Dodaj do ulubionych

pieluchy dla noworodka

21.08.05, 23:57
Rodzę we wrześniu. Chciałam kupić dla maleństwa na początek pieluchy Bella
Newborn (albo Start?), bo mają specjalne wycięcie na pępek. Właśnie jednak
przeczytałam w jakimś wątku, że ktoś je odradza. Jakie polecacie z
doświadczenia? Moje starsze, już prawie 3-letnie, przez pierwszy miesiąc
robiło kupki niemal bez przerwy, więc nie ukrywam, że cena jest dość istotna.
Pampersy niewątpliwie najlepsze, ale też b. drogie... Czekam na rady i z góry
dziękuję!
Obserwuj wątek
    • supermama1981 Re: pieluchy dla noworodka 22.08.05, 07:39
      pampersy, chłonące kupki, najlepiej się sprawdziły.Z doświadczenia polecam.
      • paulajal Re: pieluchy dla noworodka 22.08.05, 09:19
        ja też polecam pampesy chłonące rzadkie kupki, w jumbopack`ach kupione na
        promocji wcale nie kosztują wiecej niż niefirmowe pieluszki, przelisz sobie.
        Tylko nie kupuj za dużo tych najmniejszych, niby są do 5kg, ale czesto juz 4kg
        dzieci się w nie nie mieszczą. Nawet mój wcześniaczek szybko z nich wyrósł, a
        zapas miałam przeogromny.

A z niefirmowych bardzo sobie chwalę pieluszki CIEN w małych opakowaniach z
        LIDL`a, są rewelacyjne i tanie!
    • michalina7 Re: pieluchy dla noworodka 22.08.05, 13:37
      Pampersy newborn są rewelacyjne. Zresztą później także używałam tylko Pampersów.
    • mariejo Re: pieluchy dla noworodka 22.08.05, 17:37
      Dla mnie najlepsze byly fixies maja wyciecie na pepek sa przyjemne, Pampersy
      tez sa OK.
    • antenka78 Re: pieluchy dla noworodka 22.08.05, 18:21
      Ja rowniez polecam zdecydowanie pampers newborn.Do szpitala zabralam ze soba
      happy i nie narzekalam ale jak nalozylam mojemu malenstwu pampersa to roznica
      byla ogromna!Cala mokra kupka byla wchlonieta do srodka pieluszki.Wystarczyla
      jedna chusteczka do posladkow i dupcia byla czysta.Naprawde pampersy sa super!!!
      • pysienka Re: pieluchy dla noworodka 22.08.05, 19:25
        Ja również polecam Pampers. Kupowaliśmy osttanio w makro i cena jednej
        pieluszki wyszła 49 groszy, więc chyba nie tak źle.
    • inessa7 Re: pieluchy dla noworodka 22.08.05, 20:04
      Zdecydowanie Pampersy Newborn!!! Naprawde wchlaniaja rzadka kupke, ktora jak
      zauwazylas taki maluszek robi bez przerwysmile. Tu naprawde nie ma co zalowac
      kasy, gdy podrosnie wtedy mozesz wyprobowac tansze, a poki co po pampersach
      pupcia jest sliczna a o to tez przeciez chodzi.
      Pozdrawiam
      • pomme Re: pieluchy dla noworodka 22.08.05, 21:10
        to ja mam pytanie newborn 1 czy 2 i jeżeli 1 to duża paczka ( 78 szt ) czy
        mniejsza?
        • magda270519761 Re: pieluchy dla noworodka 22.08.05, 21:20
          Pampersy 1 to chyba 90szt. i póżniej co rozmiar to mniej pieluch . mam na
          muśli te największe paczki , ja płace za nie 49.90
          • pomme Re: pieluchy dla noworodka 22.08.05, 21:25
            Dzieki ale nie chodzi mi o dokładną ilość sztuk tylko czy jedynki kupić w dużej
            paczce czy w małej, bo duzo mam pisze że te jedynki to bardzo krótko uzywały, i
            szybko przerzucały sie na dwójki...
            • pysienka Re: pieluchy dla noworodka 23.08.05, 09:12
              z tego co wiem to pampers 1 największa paczka liczy 44 sztuk.
              • pomme Re: pieluchy dla noworodka 23.08.05, 13:37
                A to zmienia postać rzeczysmile
                dzieki za odpowiedź
            • asia06 Re: pieluchy dla noworodka 24.08.05, 14:55
              A to trudno powiedzieć, ile ich kupić. Mój maluch używał Pampers Newborn do
              dwóch miesięcy. Ale ważył 2700 przy urodzeniu.
    • livja Re: pieluchy dla noworodka 23.08.05, 09:34
      U nas papmersy się nie sprawdziły. Są straszne sztywne, a paski do zapinania
      mają tak ostre krawędzie, że drapały dziecku uda. Dla nas do dziś (8 miesiecy)
      najlepsze są Huggiesy Soft & Dry, najbardziej miękkie i delikatne.
      • furkotka Re: pieluchy dla noworodka 23.08.05, 13:51
        Ja również polecam Huggiesy, chociaż na początku kupiłam Pampersy. Byłam z nich
        zadowolona , jednak cena jest bardzo wysoka. odkąd mój Sebastian skończył 1
        miesiąc zaczęłąm używać Huggies i tak jest do dzisiaj(Mały ma 6 m-cy).Są
        przewiewne i nie powodują odparzeń. Kupuję w Tesco mega pakę za 31 zł.
      • inessa7 Re: pieluchy dla noworodka 23.08.05, 19:33
        Huggies Soft & Dry to przeciez kompletna porazka... i to nie tylko moje zdanie,
        jezeli juz Huggies to te w zielono-niebieskich paczkach czyli Freedom lub Super
        Flex...
        • mowi32 huggies soft&dry 24.08.05, 22:11
          Bez przesady - dla noworodka mogą być. I tak takie dziecko się często przewija,
          więc nie zdąży dużo nasiusiać. Fakt że w huggiesach s&d robią się kluchy jak
          jest zbyt dużo nasikane, ale to późniejszy problem - gdzieś dopiero
          w "trójkach". Huggiesy są mniejsze niż pampersy, więc dla mniejszego dziecka są
          lepsze. Ale rzeczywiście pampersy 1 najlepiej wciągają kupkę.
          Jeżeli dziecko nie ma skłonności do uczuleń, to spokojnie możesz kupić dowolne
          pieluchy, nawet nie markowe, pod warunkiem, że nie są ceratowe. I tak będziesz
          przewijać co 2-3 godziny. A jeżeli ma, to każda może go uczulić i wtedy trzeba
          zmienić rodzaj.
          Acha - tylko pampersy nie mają gumki z tyłu, co u niektórych dzieci jest dość
          istotne, bo kupa lubi lądować na plecach.
    • margola7 Re: pieluchy dla noworodka 23.08.05, 22:11
      Polecam Pampersy chłonące kupki, Happy też są dobre. Pozdrawiam. Życzę
      powodzenia podczas porodu. będzie dobrzesmile
    • lunetka2 Re: pieluchy dla noworodka 23.08.05, 22:19
      Polecam Pampers Newborn 44 szt za około 27zł w każdym markecie. Bella Start to
      dla mnie kompletna porażka, co z tego, że mają wycięcie na pępek jak i tak są
      większe niż Pampers Newborn i to wycięcie wypada tuż nad pępeksad
      Anetka
    • sati1506 Re: pieluchy dla noworodka 25.08.05, 10:37
      na poczatek radze pampersy new baby sa drogie ale masz pewnosc zdrowej skory a
      na to chyba nie ma ceny prawda? pozniej mozesz zmienic na tansze ale te
      pierwsze tygodnie sa wazne
    • asia0001 Re: pieluchy dla noworodka 25.08.05, 22:38
      Absolutnie pampersy newborn. rewelacja.
    • marianka.m Re: pieluchy dla noworodka 25.08.05, 23:12
      Tylko Pampersy Newborn 1 z siateczką! Miałam okazję używać Bella Happy z
      wycięciem na pępek (dostałam w spadku po synku koleżanki) i szybko się okazały,
      że są do kitu - ściągałam je małemu z pupy jak najszybciej, bo pupa szybko
      stawała sięczerwona, a nie chciałam dopuścić do odparzeń, poza tym, pielucha
      nie chłonęła kupek jak Pampers, lecz "wędrowała". Synek na lewym boku, kupa na
      lewym itd. Warto na początek zainwestować - 44 szt. = 23 zł. Teraz, gdy używamy
      już dwójek, zdecydowanie wolimy Huggiesy niż Pampersy (77 szt Huggies 2 = 29,90
      zł, Pampersy 10 zł droższe).
      Pozdrawiam,

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka