Dodaj do ulubionych

ilość pokarmu

05.09.05, 22:46
Karmie synka piersia dopiero dwa miesiac. Wiem że sie najada o czym swiadczy
chociazby to że przybiera na wadze. Niedlugo wracam do szkoły i chcialabym
odciagac malemu mleko i tutaj pojawia sie problem.Najwiecej co udało mi sie
odciągnac z dwoch piersi i to z wielkim wysiłkiem to 50 ml. Czy to znaczy ze
mam malo mleka? Może nieodpowiedni ściągam? nie wiem co robić? Zeby sciagnąc
mu na jedno karmienie bede musiala chyba dwuie doby siedziec tylko
laktatorem poradzcie co moge zrobic?
Obserwuj wątek
    • mika_p Re: ilość pokarmu 05.09.05, 23:45
      NIe denerwuj się. Odciągania też trzeba sie nauczyć. Jak Karolina była ciut
      młodsza niż 2 miesiące, odciągałam 80-90 ml. Bez przygotowania wczesniejszego,
      trzy razy, bo potem mi się znudziło. Nie używałam laktatora, bo sama myśl o
      użeraniu się ze sprzetem mnie irytuje. Szklanka mnie śmieszy, a to jest stan,
      który mleko lubi bardziej. Nie martw się. 50 raz, 50 drugi raz i już będzieesz
      mieć setkę, 50 trzeci raz i porcja na jedno karmienie. A potem zacznie isc
      lepiej i bedziesz sciagac na dwa razy, a potem na raz.
      • natalia18.02 Re: ilość pokarmu 06.09.05, 00:54
        Radzę zainwestować w dobry laktator ( ja mam aventu-jestem b.zadowolona)
        Odciągać pokarm choć trochę po każdym karmieniu, wtedy po ok tygodniu Twoje
        piersi będą produkować duuużo więcej mleka (będą myślały że tyle jest
        potrzebne smilejakby cycusie mogły myśleć hehehe
        Po takim treningu odciągam już raz dziennie(po dwóch godz. od zaśnięcia mojego
        synka a wiem że jeszcze przez 3 h będzie spał a jeśli nie to trudno, zje to
        świeżo odciagnięte)
        Z ilościa to jest różnie, najwięcej 200ml. z jednego (nieużywanego) cycusia i z
        50ml z tego ostatnio używanego smile
        Bardzo ważne jest w tym wszystkim picie duuużej ilości wody, po kilka łykwów
        ale jak najczęściej smile
        Mam nadzieję ze będzie tak jak u mnie (odciągam ponad 2 m-ce i mam dwie
        szuflady zamrażalnika pełne smile)

Powodzenia, napisz jak Ci idzie
        Pozdrawiam
        Natalia
    • lylwia1 Re: ilość pokarmu 06.09.05, 07:39
      Hej!Po porodzie przystawialam mala do piersi ale ona dlowila sie brodawka i
      zasypiala jak sie juz nameczyla w rezultacie byla ciagle glodna, wiec zaczelam
      odciagac ale nie na kazde karmienie zawsze wystarczalo mleka(dokarmialam humana
      1 karmienie dziennie ).Myslalam ze szybko strace pokarm, jednak pomylilam sie.
      Teraz mala ma 3 miesiace i tydzien a ja mleka mama tyle ze jeszczce przed
      spaniem odciagam na rano ( bo w nocy mala nie je budzi sie okolo 7:00). Moja
      rada odciagaj jak najwiecej i przy odciaganiu masuj piersi zeby wszystkie
      kanaliki byly drozne, no i duzo pij i konkretnie( nie znaczy duzo smile ) jedz by
      pokarm byl wartosciowy. A co do lepszego laktatora to mysle nie jest to
      konieczne ja uzywam najzwyklejszego z guma i nie zamienila bym go na zaden inny
      ( ta guma to zamiast pileczki dobre jak komus dretwieja rece smilesmilesmile ja niestety
      przez powoli schodzaca wode po porodzie cierpie na te przypadlosc ).Pozdrawiam
      serdecznie i zycze wytrwalosci

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka