mamasary1 28.06.05, 23:47 moja córeczka 7 m-cy nic nie chce pić oczywiście oprócz cycusia. Od miesiąca dostaje zupki i deserki ale konsekwentnie odmawia wypicia czegokolwiek. Ile powinno wypijać 7 miesięczne dziecko? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nataliamackowiak Re: co z tym piciem 29.06.05, 07:28 Jak dziecko dostaje do jedzenia oprócz piersi zupki i deserki czyli bardziej gęstą treść pokarmową ma w jelitkach, to musi pić więcej, żeby wszystko było tak jak należy. Albo dawaj więcej pierś, tak do popicia, albo jakos naucz dziecko butli. Może kubek-niekapek? polecam z Aventu, Magiczny Kubek. Natalia Odpowiedz Link Zgłoś
mamasary1 Re: co z tym piciem 29.06.05, 22:18 Dzięki za rady, ale mała potrafi pić z kubeczka (używam AVENTU) tyle że zdaży jej sie wypić ok 10-15 mml raz na tydzień, pojenie łyżeczką też nic nie daje bo całość można potem wycisnąć ze śliniaczka. Chyba pozostaje nam dalej cycusiować pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
annab11 Re: co z tym piciem 29.06.05, 12:35 Też mam 7-miesięczną córcię. Nie wiem, ile powinna pić, ale moja mała wypija w ciągu całego dnia ok. 200 - 220 ml soku rozcieńczonego wodą (mniej więcej pół na pół lub trochę więcej wody). Próbowałam ją poić samą wodą, ale konsekwentnie odmawia )) Oprócz tego dostaje zupkę i pierś (4-5 razy dziennie). Odpowiedz Link Zgłoś
kkch Re: co z tym piciem 29.06.05, 13:07 Mój synek ma ponad 9 miesięcy i też nic nie chce pić oprócz cycusia. Trochę mnie to martwi, ale nie skutkują żadne metody nauczenia go picia, próbowałam nawet robić mu rzadszą kaszkę, ale wtedy i tego nie chce. Odpowiedz Link Zgłoś
mamazuzanki1 Re: co z tym piciem 30.06.05, 00:11 Zuza ma 5 miesiecy, jest karmiona wylacznie butelka. Do niedawna odmawiala wypicia czekokolwiek innego niz mleko (probowalam wody, soczkow, herbatek). Podanie jej butelki z czyms innym niz mleko konczylo sie zaciskaniem usteczek badz pluciem. Z kubkiem niekapkiem nie bardzo wiedziala co ma robic. Kilka dni temu dalam jej sie napic herbaty z "doroslego" normalnego kubka. Zadzialalo! Moze to jest sposob rowniez na Waszych uparciuszkow. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
sonnja1 Re: co z tym piciem 30.06.05, 07:54 mamasary1 napisała: > moja córeczka 7 m-cy nic nie chce pić oczywiście oprócz cycusia. Od miesiąca > dostaje zupki i deserki ale konsekwentnie odmawia wypicia czegokolwiek. Ile > powinno wypijać 7 miesięczne dziecko? Obserwuj mocz. Ma byc ledwie zabarwiony na zolto. Jesli jest ciemnozolty- musisz zwiekszyc ilosc podawanych plynow. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
katka74 Re: nie przejmujcie się! 30.06.05, 10:05 Dziewczyny, bez paniki. Wiem z doświadczenia że dziecko karmione piersią, nie ma potrzeby zwiększonego dopajania. I to jest normalne, mija przeważnie ok roku. Moja mała tez prawie nic nie piła, aż tu nagle tuz przed 1 urodzinami zaczęła pic jak smok, i teraz ma 16 mies. i wypija ponad litr dziennie. Wiązało sie do też z odstawieniem od piersi. Także nie martwcie się, nie zmuszajcie dzieci na siłe do picia, one doskonale będą wiedziały kiedy zaczna tego potrzebować. Pozdrawiam, Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
jennifer1 Re: co z tym piciem 30.06.05, 10:51 Mi pani doktor powiedziała, żeby dawać po jedzeniu typu gęsta kaszka, zupka tak ok. 20-30 ml wody do picia. Niestety mój synek nie bardzo chce... Jak wracam z pracy to karmię go cycem... Odpowiedz Link Zgłoś