Dodaj do ulubionych

pieluchy dla noworodka

31.03.05, 11:18
Witam! Rodze dopiero za 5 tyg ale mam okazje zrobic wieksze zakupy w Makro
(okazyjniewink. Chcialabym juz kupic pieluchy (taniej)-tzn zrobic jakies zapasy,
np na miesiąc-dwa, bo potem nie bardzo bede miala mozliwosc wyrwac sie z domu
a na pomoc innych nie bardzo moge liczyc. Tylko nie bardzo wiem:
A)Jak dlugo uzywa sie pieluch w tym najmniejszym rozmiarze(Miesiac? Dwa?)
B)Ile sztuk takich jednorazowek "schodzi" na dzien
C) Ktore z pieluszek polecacie dla najmniejszych dzieci?
D) To samo tylko apropos chusteczek
Z gory serdecznie dziekuje i pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • dorota.mk Re: pieluchy dla noworodka 31.03.05, 11:22
      Raczej nie kupuj za dużo. Moja córa zużyła tylko 2 paczki jedynek-newborn,
      potem może 2-3 tygodnie używała dwójek i szbko przeszłyśmy na trójki.
      Wszystko zalez od tego jaki dzidziuś się urodzi duży i jak potem bedzie
      przybierał na wadze.
      Pozdr,
      • driadea Re: pieluchy dla noworodka 31.03.05, 12:22
        Każda matka powie inaczej, bo inne były potrzeby. Raczej nie sugeruj się
        opiniami.
        Ja polecam rewelacyjne pampers newborn (większe pampersy wcale nie są takie
        super, jak to zwykło się o nich mówić, niewiele się różnią od dużo tańszych
        zwykłych bawełnianych jednorazówek, ale newborn są niezastąpione - naprawdę
        genialnie chłoną kupkę!), moja córa używała ich do końca 2 miesiąca, więc
        całkiem długo, a wcale nie była wcześniakiem, była "średniaczkiem" - 3180g/54cm
        Średnio szła nam paczka (44szt) na tydzień, ale i tu nie ma reguły.
        Chusteczki dla nas wszystkie ok, bo mała nie miała uczuleń - najczęściej
        używałam pampersów zielonych i j&j, ale (gdy młoda miała ok. 6 mies.)potem
        naprawdę bez różnicy, jakieś zwykłe z Plusa (jaś i małgosia) też były ok smile i
        świetne Dzidziusie (Cleanic).
        Pozdrawiam, Aga
    • 26magda3 Re: pieluchy dla noworodka 31.03.05, 11:27
      ja osobiscie polecam pampersy, a chusteczki bambino (jedne z tańszych)!!
      jeśli chodzi o rozmiar to wszystko zależy od tego jak duże urodzi sie
      maleństwo. Przy pierwszym dziecku bardzo długo uzuwałam rozmiaru 1 (syn urodził
      się mając 52 cm). Natomiast przy drugim synu (58 cm) rozmiaru 1 zuzyłam 1
      paczkę, rozmiaru 2 tylko 2 paczki a teraz cały czas jestem na rozmiarze 3 - syn
      obecnie ma 3,5 miesiąca!!
      Trudno ci coś konkretnie poradzić bo wszystko zależy od długosci dzieciaczka!!
      tak więc nie polecam kupowania duzych zapasów!!
      A jeśli chodzi o chusteczki to musisz sprawdzić który zapach będzie ci pasował!
      Ja używam bambino bo sa w miare tanie, ale dostałam kiedyś niwea i były bardzo
      fajne!!!
    • przeciwcialo Re: pieluchy dla noworodka 31.03.05, 11:42
      Pieluchy neewborn czasami wogóle sie nie przydaja bo dziecko moze być duze.
      Mozesz kupic jedna paczke neewbornów i 2-3 mini od 3-6 kg. A potem zobaczysz
      jak dziecko bedzie rosło.
    • cholmin Re: pieluchy dla noworodka 31.03.05, 11:54
      Ja polecam Pampersy newborn, jeżeli dzidzia jest mała oczywiście - naprawdę
      świetnie chłoną "noworodkowe" kupki, a jest ich dużo - nawet tyle ile karmień,
      u mnie średnio 8 sztuk dziennie. Mój mały ma natomiast uczulenie na Huggisy. Co
      do chusteczek, to też używam Pampers.
      Pozdrawiam, Iza
      • weeneeth Re: pieluchy dla noworodka 31.03.05, 11:59
        Witaj,

Pampersy newborn 1, kup z 1- 2 paczki. Paczka wystarczałam mi na około tydzień,
        dziewczyny mają rację, nie wiadomo jaki duży dzidziuś się urodzi, lepiej
        dokupić niż miałyby Ci zostać pieluchy. Mozna kupić od razu 2 , ale jedynki
        rewelacyjnie chłoną kupkę- większe niestety już nie tak dobrze.Chusteczki- też
        pampers tylko na początek rumiankowe- tych możesz kupić więcej, na pewno się
        przydadzą- zużywam ich mniej więcej paczkę na paczkę pieluch. Jeśli możesz
        sobie pozwolić warto kupić pudełko na chusteczki- ułatwiają przewijanie i nie
        wysychają.

pozdrawiam

Sabina
    • pulpcik Re: pieluchy dla noworodka 31.03.05, 12:15
      a) jedynek uzywalismy przez 2 tygodnie, choc rozmiarowo moznaby dluzej, ale dwójki sa tansze smile
      b) jedna paczka (44 szt.)starczala rowno na tydzien.
      c) uzywalismy Pampersów - były ok.
      d) najpierw Nivea, potem Bambino - obie dobre.
    • renata28 Re: pieluchy dla noworodka 31.03.05, 12:42
      Najpierw sprawdz cene tych pieluch w supermarkecie. Ja nie kupuję pieluch w
      Makro, bo po prostu sa droższe, tak samo jest z chusteczkami - przynajmniej
      Nivea, w Carrefourze ok 8 zł, a w Makro ostatnio chyba coś pod 8 zł, to żadna
      oszczędność, nawet za benzyne sie nie zwroci. Używam Nivea, bo są mieciutkie,
      rzadko uczulają (choć oczywiście podobno zdrza się) i są ekstra nasączone i nie
      mają intensywnego zapachu (są też perfumowane, ale te omijałam,), dla mnie
      chusteczki pampersa były za sztywne. W tej chwili córeczka ma 8 mies. i cały
      czas ich używam.
      Używałam Pampers New born dopóki mała nie przytyła do 5 kg (przy urodzeniu
      2800), bo bardzo dobrze chłonęly kupki i nigdy nie było żadnych odparzeń (czyli
      mniej więcej przez 2 mies.) próbowałam też Hugginsów, ale u nas porażka -
      pupcia sie zaczerwieniła
      Powodzenia
    • mama_zuzi1 Re: pieluchy dla noworodka 31.03.05, 12:47
      Witam!
      Polecam Ci pieluszki Huggies newborn- są super- delikatne, mięciutkie i
      doskonale chłoną kupkę. U nas sprawdziły sie duzo lepiej niz pampersy, na które
      Zuzia ma uczulenie sad Jeśli chodzi o ilość pieluszek to są one przeznaczone dla
      dzieci o wadze od 2 do 5 kg i zalezy jakie duze będzie Twoje dziecko. Zuzia
      urodziła sie z waga 3290g i zuzyliśmy jakieś 2 paczki. A co do chusteczek to
      tylko i wyłącznie nivea!! na Johnsona jest uczulona a pampersy białe mają
      obrzydliwy zapach i pozostawiaja tłustawą warstwe na skórze. Nivea sa dosyć
      drogie ale sa dobrze nawilżone, maja fajna mięsista strukturę, super zapach i
      skórka po nich jest doskonale nawilzona. Huggiesów i nivea uzywamy z
      powodzeniem już prawie 6 miesięcy.
      Musisz spróbować co bedzie najlepsze dla Twojego dziecka bo każde jest inne. Z
      tego co czytałam na tym forum to sporo dzieciaków ma uczulenie na pampersy i
      Johnsona. W niektórych sklepach mozna kupic pieluszki na sztuki i może warto
      spróbować, żeby nie trzeba było potem wyrzucic całej paczki..

Pozdrawiam serdecznie

Dominika i Zuzia
    • hipnoza Re: pieluchy dla noworodka 31.03.05, 12:49
      Ja od samego początku używałam produktów z Biedronki, zarówno pieluchy jak i
      chusteczki są o.k.
      Tylko pieluszki zaczynają się od wagi 3 kg.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka