kryska14 29.05.06, 19:48 kiedy można zacząć wspólżycie po poprodzie sn? po 6ciu tygodniach czy można wczesniej? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
patyczako Re: seks po porodzie naturalnym 29.05.06, 20:23 teoretycznie po 6 tyg. a praktycznie zalezy jak sie czujesz na silach... tylko zaznaczam ze moze byc inaczej niz kiedys (czytaj gorzej) wiec lepiej nie spodzewaj sie nie wiadomo czego Odpowiedz Link Zgłoś
oza74 Re: seks po porodzie naturalnym 29.05.06, 20:30 chyba lepiej będzie jak pójdziesz do ginekologa, bo róznie to bywa. moja koleżanka zaczęła po 4 tygodniach i było ok, ja po 8 i mialam krwawienia Odpowiedz Link Zgłoś
anydzia1 Re: seks po porodzie naturalnym 30.05.06, 10:02 my spróbowaliśmy po 5tygodniach, było jednak jeszcze za wcześnie. zdecydowanie korzystnie, szczególnie na psychikę podziałała na mnie jednak wizyta u gin. na szybsze "zbieganie" sie porozciąganych tkanek (nam przeszkadzały) polecam częste orgazmy(uzyskiwane innymi niż pełny stosunek metodami) Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaslask 4 tygodnie 30.05.06, 10:13 ale psychika to silny stoper...cały czas skupiałam się wizji pękających szwów... poza tym myślę, że wtedy byłam tak wykończona fizycznie i psychicznie, że to było za wcześnie i na jakiś czas się zraziłam, teraz baby ma 4 mies, ale nie wrócił dawny temperament (może dlatego, że karmię piersią?), ale co do jednego możesz byc pewna- nie wierz, że po porodzie będziesz miała "wiaderko", bo to nieprawda, przynajmniej u mnie się nie sprawdziło Odpowiedz Link Zgłoś
ewazak3 Re: 4 tygodnie 30.05.06, 10:36 ja po porodzie (pierwszym) roznicy w doznaniach nie widzialamza to w "ochocie" ogromna, spadla praktycznie do zera teraz nie wiem jak bedzie,dzisiaj mam wizyte u gina (minelo 6,5tyg)i zobaczymy co mi powie,ale checi tez mam zerowe Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaslask kurde 30.05.06, 13:39 minely juz 4 miesiace, a mi ochoty za bardzo nie przybylo... poza nielicznymi sytuacjami Odpowiedz Link Zgłoś
agawi26 Re: seks po porodzie naturalnym 30.05.06, 10:26 To zależy od masy czynników... Ja po tych paru miesiącach postu przed porodem bardzo szybko dostałam "seks-szału", jednak do pełnego stosunku doszło 5 tygodni po porodzie - testowaliśmy pozycje, bo przy niektórych odczuwałam jeszcze ból Teraz minęło 10 tygodni i z przyjemnością stwierdziliśmy oststnio z Mężem, że nasze życie seksualne po porodzie po prostu rozkwitło A mój lekarz bredził coś o 3 miesiącach abstynencji po.... Odpowiedz Link Zgłoś
aaakinga Re: seks po porodzie naturalnym 30.05.06, 10:44 U nas też jest dużo lepiej po niż przed porodem Miałam bardzo duże opory, ale po 6 tygodniach spróbowaliśmy pomalutku, a potem to już... Polecam wizyte u ginekologa! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kosmitka06 Re: seks po porodzie naturalnym 30.05.06, 10:54 Też się z mężem nad tym zastanawialiśmy. Co prawda on nie naciska, wystarczaja nam pieszczoty... Jednak to ja mam straszną chętkę Prawie od 7 mies. ciązy miałam zakaz uprawiania seksu. Teraz jestem 2 tyg. po porodzie i juz mnie nosi Jednak wiem, że to jeszcze za wczesnie. Zdecydowaliśmy że po 6 tyg., ale najpierw skonsultuje to z lekarzem. Każda kobieta dochodzi do siebie inaczej. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
panna.sarabella Re: seks po porodzie naturalnym 30.05.06, 10:57 indywidualna sprawa. Mnie jeszcze po 3 miesiacach bolało tak bardzo, ze nie czułam zadnej przyjemności. Przeszło dopiero tak ok. 5 miesiecy po. Ale moja koleżanka kochała się z mężem już po 5 tygodniach i podobno była zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
afryka11 Re: seks po porodzie naturalnym 30.05.06, 13:28 po 2 tyg. zaczelismy "ćwiczyć". po 4 był sex, ale dopiero po 7 mie. sex był przyjemny i bezbolesny. zalezy od tego jak sie goja rany no i jak ty sie czujesz Odpowiedz Link Zgłoś
galela Re: seks po porodzie naturalnym 30.05.06, 17:13 Koniecznie najpierw należy odwiedzić gin. u mnie okazało się, że utworzył się krwiak w miejscu szycia, taki torbielek. W czasie stosunku mógłby pęknąć i przyprawic nas o zawał serca, poza tym bardzo trudno było zahamawoać krwawienie po usunięciu tego "cuda". Lepiej odwiedzić lekarza i upewnić się, że jest wszystko ok. Odpowiedz Link Zgłoś
gugitsa Re: seks po porodzie naturalnym 30.05.06, 17:38 w moim przypadku, po 3 dniach zero szwow, szybki porod... i po trzech dniach bylo ok! i nie krwawilam. Odpowiedz Link Zgłoś
sea80 Re: seks po porodzie naturalnym 30.05.06, 18:04 My z meżem wrocilismy do sexu po 12 dniach od porodu sn Odpowiedz Link Zgłoś
julca2 Re: seks po porodzie naturalnym 30.05.06, 18:19 u mnie po 2 tygodniach od porodu, bo nie moglam juz wytrzymac.wszystko ok Odpowiedz Link Zgłoś