edalia 01.04.05, 16:29 Kacperek ma zapalenie oskrzeli, strasznie kaszle i słychac charczenie- nie ma temperatury. lekarka zapisała antybiotyk w zastrzyku 2 razy dziennie:biofuroksym. podac dziecku? jestem wrogiem antybiotyków. co byscie zrobiły? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maaaluszek Re: antybiotyk 01.04.05, 16:33 czesc! ja bylam w takiej sytuacji jak mala miala 2 miesiace...nawet przez chwile sie nie zastawialam...pamietaj ze u takich maluchow zaraz moze pojawic sie zapalenie pluc a co za tym idzie szpital...Dominika tez najpierw dostala w zastrzyku dlatego ze lekarka bala sie ze doustnie moze zle znosic i nie wypijac odpowiedniej dawki a trzeba bylo natychmiast dzialac...po 3 dniach przeszlismy na doustny...to byl zinnat...mysle ze lekarz wie co robi... pozdrawiam i zycze powodzenia i zdrowia Magda Odpowiedz Link Zgłoś
dora1976 Re: antybiotyk 01.04.05, 16:42 My ostatnio przechodziliśmy grype mały miał przez 2 dni gorączke a potem brzydki kaszel nasza lekarz powiedziała ze jesli nie bedzie za 3-4 dni poprawy to trzeba podać antybiotyk poprawa była ale ten kaszel został poszliśmy do lekarza który był akurat na zastepstwie osłuchała i stwierdziła ze są zmiany w oskrzelach i proponuje antybiotyk. Zapytałam czy to konieczne to stwierdziła ze ona by swojemu dziecku dała a ja zrobie jak uważam. No i nie podałam obserwowałam małego i dawałam mucosolwan i eurespal i bardzo czesto oklepywałam plecki. Poszłam osłuchac za 3 dni i wszystko było dobrze, kaszel trwał ok tygodnia. Ja nie jestem strasznym wrogiem antybiotyków ale nasi lekarze przepisują je nagminnie. Zyczymy zdrowia. Jesli masz pytania to chetnie odpowiem. Odpowiedz Link Zgłoś