nadinette 20.03.05, 09:50 Kochane Mamy, Jakie chrupki i biszkopty podajecie swoim pociechom , chodzi mi o nazwe producenta? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kalina_p Re: jakie biszkopty i jakie chrupki dla 8 mies? 20.03.05, 09:59 chrupki zwykłe kukurydziane, różnych producentów. Najlepsze (bo miękkie) są w Leclecu, Puff się chyba nazywaja. A biszkotów nie daję, bo strasznie nimi kruszy. Odpowiedz Link Zgłoś
malgra Re: jakie biszkopty i jakie chrupki dla 8 mies? 20.03.05, 10:21 chrupki Flipsy a biszkopty Petitki. Odpowiedz Link Zgłoś
fredek77 Re: do malgra 20.03.05, 11:03 Czy Petitki sa bezglutenowe? Dzieki za odpowiedz.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
malgra Re: do malgra 08.04.05, 23:46 sorki ,nie pamiętam, bo wyrzuciłam juz opakowanie Odpowiedz Link Zgłoś
afryka11 Re: do malgra 09.04.05, 19:42 chrupki kukurydziane - nie smakowe,a biszkopty zwykłe,ale rzadko ( jednak gluten) - fakt brudza okropnie, Odpowiedz Link Zgłoś
babolek25 Re: jakie biszkopty i jakie chrupki dla 8 mies? 09.04.05, 20:36 A po co w ogóle dawać chrupki i biszkopty? (pytam, bo niedługo zaczniemy 8 ies.), zawsze mi się wydawało,że jak dzieci jedzą takie "zapychacze", to nie będą chciały jeść zdrowych rzeczy. Czy one zawierają coś, co jest potrzebne dziecku? Odpowiedz Link Zgłoś
anula-p Re: jakie biszkopty i jakie chrupki dla 8 mies? 09.04.05, 22:56 Między innymi po to zeby nauczyć gryźć, przeżuwać i łykać coś inego niź papki i płynu. Odpowiedz Link Zgłoś
renata28 Re: jakie biszkopty i jakie chrupki dla 8 mies? 10.04.05, 00:08 Potwierdzam. Gdyby nauka na chrupkach kukurydzianych moja mała do dzisiaj wcinała by tylko wszystko bardzo płynne, a tak mimo że jeszcze bez zębów świetnie sobie radzi. Odpowiedz Link Zgłoś
kotek15 Re: jakie biszkopty i jakie chrupki dla 8 mies? 10.04.05, 19:40 ja od kilku dni daję flipsy i herbatniki nestle Miśkopty są od 10 m-ca i mają gluten i sa dość drogie 16 zł pzdr M Odpowiedz Link Zgłoś
guinda Re: jakie biszkopty i jakie chrupki dla 8 mies? 10.04.05, 23:00 Ja oprocz chrupek kukurydzianych daje kawalki pieczywa ryzowego (to okragle) bez soli i ryz preparowany. Moja mala uwielba ryz preparowany, bo jest mieciutki poza tym jak jej wysypie na stoliczek przy krzeselku do karmienia to probuje cala garscia zbierac jak nawiecej albo probuje brac 1 ziarenko pojedynczo. Doskonale mozna dzieki temu cwiczyc mala motoryke. Polecam. A jak chce zeby sobie naprawde pojadla tego ryzu to jej sama wsypuje wiecej do buzki i polyka w mig i piszczy ze chce jeszcze. Odpowiedz Link Zgłoś