Dodaj do ulubionych

11 msc-je tylko papki

05.07.05, 08:17
moja coreczka ma juz 11 msc, a ciagle je tylko papkowate jedzonko.zupy musza
byc zmiksowane bo czastkami sie dławi. Jak daję jej chlebek, ciasteczko,
owoce to ładnie gryzie. wogole to Jagoda nie je za duzo - 4 posiłki dziennie:
rano 250 ml kaszki, o 12 zupka ale mały słoiczek, o 15 znowu kaszka, o 19
duza zupa.miedzy posilkami owoce, chrupki. na noc zjada zupke bo lepiej spi.
nie wiem czy to dobre menu, proszę o rady
Obserwuj wątek
    • pszczolka10 Re: 11 msc-je tylko papki 05.07.05, 12:02
      Witam ! JA też mam takie 11 miesięcznego brzdąca i nie weim czym sie
      przejmujesz.Widac niedorosła jeszcze to jedzenia zupek z grudkami a przyznam
      sie szczerze ze te sóiczkowe grudki to i mnie cięzko by przechodziły przez
      gardło. Mój Oli tez zjada miksowane zupki ( gotuje sama) tylko płatków ryzowych
      mu nie miksuje.Jak poczyje niezmiksowana marchew albo mięso to zaraz sie dławi
      ale szynka i ryz idzie mu bez problemu w kawałakch. Bardzo tez lubi kartofelki
      podjadać nam z talerza i też grudki mu nieprzeszkadzaja.To chyba taka uroda
      niektórych dzieci bo mój starszy syn jadł zupy miksowane do 2 roku zycia a córa
      jadła już od 5 m-ca tylko rozgniatane widelcem. Myśle że ma na to wpływ też
      dojrzałość układu pokarmowego. Oli jak się nałyka za dużo rzeczy w kawałkach to
      potem go boli brzuszek. Tak więc myśle sobie że pomalutku kiedyś nauczy się
      gryść i na papki powie beee. A jeszcze menu piszesz ze je 4 posiłki a to co je
      w między czasie to co to jest? jak zliczysz to wszystko co je między posiłkami
      to uzbiera Ci się jeszcze jeden posiłek albo i dwa. Jak jest zdrowa i przybiera
      na wadze to jest wszysko ok.
      pozdrawiam Ania
      pozdrawiam Ania
      • kaleta76 Re: 11 msc-je tylko papki 05.07.05, 13:33
        bardzo Ci Aniu dziękuję.To moje pierwsze dziecko i moze dlatego tak sie
        wszystkim martwię.Jagoda jest dużą dziewczynką, ładnie się rozwija, więc moze
        taki jej urok, ze na razie maja byc papki i juz.pozdrawiam i jeszcze raz dzięki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka