Dodaj do ulubionych

Nie chce się kąpać

18.02.05, 22:03
Moja córcia (3 miesiące) uwielbiała się kąpać, lecz od tygodnia kiedy
wkładamy ją do wanienki płacze i krzyczy jak oszalała. Próbowaliśmy zmienić
otoczenie kąpieli lecz nie pomogło. Nie miała zalanych oczy, ani uszu.
Temperatura wody i otoczenia jest zawsze taka sama.
Obserwuj wątek
    • kalina_p Re: Nie chce się kąpać 18.02.05, 22:13
      Sprobuj ja kapac razem ze soba w normalnej wannie, my tak od urodzenia malej
      robimy i uwielbia kapiele. Jakies kaczuszki, piana, siedzi ktoremus z nas na
      brzuchu i bawi sie, gada...polecam.
      • aneta73 Re: Nie chce się kąpać 18.02.05, 22:17
        Pomysł jest świetny, lecz nie mamy wanny tylko kabinę prysznicową.
    • aagje Re: Nie chce się kąpać 18.02.05, 22:13
      a skora? to jedyne, co mi przychodzi do glowy.
      moj maks tez dopiero co skonczyl 3 m-ce i mial (nie wiem skad) lekko podrazniona
      skore na plecach. zalecono nam kapiel w krochmalu.
      zeby bylo wiecej rewelacji nagle (!) przestala mu odpowiadac oliwka, ktorej
      uzywalismy od poczatku. wczesniej smarowalismy go i masowalismy nia po kapieli,
      a tu nagle krzyk przy nalozeniu jej. nastepnego dnia to samo. odstawilismy oliwke.
      • aneta73 Re: Nie chce się kąpać 18.02.05, 22:21
        Sprawdzaliśmy ją bardzo dokładnie i nie ma żadnych podrażnień. Może zmienimy
        kosmetyki. Ona płacze jak tylko poczuje, że jest w wodzie. Potem bardzo trudno
        ją uspokoić. Nawet cycuch nie pomaga.
        • kalina_p Re: Nie chce się kąpać 18.02.05, 22:42
          Jak kabina to gorzej...no to nic nie poradze, chyba zeby razem z nia pod
          prysznic i polewac, moze sie do wody znow przekona...posadzic ja w tej kabinie,
          sama nie wiem.
    • zolul Re: Nie chce się kąpać 19.02.05, 11:07
      Ważne żeby zanurzać dzidziusia w wodzie powolutku zaczynając od nóżek i pupki
      stopniowo mocząc plekci. U nas było tak, że kąpaliśmy w
      temperaturze "podręcznikowej" i było dość dużo wrzasku aż pewnego dnia mąż nie
      dopilnował temperatury wody, ja wkładam powoli małą do wanienki a ona spokojna
      jak nigdy...Wprawdzie wydawało mi sie, że woda trochę za ciepła ale
      przyzwyczajona do tego, że to była broszka męża stwierdziłam, że najpewniej mi
      się wydaje. Mała zadowolona jak nigdy a kazało się, że woda miała ok40 stopni!
      Odtąd taką właśnie temperaturę wody staramy się zachować przy każdej kąpieli i
      wszyscy zadowoleni!
      • kaszajas Re: Nie chce się kąpać 19.02.05, 12:46
        a może wanienka jest już za mała, u nas tak było, kupiliśmy większą i jest ok.
        pozdrawiam mama i maleństwo

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka