ewulka30 21.09.05, 21:49 Czy sa jeszcze osmiomiesieczne dziciaczki, które nie posiadaja ani jednego zeba??? mój synek niestety nie posiada, czy to jest powód do zmartwień??? ewa Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alojw Re: Zęby - 8 miesiecy 21.09.05, 21:53 Synek za kilka dni skończy 9 miesięcy i nie ma ani jednego zęba. Pediatra powiedziała nam, że do 13 miesiąca nie ma się co martwić. Więc trzeba czekać i podziwiać ten piękny bezzębny uśmiech Odpowiedz Link Zgłoś
ewulka30 Re: Zęby - 8 miesiecy 21.09.05, 21:57 no to odetchnełam z ulgą, bo na ostatniej wizycie zapomniałm o to zapytac pediatre, a tescowa wymysli mi jakies dziwaczne rzeczy i truje mi głowe (te typy widac tak maja niestety) dzieki pozdrawiam, bezzebny usmiech tez jest piekny Odpowiedz Link Zgłoś
miss_california123 Re: Zęby - 8 miesiecy 21.09.05, 22:00 Moja córka zero zęba, co więcej zero objawów ząbkowania. Podobno do roku nie ma się co przejmować. I wszyscy mnie pocieszają że im później wyjdą tym później wypadną. Nie martwię sie specjalnie, kiedyś się pojawią. Odpowiedz Link Zgłoś
ewulka30 Re: Zęby - 8 miesiecy 21.09.05, 22:06 w zwiazku tym mam jeszcze jedno pytanie: czy oznaka zabkowania moga byc niespokojne noce? synek czesto sie budzi w nocy, popłakuje, wierci sie i spi dalej i tak cała noc a co najgorsze(dla mnie oczywiscie) to to że odstawił sie od piersi kilka dni temu, nie iwem co jest tego przyczyna, czyzby mu sie znudziło??? dlaczego dzieci odstawiaja sie od piersi??? Odpowiedz Link Zgłoś
attena76 Re: Zęby - 8 miesiecy 22.09.05, 09:46 Jeżeli jeszcze pcha łapki i je "gryzie" to pewnie ząbki. CO do oznak ząbkowania, Mati nie marudził, nie pchał paluchów, nie gryzł, zero jakich kolwiek objawów. Pewnego ranka jedząc kaszke poczułam coś w jego buzi. Była to górna lewa jedynka Odpowiedz Link Zgłoś
akaka Re: Zęby - 8 miesiecy 21.09.05, 23:13 Córa mojej koleżanki długo nie miała zębów - lekarz mówił, żeby do półtora roku się nie martwić, i jak po 18 miesiącach nic nie będzie, to przyjść. Pierwszy ząb wyrżnął jej się chyba ze dwa dni przed tym terminem. Wszystko było w porządku, dzisiaj panna ma piękne uzębienie Odpowiedz Link Zgłoś
rutkam Re: Zęby - 8 miesiecy 22.09.05, 08:57 Mój synek jutro kończy 8 m-cy, ząbkowanie zaczęło się 1,5 miesiąca temu ale ząbków nie widać i nie widać, dopiero przedwczoraj coś się ruszyło i lewa dolna jedyneczka na około 0,5 mm ujrzała światło dzienne, ale tak naprawdę to jeszcze nie widać że to ząb. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
attena76 Re: Zęby - 8 miesiecy 22.09.05, 09:42 co prawda MAti to już nie niemowlak, ale pierwszy ząb wyszedł mu gdzy miał 13 miesięcy. Kończył 2 lat zpełnym uzebieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
madix1 Re: Zęby - 8 miesiecy 22.09.05, 09:45 My za 2 tygodnie skończymy 8 miesięcy. Zero zębów, za to objawy - od początku czwartego miesiąca. Najgorsza jest ta ślina do pasa Odpowiedz Link Zgłoś