Dodaj do ulubionych

Bolesne ząbkowanie

26.07.05, 16:14
Mój synek od 3-go miesiąca ząbkuje. Obecnie skończył 4-mies i ząbkowanie jest na tyle bolesne że nic mu nie pomaga, do tego ma biegunkę. Daje mu Viburcol, smaruję dziąsła żelem oraz Panadol i oczywiście gryzaczek. Nie wiem co jeszcze mogę podać by pomóc małemu.?? Ile razy dziennie można podawać Panadol.
Obserwuj wątek
    • mpenzi Re: Bolesne ząbkowanie 26.07.05, 17:01
      Niestety nie pocieszę cię . Malaika zaczęła ząbkowanie w wieku 3 miesięcy.
      Teraz ma 7 i dalej nic a my cierpimy z nią coraz bardziej . Objawy jak u was Ja
      daje czopki, panadol staram sie jak najzadziej, zimne gryzaczki i smoczki,
      żele. Ale to wszystko tylko troche pomaga ,niestety chyba musimy poprostu przez
      to przejść. Życzę powodzenia, cierpliwości w oczekiwaniu na ząbka. Pozdrawiam
      • gosiawroc Re: Bolesne ząbkowanie 26.07.05, 20:48
        u nas viburcol nie pomagał, czasem (rzadko) daję Majeczce (8 miesięcy a dwa
        tygodnie temu wyszły jej pierwsze ząbki , objawy ząbkowania zaczęły się w 3
        miesiącu życia)ibufen (lub nurofen-to jest to samo), smaruję żelem, a ponad to
        ostatnio od naszego pediatry dowiedziałam się że bardzo dobrze jest masować
        dziąseła swoim wymytym palcem, to zwiększa ukrwienie dziąsełek co powoduje że
        ząbki mogą szybciej i mniej boleśnie wyjść na wierzch
        pozdrawiam
    • ania.silenter Moja Ola ma 18 miesięcy i dalej boleśnie ząbkuje:( 26.07.05, 19:24
      właśnie wychodzą jej dolne trójki (kły) i cały czas jęczy i marudzisad((.Kiedy
      widzę, że baaardzo cierpi dostaje Ibufen.
      pozdrawiam
      • abba29 Re: Moja Ola ma 18 miesięcy i dalej boleśnie ząbk 26.07.05, 19:30

Dzieki za informacje. No to musze sie uzbroic w cierpliwosc.
        Jak moge dodac do swoich postow zdjęcie mojego synka ??
        • agrest9 Re: Moja Ola ma 18 miesięcy i dalej boleśnie ząbk 27.07.05, 22:42
          kup nurofen dla dzieci skuteczniejszy niż panadol
          • luxfera1 Re: Moja Ola ma 18 miesięcy i dalej boleśnie ząbk 27.07.05, 22:45
            kulki homeopatyczne "bolesne ząbkowanie" z Dagomedu.Viburcol to też lek homeo
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka