ttur 16.05.05, 12:02 czy konieczna jest konsultacja neurologiczna,jeżeli regularnie chodzę z synkiem do pediatry i on nie zalecił nigdy takiej konsultacji? czy powinnam mimo wszystko udać się do neurologa na wizytę kontrolną?z góry dzięki za opinie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rybalon1 Re: konsultacja neurologiczna?! 16.05.05, 12:16 jesli nie masz zastrzezeń i nic cie nie niepokoi a pediatra tez uważa że wszystko jest ok to nie trzeba iść do neurologa , tylko wczesniaki koniecznie musza pozostawać pod kontrolą neurologa , pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
renata28 Re: konsultacja neurologiczna?! 16.05.05, 13:09 Po cc też powinna być konsultacja neurologiczna. Odpowiedz Link Zgłoś
amaterasu79 Re: konsultacja neurologiczna?! 16.05.05, 13:18 Mój pediatra (ani żaden inny lekarz) nie zalecił mi kontroli neurologicznej, mimo że miałam cc, ponieważ córka była ułożona pośladkowo. Wybrałam się sama, prywatnie, ponieważ poczytałam troszkę i o zaleceniach po cc i o wzmożonym napięciu mięśniowym (a pewne zachowania u mojej małej mi się nie podobały) i okazało się, że miałam rację. Mój pediatra, na informację o rozpoczęciu rehabilitacji, zaleconej przez neurologa tylko stwierdził, że on nie widzi takich wskazań. Cóż, jeżeli masz zaufanie do pediatry to sobie odpuść neurologa, ja jednak dla własnego świętego spokoju bym się do niego wybrała, jeżeli oczywiście coś Cię u dziecka niepokoi. Odpowiedz Link Zgłoś