danusia223 19.08.05, 08:53 moja mała urodziła sie z "uszczypnieciami bociana "tak to zdiagnozował pediatra ,interesuje mnie czy Wasze dzieci tez coś takiego miały? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
joa8 Re: czy któreś z dzieci miało"uszczypniecia"? 19.08.05, 08:58 jeżeli chodzi ci o taka czrwoną plamę na czole lub szyi, to mój Antoś ma taką między brwiami. To wybroczyna porodowa, pod wpływem siły porodu popękały naczynka, ma się wchłonąć do 2 roku życia. Odpowiedz Link Zgłoś
anias29 Re: czy któreś z dzieci miało"uszczypniecia"? 19.08.05, 09:16 Taką czerwoną plamkę mój synek ma na paluszku. Urodzony prz cc. Odpowiedz Link Zgłoś
sabko Re: czy któreś z dzieci miało"uszczypniecia"? 19.08.05, 09:21 Moja mała ma czerwoną plamkę na główce pod włoskami nie wiem czy to jest uszczypnięcie bo ja mam identyczną w tym samym miejscu więc to raczej jest znamie które nie znika. Odpowiedz Link Zgłoś
kaleta76 Re: czy któreś z dzieci miało"uszczypniecia"? 19.08.05, 09:24 moja córeczka ma uszczypniecie bociana na potylicy, a miała tez tzw. pocałunek anioła na powiakach, ale juz zniknęły te znamiona-Jagódka ma 13 msc, jedynie na potylicy zostało Odpowiedz Link Zgłoś
danusia223 Re: czy któreś z dzieci miało"uszczypniecia"? 19.08.05, 09:40 Paulinka ma 3,5 miesiąca i te uszczypniecia na karku,miedzy brwiami i na powiekach,lekarze mówią że to zniknie do roku,a jak to było u Jagódki, czy to bledło? i tak po prostu znikneło? Odpowiedz Link Zgłoś
pulpcik Re: czy któreś z dzieci miało"uszczypniecia"? 19.08.05, 14:38 dziobnięcie bociana? tak, Adaś ma na karku, na linii włosów. Odpowiedz Link Zgłoś
barteqb Re: czy któreś z dzieci miało"uszczypniecia"? 19.08.05, 14:46 no prosze, to tak samo jak moj Szymciu... hmm... nawet nie wiedzialem ze to jakies extra uszczypniecie :o) pozdrawia tata bq i www.szymek.bogucki.net Odpowiedz Link Zgłoś
koala500 Re: czy któreś z dzieci miało"uszczypniecia"? 19.08.05, 16:21 Moja córcia miała na czole i na powiece, zeszło jak miała 3-4 miesiące. Odpowiedz Link Zgłoś
galela Re: czy któreś z dzieci miało"uszczypniecia"? 21.08.05, 14:17 Marta ma na czole między brwiami i na nosie. Te na karku raczej nie znikają, z twarzy podobno tak. Niektórym dzieciom znikają do roku, innym do 3-4. U nas jeszcze nie znikły (10,5 m) Odpowiedz Link Zgłoś
19maj Re: czy któreś z dzieci miało"uszczypniecia"? 21.08.05, 15:48 moja córeczka też ma na karku i na główce z tyłu miała na powiece ale to szybko znikło nawet niewiem kiedy kiedyś ogłądałam zdjęcia ze szpitala i stwierdziłam że na oczku już nie ma i jeszcze ma takie malutkie serduszko koło noska ale też blednie Odpowiedz Link Zgłoś
elutach Re: czy któreś z dzieci miało"uszczypniecia"? 21.08.05, 18:14 Mój Antoś-urodzony przez cc, ma takie uszczypniecie na czole, ponoc ma się wchłonąć. Odpowiedz Link Zgłoś
haika Re: czy któreś z dzieci miało"uszczypniecia"? 21.08.05, 19:04 Moja Myszka ma na karku na linii włosów, od urodzenia znacznie się zmniejszyło, ale jeszcze widać czerwoną nieregularną plamę. Odpowiedz Link Zgłoś
hell1 Re: czy któreś z dzieci miało"uszczypniecia"? 21.08.05, 20:13 Moja pola tez urodziła się z plamką na potylicy( naczyniak jamisty) wyglada jak truskaweczka, ponoc zanikaja do 3,4 roku życia. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kasssannndra hell1 06.10.05, 12:45 hell1 napisała: > Moja pola tez urodziła się z plamką na potylicy( naczyniak jamisty) wyglada ja > k > truskaweczka, ponoc zanikaja do 3,4 roku życia. > Pozdrawiam _ Naczyniak jamisty a uszczypniecie bociana to nie to samo!!! Odpowiedz Link Zgłoś
janka741 Re: czy któreś z dzieci miało"uszczypniecia"? 21.08.05, 23:54 Moja córka również ma "uszczypnięcie" na karku pod włoskami. Obecnie ma 14 miesięcy znamię trochę zbladło ale nadal jest. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kaleta76 Re: czy któreś z dzieci miało"uszczypniecia"? 22.08.05, 07:56 nie było mnie tu troszeczke, po prostu nie miałam jak bo coreczka nie pozwala, tym bardziej ze ładna pogoda. uszczypniecie bociana-to na karku zbladło ale nadal jest, nie widac go bo jest na lini włosów.jesli chodzi o pocałunki anioła- nawiasem mowiac sliczna nazwa- to zniknęły, sama nie wiem kiedy bo przestałam to kontrolowac. uszczypniecia bociana- ponoc jak bociek niosł pocieche w dziobie, to powstało to znamie pocałunek anioła- niby na dobranoc mowiły: spij kochanie, spij wiec ciesze sie ze moje dziecie dostapilo tego zaszczytu posiadania takich znamion. pozdrawiam mamusie i ich pociechy Odpowiedz Link Zgłoś
barbi1 Re: czy któreś z dzieci miało"uszczypniecia"? 22.08.05, 08:09 Nina ma uszczypnięcie na karku. Miała też na oku, ale to już wchłonęło się całkowicie około 5 miesiąca życia. Odpowiedz Link Zgłoś
gosiaaa Re: czy któreś z dzieci miało"uszczypniecia"? 22.08.05, 09:02 Witam, mój Michaś (10 mies) miał czerwona plamke między brwiami, zniknęła jak miał ok 7 mies. Ma tez plamke z tyłu głowy i z tym to jest większy problem, bardzo nam sie to paprało, miał alergie do tej pory nie wiadomo na co, mimo ze były robione testy. Plamka była raz bardzo intensywna, a raz jak miał ładną skóre to plamkla bledła. Na dzien dzisiejszy plamka jest duża i nie zaobserwowałam zeby się zmniejszyła. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
kontoani Re: czy któreś z dzieci miało"uszczypniecia"? 22.08.05, 21:26 Hania urodziła sie z uszypnieciem bociana na powiece - juz znika. Widac je bardziej gdy jest zapłakana, a normalnie prawie jest niewidoczne. Ma tez naczyniaczki na karku - troche zbladły ale nadal są dość wyraźne. Teraz HAnia ma 4,5 miesiaca. Odpowiedz Link Zgłoś
poleczka2 Re: czy któreś z dzieci miało"uszczypniecia"? 22.08.05, 21:33 Natasza ma na prawej powiece i pomiędzy oczami. Wątpię czy to się wchłonie, bardzo czerwienieje jak mała się zdenerwuje ale nie przejmuję się tym bo nic się nie dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
driadea Re: czy któreś z dzieci miało"uszczypniecia"? 06.10.05, 14:16 Moja corka miała. Nadal ma, tyle, że już mniej czerwone. Ma dwa lata. Pozdarwiam. Odpowiedz Link Zgłoś
nereis Re: czy któreś z dzieci miało"uszczypniecia"? 06.10.05, 16:20 Moja Oliwka (4,5 m-ca) ma na karku, pomiędzy brwiami i na jednej powieczce. Faktycznie bledną, ale są nadal widoczne. Moja pediatra powiedziała, że niekoniecznie się wchłaniają takie rzeczy, ale że z wiekiem kiedy skóra jest coraz grubsza to są dużo mniej widoczne. Pozdrawiam Mamusie. Odpowiedz Link Zgłoś
monia005 Re: czy któreś z dzieci miało"uszczypniecia"? 06.10.05, 18:54 Moja pierwsza córcia urodziła się z takimi "uszczypnięciami" na potylicy. Teraz ma 4 latka i "uszczypnięcia" dalej są - może nieco bladsze, ale że są pod włoskami z tyłu głowy, to i tak ich nie widać, więc nie myślimy o tym na codzień. Odpowiedz Link Zgłoś