • bogada Re: 1 miesiac 17.01.05, 16:49
        moja córcia właśnie skończyła 6 tyg. Ma 60cm, obwód główki 36, waży 3950 (karmiona piersią) - dzisiaj byłyśmy na szczepieniu i pani doktor powiedziała, że z tą wagą to nie jest źle ale mogłoby być lepiej...hm..troszki mnie to zmartwiło... no ale mała urodziła się w 38tyg. ciązy..i ważyła 3160 przy 55cm ... ma ktoś podobne dziecko ???
    • maaaluszek Re: 1 miesiac 17.01.05, 22:10
      czesc! moja Dominika w sobote skonczyla miesiac...jest slodka smile))...wazy 4,5
      kg...nie wiem ile mierzy bo jej lekarka nie mierzyla...po urodzeniu miala 57
      cm..obwod glowki 39 a klatki piersiowej 36...w nocy budzi sie raz...tzn
      ostatnie karmienie ok 22-23...potem ok 5-6 nad ranem i kolejne juz 9-
      10...sporadycznie dwa razy w ciagu nocy co dla mnie jest po prostu zaskakujace
      ze moze wytrzymac po 7 godzin w nocy bez jedzenia..karmie piersia...poza tym
      usmiecha sie...mysle ze jeszcze bezwiednie ale cora czesciej pod wplywem min
      mojego mezczyzny..wink))oczami zaczela wodzic ok 2 tygodnia..ale na pocztaku
      trudno to szlo..teraz juz lepiej...do tego stopnia ze przekreca glowe jak
      odsuwam zabawke...poza tym jak lezy na brzuszku to unosi sie na ramionach i
      jednoczesnie podnosi nogi...niezly z niej silacz..smile))nie wiem czy sama bym tak
      dlugo wytrzymala..smile))
      pozdrawiam

Magda
      GG3893287
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka