maniolka05 22.12.05, 12:49 Witam.Jestem mamą 11 tyg. dziewczynki-córci mojej ukochanej- zastanawiam sie jak ją ubierac na spacery do wózka i czy jak delikatnie sypie śnieg zakładać "folię" na deszcz czy nie??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mama_helenki Re: Spacery??? 22.12.05, 13:02 Ja nie zakładam folii gdy nie pada duży deszcz (a jak pada to siedzę w domu , bo ona nie przepuszcza powietrza... tzn. nie za dużo, i dziecku moze być po prostu duszno, mogłoby się męczyć i pocić, więc taki spacer moim zdaniem mijałby się z celem. Nosimy folie "na wszelki wypadek", gdyby nas zaskoczyła jakaś lewa, a drobny deszczyk czy śnieg nam nie przeszkadza, bo małą dostatecznie chroni budka (a nawet dwie - taki mamy śmieszny wozek Swoją córeczkę ubieram tak, jak w domu + kombinezon i czapka + lekki kocyk z polaru (gdy jest zimno, jak teraz). I to jest w sam raz, śpi niezależnie od tego ile trwa spacer, nie wierci się i ma ciepłą buzię - więc chyba jest jej dobrze. Zapinam też osłonkę na gondolkę. Pozdrawiam i życzę miłych spacerków Odpowiedz Link Zgłoś
ziutka201 Re: Spacery??? 22.12.05, 13:23 Ubieram bardzo podobnie jak mama helenki, tzn. na to w czym jest w domu zakładam kombinezon i czapkę, czasem jeszcze dodatkowe skarpetki, jak jest bardzo zimno, smaruję buzię kremem i w drogę. Okrywam ją jeszcze kocykiem i to nawet troszke grubszym niż polarowy, osłonka na gondolę. Natomiast folia przeciwdeszczowa to tylko wtedy jak kropi deszcz. Jak sypie śnieżek to nie zakładam. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś