remkaa 05.10.05, 10:31 moj maluszek ma biegunke i nie wiem czy moge mu wegiel podac i ile jak cos? slyszalam ze pomaga tez zupa marchwiowa ale nie wiem czy normalnie z marchwi ja gotowac tylko czy jak?znacie jakis sposob na pozbycie sie biegunki? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
remkaa Re: ile lat ma dziecko ? 05.10.05, 10:34 jutro konczy osiem miesiecy.boje sie zeby czasem sie nie odwodnil i dlatego musze jakos zapobiedz tej biegunce, bo w nocy zrobil 2 kupki i od rana juz 3 ale sama woda praktycznie Odpowiedz Link Zgłoś
5_monika Re: ile lat ma dziecko ? 05.10.05, 10:52 jeśli jest wirusowa to jak masz podaj Oscillococinum, dobry jest też Diarrheel S® tabletki homeopatyczne na biegunkę, dużo picia i obowiązkowo do lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
5_monika Re: co na biegunke? 05.10.05, 10:33 www.kulinaria.pl/artykuly.asp?id=34 Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi Re: co na biegunke? autor: ewcialinka 05.10.05, 10:48 Lacidofil to tabletki ale jest tez także taki proszek to rozpuszczenia smecta chyba. Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi remkaa 05.10.05, 10:51 Kiedy niechcący wciśnie Ci się enter i wyślesz posta bez treści, nie zakładaj, proszę, kolejnego wątku, tylko dopisz się po prostu do istniejącego. Bo emamy nie będą wiedziały, do którego się dopisać Pozdrawiam Zona Odpowiedz Link Zgłoś
remkaa jeszcze jedno pytanko 05.10.05, 11:09 w zwiazku z tym co mam mu dawac jesc bo domyslam sie ze napewno nie owoce itp.moj synek skonczyl 8 miesiecy Odpowiedz Link Zgłoś
5_monika Re: jeszcze jedno pytanko 05.10.05, 11:21 podaj Oscillo-działa na wirusy, smektę. www.mamotoja.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=64&Itemid=44 Odpowiedz Link Zgłoś
kiewlakis Re: co na biegunke? 05.10.05, 11:28 Swojemu synkowi podawałam Gastrolit (saszetki z proszkiem do rozpuszczania) przeciw odwodnieniu i Nifuroksazyd (płyn). Polecane przez pediatrę, wiec bezpieczne dla maleństwa. Zyczę zdrowia! Odpowiedz Link Zgłoś
milla1 Re: co na biegunke? 05.10.05, 12:14 Chyba jakiś wirus panuje, bo u nas to samo Wlasnie wracam od lekarza. Dostałam Smectę,jeśli nie pomoze to Nifuroksazyd(na receptę) i dieta-dużo pić i chrupki, starte jabłko, banan. Mleko niewskazane Powodzenia!! Odpowiedz Link Zgłoś
milla1 Re: co na biegunke? 05.10.05, 12:19 I jeszcze o zupce marchwiowej-ugotowałam kilka marchewek w wodzie posolonej, ok godzine . Córka wypiła łyka i więcej nie chciała Odpowiedz Link Zgłoś