Dodaj do ulubionych

obcinanie pazurkow

24.03.06, 22:13
jak wy to robicie????
dla mnie to najtrudniejsza rzecz w opiece nad dzidzi
te paznokietki sa takie maciupkie ze ledwo trafiam crying
obcinam jak maly spi ale juz kilka razy zdarzylo sie ze go lekko uszczypnelam
i byla strasznma afera...
moze cosik wymyslili- jakies super extra obcinaczki smile)))
Obserwuj wątek
    • kira_koslin Re: obcinanie pazurkow 24.03.06, 22:28
      hmmm no ja to robię w dzień kiedy mam piekne swiatło ze wszsytko dobrze
      odrózniam ale młody nie spi tylko obserwuje i w zasadzie nie ma
      problemu....moze weż sobie kogos do pomocy
      • agatekb1 Re: obcinanie pazurkow 24.03.06, 22:35
        tylko ze moj mlody ma 3 miechy, uwielbia machac wszystkimi konczynami i
        unieruchomienie raczki wywoluje ogromny PROTEST wink))) maz mi tak pomaga ze
        kiedys sam sie za to wzial i oczywiscie troche go przycial crying
        • phantomka Re: obcinanie pazurkow 24.03.06, 23:29
          Ja siadam, klade mloda na brzuchu tylem do mnie i trzymam jej lapke pewnie, tak
          zeby nie ruszala, zajmuje mi to moze minute. Dodam, ze mala tez ma 3 miechy i
          jest wiercipieta.
    • alicez Re: obcinanie pazurkow 25.03.06, 06:06
      Łapię go stanowczo za łapkę i gadam mu do ucha rózne sympatyczne rzeczy. Do
      obcinania paznokci tylko ostre, dobre nożyczki. Obcinaczki wyrzuciłam w
      pierwszym tygodniu. Nożyczek niemowlęcych, pozwólcie drogie mamy, nie będe
      komentować.
    • kasiap1981 Re: obcinanie pazurkow 25.03.06, 09:32
      Ja synkowi obcinalam paznokcie kiedy spał do około 3-4 miesiąca.Oczywiście w
      dzien i musiał leżec na naszym łóżku żebym miała do niego wygodny dostęp. Teraz
      sadzam go sobie na kolankach, tyłem do siebie, chwytam łapkę i działam. Jeśli
      bardzo się wyrywa, to daje mu pooglądac reklamy w telewizji i problem z głowy.
      Używamy nożyczek Mothercare.
    • ewledea Re: obcinanie pazurkow 25.03.06, 17:52
      tylko pilnik szklany! super delikatny, obcinam jak spi lub cyca ciagnie. mala moja ma 2,5 mies i od orodzenia ten pilnik stosuje.
      • 111a4 Re: obcinanie pazurkow 25.03.06, 21:12
        oj u nas to tez koszmar.mała ma 10 miesiecy i obcinanie paznokcie to nawieksza
        dla niej mordega bo na chwile musze reke przytrzymac. wink
    • kasikk3 Re: obcinanie pazurkow 25.03.06, 21:40
      Ja miałam problem tylko za pierwszym razem. Cały ten problem tkwił w złych
      nożyczkach. Były to nożyczki DLA NIEMOWLĄT, które w moim przypadku to była
      jakaś pomyłka - grube, niezgrabne, nie da sie tym paznokietka złapać a już z
      pewnością trudno go obciąć. Kupiłam za 4 zł najbardziej płaskie nożyczki jakie
      były w drogerii i było po problemie. Niektóre super gadżety dla maluchów to
      tylko komercyjne buble.
      • stycz72 Re: obcinanie pazurkow 25.03.06, 21:46
        ja obcinam swojemu synkowi (obecnie 3 m-ce) podczas karmienia. karmię go na
        leżąco i obcinam paznokcie w tej rączce, która akarut jest miedzy mną a synkiem.
      • bonnie75 Re: obcinanie pazurkow 25.03.06, 21:46
        Oj zgadzam sie z kasikk3. Kilkakrotnie przycielam juz mojego malego obcinakiem.
        Nozyczki SPECJALNIE dla niemowlat to jakas pomylka. Wczoraj obcielam synkowi
        pazurki swoimi wlasnymi nozyczkami, b sie wkurzylam, a dzis zakupilam takie
        nozyczki do skorek - nie cazki, lecz nozyczki podkresle. Maja bardzo cienkie
        ostrza i z latwoscia da sie zlapac maly paznokietek.
    • thesaloniki Re: obcinanie pazurkow 26.03.06, 10:47
      Ja mam nożyczki dla niemowląt NUK i są dobre. Ale poważny problem mam z
      obcinaniem paznokci u nóżek małej - cały czas kopie nogami ! Jak to zrobić ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka