agatekb1 01.01.06, 20:37 kolejne pyt:jak pomoc malenstwu w odbijaniu- trzymanie pionowo na piersiach nie pomaga... najgorzej jest w nocy a ewidentnie chce mu sie 'bekac' ... co robis? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aga03 Re: 3tyg noworodek 01.01.06, 20:50 Możesz położć maluszka na brzuszku na własnych kolanach i delikatnie masować mu plecki.To jest też dobry sposób jak dziecko ma kolki. Odpowiedz Link Zgłoś
dinarowa Re: 3tyg noworodek 01.01.06, 20:53 spróbuj go przełożyć przez swój bark a rączki niech zwisają swobodnie, albo połóż go na swoich kolanach i poklepuj lub głaszcz po pleckach. Mój Kubuś na początku bardzo ulewał w nocy więc musiałam go brać do odbicia po karmieniu, skończyło sie,gdy podwyższyłam poduszki i nie karmiłam go na płasko (w nocy karmię na leżąco, bo często zasypiam i na siedząco mogłoby to się źle skończyć. Po kilku tygodniach nawet podwyższenie z poduszek nie było konieczne i juz nie musze go "odbijać" w nocy. Życzę wytrwałości Odpowiedz Link Zgłoś
magdulka26 Re: 3tyg noworodek 01.01.06, 20:53 Ja odbijałam i nadal odbijam pionowo na moim ramieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
pati775 Re: 3tyg noworodek 01.01.06, 21:02 biore malego pod pachy na wysokosc mojej twarzy i bujam 3 razy w prawo 3 razy w lewo potem w przod i tyl pozniej trzymamm w pionie plecami do mnie i czekam az beknie serio - podpowiedziala mi ten sposob pani pediatra nasz Oskar zadko odbija ale od kiedy go bujam to wiem ze jak za chwile nie beknie to nie ma juz na co czekac odbijanie to byla moja zmora na poczatku wszystkie opisywane ogolnie metody mi nie lezaly nie bede sie rozpisywac ale bujanie jest ok. ps. w nocy nie ma problemu bo maly sie powietrza nie nalyka i po karmieniu odkladam go do lozeczka Odpowiedz Link Zgłoś