zuzkaa1 30.01.06, 11:52 Mojej córci strasznie pocą się nóżki. Czego to może być objawem? Pozdrawiam AGA i OLGA Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
figi331 Re: Spocone nóżki! 30.01.06, 12:26 w/g naszego pediatry jest to uwarunkowane genetycznie. Gdzieś spotkałam się również z opinią, że dzieje się tak przy niedoborze wit d3. Mojemu synkowi zaczęła się pocić głowka-zwiększono mu dawkę vigantolu do 3 kropel dziennie, głowka przestała się pocić, a stópki nie... Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula Re: Spocone nóżki! 30.01.06, 12:28 zuzkaa1 napisała: > Mojej córci strasznie pocą się nóżki. Czego to może być objawem? Może to być objaw niedojrzałej termoregulacji, dość częstej u dzieci, wtedy nie ma powodów do niepokoju. Zakładaj bawełniane skarpetki, bez sztucznych domieszek Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Spocone nóżki! 30.01.06, 12:46 to objaw zbyt ciepłych papućków, rajstopek i skarpetek oraz ogólnego zbyt ciepłego ubierania. Po zredukowaniu ww pocące się nóżki już sie nie pocą. Inna sprawa, że osobom z otoczenia WYDAJE SIĘ, że dziecko jest zbyt chłodno ubrane. Ale to akurat nieprawda. Odpowiedz Link Zgłoś