12s2 30.11.05, 18:22 zauwazylam ze mój 3,5miesięczny synal podczas jedzenia (karmiony sztucznie) poci się a własciwie poci mu sie główka>>>>>>>> czy to normalny objaw? czy może ma to coś wspólnego z wit D3? dzięki za kazda podpowiedz pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
5_monika Re: Pocenie główki 30.11.05, 18:25 zbadaj co się da. Wiele dzieci się po prostu poci, mój 8 latek jak usypia też ma mokry kark i głowę, a przegrzewany na pewno nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
tulippan Re: Pocenie główki 30.11.05, 18:39 mojemu tez sie poci czasami ale z przodu miedzy skronia a czubkiem ( w zakolach ) pytalam pediatre powiedziala ze po prostu tyle wysilku wklada, gdyby glowka pocila sie z tylu to objaw zle dobranej ilosci wit D i krzywicy podobno Odpowiedz Link Zgłoś
rebeka77 Re: Pocenie główki 30.11.05, 18:44 Lepiej dmuchać na zimne , poproś pediatrę o skierowanie na badania . U mojej córki , której bardzo pociła sie główka zdiagnozowano zaburzenie gospodarki wapniowo - potasowej ( akurat nadmiar wit D3) Teraz już jest ok. Moze to być objaw innych zaburzeń , ale wcace nie musi .Niemowlaki maja niedojrzałe gruczoły potowe . Na wszelki wypadek zrobiłabym badania. Odpowiedz Link Zgłoś