joa_nnap 12.03.06, 23:27 przeczytałam na kroplach,że można stosować do 3 msc-y po otwarciu. stosujecie się do tego? a może wiecie dlaczego tylko 3 msc-e? pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mika_p Re: pytanie o cebion 13.03.06, 00:26 Potem zapewne witamina sie utlenia albo coś w tym stylu. Odpowiedz Link Zgłoś
moccia1 Re: pytanie o cebion 13.03.06, 00:30 jak tak jest napisane to na pewno cos jest nas rzeczy. Chcesz oszczedzac na zdrowiu dziecka? Odpowiedz Link Zgłoś
joa_nnap Re: pytanie o cebion 13.03.06, 08:57 oj, nie chodzi o oszczędzanie, tylko o to, że dopiero po czasie się zorientowałam-podejrzewam ,że nie jestem jedyna,która nie czyta ulotek standardowych leków, zwłaszcza, ze dawki określa lekarz. a poza tym jestem ciekawa dlaczego. Odpowiedz Link Zgłoś
aga2008 Re: pytanie o cebion 13.03.06, 08:27 Tak, nie podajemy Cebionu dłużej niż 3 miesiące od otwarcia. Odpowiedz Link Zgłoś
b.bujak Re: pytanie o cebion 13.03.06, 10:00 ja sie stosuje do takich zalecen, zawsze czytam ulotki i sprawdzam, w jakich warunkach i jak dlugo przechowywac lek; w przeciwnym razie lek traci swoje wlasciwosci, nie tak z dnia na dzien, wiec, jak podalas pare razy taki lek po uplywie terminu, to nic sie nie stanie; zauwaz, ze wiekszosc produktow dla dzieci ma ograniczony czas przechowywania po otwarciu opakowania, rowniez kaszki, mleko jesli chodzi o wit c, to lek o nazwie Juvit, o ile dobrze pamietam nie ma ograniczen czasowych do zuzycia od otwarcia opakowania; moje dziecko tez nie wypija calej butelki cebionu w 3 miesiace Odpowiedz Link Zgłoś