Dodaj do ulubionych

Debridat-jak stosować?

30.01.05, 15:53
Przeczytałam na forum,że można dawać dziecku Debridat w przypadku kolek.Kupiłam tabletki,ale nie wiem jak je podać.Mam 2 miesięczna córeczkę.
Proszę o pomoc.
Obserwuj wątek
    • detinka Re: Debridat-jak stosować? 30.01.05, 15:58
      Ja również chciałam stosować dla naszej Matysi Debridat ale powiedziała mi
      pani mgr w aptece że to się wydaje z przepisu lekarza a więc chyba on powinien
      poinformować o dawkowaniu.
      • monika_5 Re: Debridat-jak stosować? 30.01.05, 16:22
        dla małych dzieci jest w zawiesinie, dwkowanie też ustala lekarz
    • veronia Re: Debridat-jak stosować? 30.01.05, 18:55
      Debridat dla niemowląt jest w zawiesinie, dostępny tylko na receptę. Musisz ustalić z lekarzem dawkowanie. Ja podawałam Natalce 3 razy dziennie po 2,5 ml, na 15- 30 min przed karmieniem.
      • kate33 Re: Do Veroni 30.01.05, 19:06
        Bardzo się ucieszyłam jak zobaczyłam datę urodzenia Twojej córeczki, mój synek
        też jest z 20 września 2004 i oglądając zdjęcia Natalki stwierdziłam że się
        prawie nie różnią. Mam nadzieję, że autorka tego wątku nie będzie zła na mnie
        że napisałam w całkiem innej sprawie.
        Pozdrawiam serdecznie i całuski dla Natalki.

----------------------
        P.S. Chyba też muszę umieścić zdjęcia Kacperka na internecie.
      • delmisia Re: Debridat-jak stosować? 30.01.05, 22:43
        Mam 2 miesięczne dzicko. Mam Debridat w zawiesinie i do tej pory dolewałam go
        2,5 ml do mleka. Jeśli podawać go 15- 30 minut przed karmieniem to jak?
        Bezpośrednio do ust, czy rozcieńczać np. z odrobiną wody i podawać w butelce?
        • veronia Re: Debridat-jak stosować? 30.01.05, 23:03
          Ja karmię piersią więc i tak nie mogłam dolewać do mleka wink Podawałam prosto z tej miarki która jest na butelce do buźki. Natalce całkiem smakowało, on jest taki bardzo słodki. To było jedyne lekarstwo które pomogło Natalii na kolki.

Kate, to mówisz że twój synek podobny do Natalki, hihi? Może sobowtór?
        • ezagraj Re: Debridat-jak stosować? 31.01.05, 14:18
          My podajemy strzykawką, tylko że wieczorem na góra 5-10 minut przed karmieniem
          i nigdy przed kapielą bo nasza Emilka idzie po nim spac i po myciu juz raz tak
          było. Spała jak kamień więc raz był dzień brudaska. Pozdrawiam Edyta
    • ezagraj Re: Debridat-jak stosować? 31.01.05, 12:52
      My mamy ale w zawiesinie bo dla maluchów jest ten. Tam jest instrukcja że na
      każde 5 kg masy ciała 5 ml dziennie a że my dajemy 2 razy to po 2,5 ml. Musisz
      kupiC ten w zawiesinie na receptę a ten co masz to dla starszych dzieci lub
      dorosłych. Pozdrawiam Edyta
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka