nutrient1 19.02.05, 17:10 płyn Oilatum. Dziecko ma 2m-ce. Czy mozna zastosować??? Ma suchą skórę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
inia25 Re: PŁYN DO KĄPIELI OILATUM!!!!! 19.02.05, 17:20 jak najbardziej. my stosowalismy od pierwszych dni zycia. zamiast oilatum mozesz wlewac do kapieli zwykla oliwke, taki sam skutek no i taniej Odpowiedz Link Zgłoś
nutrient1 Re: PŁYN DO KĄPIELI OILATUM!!!!! 19.02.05, 17:21 Cz to był Oilatum plus??? Odpowiedz Link Zgłoś
bea-ta Re: PŁYN DO KĄPIELI OILATUM!!!!! 19.02.05, 17:32 Czy ten Oilatu Plus to nie jest czasem do kąpieli dzieci z zakażeniem skóry gronkowcem? Do kąpieli używa się emulsji oilatum tej w większym opakowaniu. Kąpć się powinno malucha 2-3 x w tyg. Zawiera parafinę, która zostawia delikatny "film" na skórze dający gładkość, ale też parafina jak każdy tłuszcz ( w tym oliwka)nie daję skórze oddychać, więc lepiej stosować naprzemiennie z innym płynem. Odpowiedz Link Zgłoś
nutrient1 Re: PŁYN DO KĄPIELI OILATUM!!!!! 19.02.05, 17:54 Mąż kupił oilatum plus bo myślał że "plus to lepszy!!! Wyślij chłopa na zakupy Odpowiedz Link Zgłoś
bea-ta Re: PŁYN DO KĄPIELI OILATUM!!!!! 19.02.05, 17:59 Ha, ja sama za pierwszym razem tak myslałam!A baba jestem))Z emulsji jestem b. zadowolona, mam też szampon i mydełko.Maluch źle reagował na kosmetyki, a teraz mam spokój.Tyle, że nie pachnie, ale najważniejsza ładna skórka. Odpowiedz Link Zgłoś
szymawp Re: PŁYN DO KĄPIELI OILATUM!!!!! 19.02.05, 20:27 Witaj. My stosujemy od urodzenia synka Oilatum - Emulsje do kąpieli, jest rewelacyjna. Poleciła nam pielęgnierka w szpitalu. Mniej pracy przy dziecku po kąpieli bo nie trzeba oliwić skóry (sprawdziliśmy to i oliwka bardzo długo się wchłaniała). Raz babcia ubrała go za grubo i pojawiły się potówki jednak szybciutko znikneły. Odpowiedz Link Zgłoś