Dodaj do ulubionych

co zrobic z wysypka???

26.04.05, 11:23
Moj maly brzdac dostal uczulenia na proszek - skore mial taka szorstka i
zaczerwieiona. Wszystie rzeczy ponownie wypralam w poprzednim proszku (nie
bylo zadnych problemow) a wysypka dalej nie znika -skora dalej szorstka
oprocz pupy (pamperssmile. Kapie go w emulsji oilatum, smaruje mascia diphrobase
i bez zmian. Pediatra stwierdzil ze samo przejdzie( to bylo tydzien temu) a
tu zadnej poprawy.

Macie jakis sposob??? Prosze o rade...
Obserwuj wątek
    • mamatomka1 Re: co zrobic z wysypka??? 26.04.05, 11:42
      mój syn też miał taką wysypkę-krostki były czerwone i szorstkie na całym
      brzuszku. kąpałam go w oilatum albo w krochmalu i nie smarowałam niczym nawet
      oliwką. dwa dni później poszłam na szczepionkę i chciałam pokazać lekarce ale
      krostki znikły i została tylko chropowata skóra. Być może było to od proszku
      ale cały czas prałam w tym samym od początku- doradzono mi abym prasowała
      rzeczy małego od lewej strony, mogło to byc równiez uczulenie na pokarm -
      zjadłam pomidora. od lekarki dostałam 2 maści robione- jedna witaminowa druga
      jakaś mocniejsza jakby mu się pogorszyło. Być może źle wypłukałaś ciuszki z
      proszku, a może cos zjadłaś. mojemu synowi przeszło po kilku dniach, nie wiem
      od czego dostał tego uczulenia.pozdrawiam.
      • mamapatryczka Re: co zrobic z wysypka??? 26.04.05, 12:17
        Od samego poczatku jadlam wszystko i malemu nic nie bylo. Gdybym cos zjadla to
        na pupie tez by mu pewnie wyskoczylo a on pupe ma jak z reklamy.... Dopiero ten
        proszek (tak sadze). Jak przygotowac kapiel z krochmalu? Czy potem splukac
        czysta woda? Smarowac czyms potem?? Dzieki za odpowiedzsmile
        • mamatomka1 Re: co zrobic z wysypka??? 26.04.05, 18:54
          do gotującej wody (ok.1 litry) wlać rozrobioną 1 łyżkę maki ziemniaczanej z
          zimną wodą (ok.1 szklanka)wlewając mieszaj wszystko i pogotuj chwilkę.musisz
          wyczuć na oko konsystencję. ma wyjść taka przezroczysta mazia.popróbuj raz
          rozrób mniej raz wiecej sama wyczujesz. ten krochmal wlewasz do wanienki z
          wodą, myjesz tym dziecko. nie używaj mydła ani innych środków myjących tylko
          myj tą wodą i potem dziecko wytrzyj. ja nie używałam nawet oliwki na początku,
          teraz używam oilatum i tą robiona maść i żadnych innych kosmetyków.pozdrawiam
    • mamapatryczka Re: co zrobic z wysypka??? 26.04.05, 17:32
      up
      • mamatomka1 Re: co zrobic z wysypka??? 26.04.05, 18:57

do gotującej wody (ok.1 litry) wlać rozrobioną 1 łyżkę maki ziemniaczanej z
        zimną wodą (ok.1 szklanka)wlewając mieszaj wszystko i pogotuj chwilkę.musisz
        wyczuć na oko konsystencję. ma wyjść taka przezroczysta mazia.popróbuj raz
        rozrób mniej raz wiecej sama wyczujesz. ten krochmal wlewasz do wanienki z
        wodą, myjesz tym dziecko. nie używaj mydła ani innych środków myjących tylko
        myj tą wodą i potem dziecko wytrzyj. ja nie używałam nawet oliwki na początku,
        teraz używam oilatum i tą robiona maść i żadnych innych kosmetyków.pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka