wi0la 17.02.06, 14:04 mamy jak dziala frida? czy jest to lepsze od gruszki? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
visenna2 Re: gruszka a Frida 17.02.06, 14:09 Moim zdaniem Frida jest o wiele lepsza. Możesz sama regulować siłę ssania, gluty nie mają szans A i moja Zuzka lepiej znosi kontakt z Fridą, przy gruszce strasznie wyła, a teraz tylko trochę marudzi. Odpowiedz Link Zgłoś
wi0la Re: gruszka a Frida 17.02.06, 14:11 pytam bo moh Hubert tak wrzeszczy przy gruszce jakbym go mordowala Odpowiedz Link Zgłoś
visenna2 Re: gruszka a Frida 17.02.06, 14:14 Zuza też wrzeszczała, bo ją nos bolał, gruszkę trzeba wsadzić dziecku do nosa a to czasem trudne i łatwo coś uszkodzić. Teraz psikam jej Marimer do nosa (to samo co Sterimar tylko o połowę tańsze), odczekuję chwilę i wyciągam babole Fridą Szybko, sprawnie i przy minimum krzyku Odpowiedz Link Zgłoś
agusia-natalusia Re: gruszka a Frida 17.02.06, 14:37 Oczywiście Frida 100 razy lepsza od gruszki. Jest jeszcze sopelek wygląda dokładnie jak Frida,a jest sporo tańszy.Sopelek to produkt Polski, cieżko dostać go w aptece. Odpowiedz Link Zgłoś
paskowka1973 Re: gruszka a Frida 17.02.06, 14:43 Zdecydowanie Frida. Mój mały na sam widok gruszki wrzeszczał jakby go ze skóry obdzierali, a Fridą da się załatwić, czasem troszkę marudzi. Odpowiedz Link Zgłoś
galela Re: gruszka a Frida 17.02.06, 22:39 Moje dziecko wyje przy obu, ale frida o niebo lepiej ściąga, tak z głębi nosa. I nie wkłada się jej tak głęboko. Odpowiedz Link Zgłoś
madziaak1 Re: gruszka a Frida 17.02.06, 22:50 zdecydowanie Frida mam od kilku dni, wcześniej używałam gruszki i wydawało mi się, ze wszystko czyściłam, a mały i tak non stop sapał i harczał przez nosek, a od zakupienia Fridy klopot znikł, 2 razy dziennie go "terroryzuję fridą" wczesniej zapuszczam po kilka kropelek soli fizjologicznej i jest śliczniusio i czyściutko w noseczku Odpowiedz Link Zgłoś
martika06 Re: gruszka a Frida 18.02.06, 18:11 Frida jesrt rewelacja!!!!!!!!!!!!!!!!!! Przykladasz rurkę do dziurki noska (nie wkladasz do środka ) i pociągasz ustami. wszystkie glutki pięknie wychodzą, a ty nie boisz się, że uszkodzisz maluchowi nosek polecam. Odpowiedz Link Zgłoś