maja98 05.10.05, 09:00 Karmie synusia (3tygodnie)piersia i butla i mam pytanie czy powinnam podawac mu herbatke? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pimpek_sadelko Re: Czy dopajac herbatka?? 05.10.05, 09:02 hej na karmieniu butelka lekarz powiedzial, ze dopajanie moze byc ale nie musi. jesli malec nie chce pic wody przegotowanej lub herbatki, to nie ma sensu zmuszac. nic dziecku nie bedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
5_monika Re: Czy dopajac herbatka?? 05.10.05, 09:04 do pięciu miesięcy nie dopajałam niczym tylko pierś. Odpowiedz Link Zgłoś
vibe-b Re: Czy dopajac herbatka?? 05.10.05, 09:03 maja98 napisała: > Karmie synusia (3tygodnie)piersia i butla i mam pytanie czy powinnam podawac > mu herbatke? Raczej nie ma takiej potrzeby, ale to zalezy ile synek wypija (zjada), czy duzo sie poci itp. Najprostszy sposob to obserwowac ile sika. Jesli za malo, to trzeba by dopajac. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko Re: Czy dopajac herbatka?? 05.10.05, 09:05 > Raczej nie ma takiej potrzeby, ale to zalezy ile synek wypija (zjada), czy duzo > > sie poci itp. Najprostszy sposob to obserwowac ile sika. Jesli za malo, to > trzeba by dopajac. > > pozdr dzieki za wskazowke sadzac po ciezkosci pampersow to moj syn wody nie potrzebuje. zmieniam pieluchy czesto a i tak zawsze sa ciezkawe od siuskow Odpowiedz Link Zgłoś
mmm191 Re: Czy dopajac herbatka?? 05.10.05, 09:04 nie, bo dziecko pije Twoje mleko, które w pierwszej fazie kiedy dzidziuś pije jest raczej czymś czym zaspokaja pragnienie a mleko drugiej fazy jest treściwsze i wtedy to pokarm Odpowiedz Link Zgłoś
magdak23 Re: Czy dopajac herbatka?? 05.10.05, 09:19 UWAGA!!!!! Ja karmie tylko piersia, nie dopajalam wiec wierzac najnowszym tendencjom w pediatrii. W 5 tygodniu zycia dzidzi okazalo sie,ze jest odwodniona!!! Mleka mam pod dostatkiem, Ola siusia jak na zawolanie, a mimo to stwierdzono u niej odwodnienie. Sprawdz, czy ciemiaczko (to na srodku glowki)nie jest wklesniete. Mozna dziecku zrobic krzywde,jesli w pore nie da sie odpowiedniej ilosci napojow. Zapytaj pediatry przy oazji wizyty czy dopajac, a ciemiaczko mozesz sprawdzic w kazdej chwili. Zdrowka zycze! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi Re: Czy dopajac herbatka?? 05.10.05, 09:24 Magdak23, a co było przyczyną odwodnienia u Twojej córeczki? To chyba też ważne. Tu trochę o dopajaniu: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=572&w=27098484&v=2&s=0 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=572&w=24767956&a=24767956 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=572&w=24510133&a=24510133 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=572&w=24450560&v=2&s=0 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=572&w=21571190&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
magdak23 Re: Czy dopajac herbatka?? 05.10.05, 12:43 Pani pediatra stwierdzila odwodnienie po zbadaniu ciemiaczka-jest wklesniete i po suchosci skory malej. Tylko po tym. Rozwolnienia Ola nie ma-kupki robi co 2-3 dni, prawidlowe. Ech,co jest najlepsze dla naszych dzieci? czemu az tyle teorii, ktore trzeba chyba wyprobowywac na wlasnych pociechac... Odpowiedz Link Zgłoś
vibe-b Re: Czy dopajac herbatka?? 05.10.05, 10:27 magdak23 napisała: > UWAGA!!!!! Ja karmie tylko piersia, nie dopajalam wiec wierzac najnowszym tende > ncjom w pediatrii. W 5 tygodniu zycia dzidzi okazalo sie,ze jest odwodniona!!! > Ola siusia jak na zawolanie, Czy sikala prawidlowo, w czasie gdy byla odwodniona? Przyznam, ze mnie to nieco dziwi. Zdrowy organizm nie pozbywa sie wody, ktorej potrzebuje. Jak synek mial 2 miesiace dopadl go jakis wirus i biegunka. Poniewaz biegunka u niemowlat moze bardzo szybko doprowadzic do odwodnienia pojechalismy do szpitala. Przy rejestracji, potem w laboratorium i nastepnie na badaniu lekarskim pierwsze pytanie jakie padlo, bylo: czy synek sika? Jak mi powiedziano, odwodnienie diagnozuje sie gdy niemowle nie sikalo w ciagu 6-7 godzin. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
frodolong Re: Czy dopajac herbatka?? 05.10.05, 11:54 mój synek jutro kończy 5 miesięcy i właściwie dopiero dzisiaj wypił jakieś 50 ml soczku - wcześniej nie był zaintersowany ani wodą, ani herbatką, ani butelką. Teraz jest wciąż na piersi plus tak bardziej dla smaku i przywyczajenia daję mu zupki i soczki. Odpowiedz Link Zgłoś
zaneta_sz25 Re: Czy dopajac herbatka?? 05.10.05, 17:06 do 6 maesiąca nie ma potrzeby dawać dziecku herbatek ,można w czasie wielkich upałów.ja swoją córke karmiłam piersią i jej nie przepajałam mój pokarm jej w zupełności wystarczał Odpowiedz Link Zgłoś