Dodaj do ulubionych

11,12 mies-ile piją?

09.05.05, 08:47
Wydaje mi sie,ze moja Coreczka za duzo pije.Nie wiem czy są jakies normy? W
ciągu dnia wypija okolo 450 ml-herbatek,soczkow itp. A jak bylo cieplo to
nwet 650.Ile pija Wasze Dzieciątka?
Obserwuj wątek
    • habie Re: 11,12 mies-ile piją? 09.05.05, 09:01
      Moj jest młodszy, ma niecałe 10 miesięcy i też pije straszne ilości,
      porownywalne do tych co podałaś. No właśnie czy są jakieś normy???
    • karina45 Re: 11,12 mies-ile piją? 09.05.05, 09:07
      Moja tez pije b. duzo (ostatnio do 600-700ml), za to mniej je. Tez sie
      zastanawialam czy to norma, czy cos jest nie tak. Chociaz przybiera na wadze
      bardzo dobrze wiec mnie to az tak b. nie martwi. Mysle ze sie sama potrafi
      regulowac i pije tylko tyle ile jej faktycznie potrzeba. Moze faktycznie musza
      wiecej pic, pzreciez sa tak strasznie zywe i chwili na miejscu nie usiedza - to
      moze maja tez zwiekszone pragnienie? Teraz jest tez coraz cieplej wiec powinno
      sie wiecej pic. ja daje tyle ile chce, bo wole zeby wypila wiecej niz zeby byla
      odwodniona. Pozdrawiam Karina
      • kamilka1979 Re: 11,12 mies-ile piją? 09.05.05, 09:32
        Mój synek za tydzień kończy roczek i ostatnio też więcej pije ,a mniej
        je.Wczoraj na przykład wypił ok.600 ml herbatki.Zazwyczaj pija trochę mniej.Też
        się zastanawiałam czy są jakieś normy.W czwartek idę do pediatry to się
        zapytam,ale wydaje mi się,że dziecko w tym wieku powinno pić tyle ile chce.
        Pozdrawiam Kamila z Bartkiem
        Oto Bartuś:forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=19095563&a=22955601
    • marta.sk Re: 11,12 mies-ile piją? 09.05.05, 10:58
      Moj 13- mies synek wypija ponad litr płynów dziennie. Jest tak odkąd skończył
      10 mies i zaczął pić z niekapka. Uwielbia wszystko byle było mokre smile. Oprócz
      tego bardzo ładnie je. Waży 12 kg i ubranka nosi na 92-98.
      Pozdr Marta
      • lena100 Re: 11,12 mies-ile piją? 09.05.05, 11:15
        a jakie herbatki podajecie? czy slodzone?
        bo ja sie trasznie boje tych soczkow i innych slodzonych historii (prochnica!)
        i lekarz polecla mi dodawac sama wode - ale widze ze sama woda malemu nie
        bardzo smakuje...
        napiszcie kjakie herbatki podajecie i czy czyms dosladzacie
        • em_em71 Re: 11,12 mies-ile piją? 09.05.05, 12:01
          U nas "przechodzi" tylko herbatka Hippa - uspokajająca (lipa, melisa,
          rumianek), woda i mleko; soki bardzo niechętnie, inne herbatki (np. z owoców
          leśnych) absolutnie nie. Wypija wszystkich płynów ok 200-250 ml na dobę (z
          niekapka), może piłby więcej gdybym mu zostawiła kubek do jego wyłącznej
          dyspozycji, ale tego nie robię, nie chcę utrwalać w nim nawyku nieustannego
          popijania. Maluch nie wygląda na spragnionego ani odwodnionego, nie ma
          problemów z zaparciami, załatwia się bardzo regularnie, więc chyba taka ilość
          go satysfakcjonuje smile na razie... 10,5 mca
          • lena100 Re: 11,12 mies-ile piją? 09.05.05, 13:19
            a ta herbatka Hippa to w proszku czy do parzenia? myslicie ze z dodatkiem cukru?
            • mama-domisia Re: 11,12 mies-ile piją? 09.05.05, 14:39
              mojemu synkowi smakuje herbatka rozpuszczalna z HIPPa malinowa z dziką różą a
              słodzę glukoza
              • aniazm Re: 11,12 mies-ile piją? 09.05.05, 16:36
                Antek (ma 11 m-cy) pije około 100 ml dziennie soku... więcej nie chce. no,
                chyba, że to herbata mamay,alebo taty, wtedy, to i cały kubek wybąblismile ale
                cały czas cyca, więc chyba tym się napijasmile
    • maja42 Re: 11,12 mies-ile piją? 09.05.05, 16:52
      wiekszość herbatek Hipp jest bez cukru krystalicznego (ale nie wszystkie!!!
      Rumiankowa ma cukier!) Są słodzone glukozą - tak jest napisane w składzie. Ja
      dodatkowo już nie dosładzam bo i po co. Mówię o herbatkach rozpuszczalnych,
      granulowanych. a sa jakieś do parzenia???
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka