anka252 22.09.03, 09:39 cześc Chciałabym się dowiedzieć czy jest dużo mam na forum które sa w trakcie pisania pracy magisterskiej i jak wam to idzie ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rysia_mama_wiktorka Re: Praca magisterska 22.09.03, 10:11 jestem w trakcie pisania i z rana zanim się wezmę to najpierw zalągam sobie tutaj, żeby jakoś umilić sobie ten czas Ja, żeby w ogóle móc pisać pracę to wyslałam dziecko do przedszkola. Jak on byl w domu nie byla w stanie sie skupic nawet jak on spal. A teraz wreszcie mam czas na pojechanie do biblioteki czy pozałatwianie innych materiałow. I na szczęście jestem już na pół metku. Mam nadzieję, że do środy napiszę już praktycznie całoś, później będą tylko jakieś kosmetyczne poprawki. A jak Tobie idzie? dodam jeszcze, że ja wznawiałam studia i w zasadzie to powiannam się obronić 5 lat temu! no ale lepiej późno niż wcale pozdrawiam, Paulina mama Wiktorka Odpowiedz Link Zgłoś
anka252 Re: Praca magisterska 22.09.03, 10:18 Ja tez swojego wysłałam do przedszkola . Jednym z powodów była właśnie praca magisterska. Ale nie mogę się jakoś skupić i ciągle odwlekam pisanie ( znajduję sobie coś innego do roboty np: od 2 godzin zamierzam prasować , ale nie mogę oderwać sie od forum ) Ja napisałam dopiero jeden rozdział . Ale od jutro biorę się do roboty Pozdrawiam i powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
wieczna-gosia Re: Praca magisterska 22.09.03, 11:05 trzymam za was kciuki ) ja dziubie co prawda doktorska, ale oczywiscie dom lsni ) kot nakarmiony i wyczesany a ja no gdzie siedze )) ale przez ostatnia godzine dziubalam mape, dorabialam kreseczki i jestesm totalnie odmozdzona )) A studentek to tu chyba generalnie sporo to piekny okres zeby miec dzieci ) Odpowiedz Link Zgłoś
kacha222 Re: Praca magisterska 22.09.03, 14:09 Ja piszę!! idzie mi jak krew z nosa, ale jakos to będzie. Pracuję tez (i to na dwa etaty: jeden legalny, drugie nie). Maciek jest w przedskzolu, w domu widac brak damskiej ręki, ale jakoś leci ... licenckjata pisałam jak młody miał 5 miesięcy Odpowiedz Link Zgłoś
skrzyniaa Re: Praca magisterska 22.09.03, 14:25 A również zamierzam zacząć pisać pracę. Już straciłam 2 miesiące i nic. Mam czas na pisanie dopiero po 22 godzinie, a wtedy często padam na ... Jestem zrozpaczona, ostatnio przez około 3 m-ce przeżywałam straszny kryzys (życiowa porażka), jestem sama, komputer pożyczony. W weekendy Marysia nie daje mi spokoju , trzeba zająć się sprawami domowymi itd. Kiedyś miałam więcej siły. No po prostu katastrofa... Skrzynia Odpowiedz Link Zgłoś
amyk Re: Praca magisterska 22.09.03, 20:47 Miałam nadzieję że piszę końcowkę pracy magisterskiej tj, wstęp i zakończenie - ale że zmienił sie stan prawny w sierpniu - jeden rozdział mam do przerobienia i napisania prawie na nowo. (Jako że cofnełam sie do poziomu mojego łobuza (2,3 m-ce)- to jestem na etapie bajeczek, kreskówek, programów dla dzieci i żadko oglądam wiadomości - przegapiłam co nie co latem.) Zostal mi jeszcze jeden egzamin i może...........się da obronić w październiku. Z organizacją pracy kiepsko - jakoś lepiej mi się pisało wiosną br. Teraz maluch chory, cały dzień w domu i klops - nie ma jak sie rozłożyć z materiałami do pracy, chyba że późno wieczorem. A wtedy to ja mam ochote na coś innego. Jak wstanę wcześniej rano - to łobuz też wstaje wcześniej. AniaZ. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzia_i_werka Re: Praca magisterska 22.09.03, 23:32 Hm...jak po grudzie to najlepsze określenie Nie zdążyłam przed urodzeniem małej a teraz...no to po prostu dramat! Pozdr! Odpowiedz Link Zgłoś
umargos Re: Praca magisterska 23.09.03, 00:16 Ja też skrobię, co prawda doktorat, ale bywa przyciężko. Najgorzej z mobilizacją. Dobrze, że wszystko wskazuje, że od przyszłego tygodnia dwa razy w tygodniu z Małą zostanie opiekunka a ja wyrwę się do ludzi, instytutu, biblioteki i zmobilizuję. Zwłaszcza, że mam tzw. nóż na gardle, za pół roku praca musi pojechać do recenzentów, a ja mam 3/4 wstępu (dwa podrozdziały), brakuję wstępu-wstępu, ten na końcu, w znacznym stopniu rozgrzebane 2 rodziały (ale to będzie jakieś 25% pracy), katalog (ok. 1000 stron - do gruntownej korekty i ostatecznych poprawek..bleee), 90% map i ilustracji i 95% aneksu z tabelkami...i zamiast pracować to sie relaksuje na forum, albo zajmuję dzieckiem. Ale to do jutra..juz dziś zaczęłam korekt ciąg dalszy. Jutro chyba na rozgrzewke napiszę wstęp do katalogu... Pozdrawiam Ula Odpowiedz Link Zgłoś
karatina Re: Praca magisterska 23.09.03, 17:39 Właśnie w czwartek mam obronę. Trzymajcie za mnie kciuki. Bardzo się cieszę, że nareszcie skończyłam z tym pisaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
fringilla Re: Praca magisterska 23.09.03, 22:32 A ja dziś byłam u promotora z prośbą, żeby... mnie popędził. Czas przecieka między palcami, juz dawno bym napisała, gdybym się sprężyła, ale.. Po tym co przeczytałam powyżej nie muszą pisać jak to jest. Zawsze znajdzie się jakieś usprwiedliwienie... Pozdrawiam Towarzyszki Niedoli Agata Odpowiedz Link Zgłoś