Dodaj do ulubionych

5 miesięczniak i obracanie się

30.05.06, 19:28
czy wasze pociechy w wieku 5 miesięcy bez problemu przewracały się na boczki
etc. ???
Obserwuj wątek
    • mamanikosia Re: 5 miesięczniak i obracanie się 30.05.06, 19:40
      Mój maluszek skończy 5 mies. 3 czerwca i od jakiegoś czasu przewraca się na
      boczki. Tylko jeszcze na brzuszek mu sie nie udaje. Ale wcale się tym nie
      martwię. Każde dziecko rozwija się w swoim włsnym tempie.
      • przyszla_mama1 Re: 5 miesięczniak i obracanie się 30.05.06, 19:49
        hihi moj tez skonczy 3.06 5 ms i tez na boki udaje mu sie ale i tak preferuje
        prawy bok czasami mu sie uda na brzuszek ale zadko...
        • dariaza Re: 5 miesięczniak i obracanie się 30.05.06, 19:55
          teraz nie pamiętam dokładnie, ale moja córcia nie przwracała się długo z
          plecków na brzuszek. Nawet zaczęłam sie tym trochę martwić, ale jak miała
          prawie 6 mieisięcy to nauczyła się bardzo szybko z plecków na brzuszek i
          odwrotnie. A odwrotnie to dzieci około 7 mieisiąca. Ale u nas było tak: MAła
          ruszyła do turlania jak zdjęłam pałąki z zabawkami z maty. Zaczęła wtedy szukać
          zabawek na bokach i poszło.
          • visenna2 Re: 5 miesięczniak i obracanie się 31.05.06, 14:09
            A moja córa kończy dziś 5 miesięcy i od jakichś 3 tygodni przewraca się z
            pleców na brzuch. Odwrotnie jeszcze nie potrafismile
        • mamanikosia Re: Do przysza_mama1 30.05.06, 19:57
          przyszla_mama1 napisała:

> hihi moj tez skonczy 3.06 5 ms i tez na boki udaje mu sie ale i tak preferuje
          > prawy bok czasami mu sie uda na brzuszek ale zadko...
          To może razem rodziłyśmy. Ja rodziłm w Wa-wie na Madalińskiego. A TY?
    • martajoanna1 Re: 5 miesięczniak i obracanie się 30.05.06, 21:43
      moja obracała się na boki po skończeniu 3 miesięcy, na brzuch jak miała 4,5
      miesiąca, teraz ma 6,5 i nauczyła się przekręcać z brzucha na plecy. Ale Wika
      była silna od początku. Każdy maluch ma swoje tempo i nic nie należy przyspieszać.
      • olcia331 Re: 5 miesięczniak i obracanie się 31.05.06, 12:14
        Moja mała ma niespełna 4 miesiące i przewraca się z pleców na brzuch,tylko na
        jednę stronę. Robi to prawie ciągle. Mam nadzięję, że to nie za wcześnie, bo
        już się przestraszyłam. Jak myślicie dziewczyny?
        • asia.76 Re: 5 miesięczniak i obracanie się 31.05.06, 12:23
          moja niunia tez przewraca sie na brzuszek ale z powrotem jakos jej nie
          idzie.tez oczywiscie w jedna strone na lewo.tak jej sie to podoba ze gdy tylko
          połoze ja na plecki ona chyc i juz na brzuszku, czasami robi to nawet przez sen
          w łózeczku.wink
          • lipka12 Re: 5 miesięczniak i obracanie się 31.05.06, 13:00
            Moja maleńka miała identycznie. W dniu kiedy kończyła 4 miesiąc zaczęła się
            przekręcać na brzuszek w lewą stronę. Po około 3 tygodniach dopiero udała jej
            się ta sztuka w drugą stronę. Więc chyba dzieciaczki tak mają.
            • mmala6 Re: 5 miesięczniak i obracanie się 31.05.06, 13:07
              to pobijemy rekord lenistwawinkmoj syn zaczal sie obracac na brzuch jak mial 7
              m-cy!!smilei wszystko z nim w porzadku.
              • agarosa1 Re: 5 miesięczniak i obracanie się 31.05.06, 14:29
                Moja Zosia skonczyla 5 dni temu 5 mcy i nadal nie przekreca sie na boki. Za to
                rwie sie do siadania, jak ja posadze, to siedzi juz bez podpierania po bokach,
                i ogolnie jest bardzo dobrze rozwinieta. Po prostu to jeszcze nie jej pora i
                nie staram sie niczego przyspieszac na sile...
    • tika1980 Re: 5 miesięczniak i obracanie się 31.05.06, 14:46
      Moja córeczka przewracała się z plecków na brzuszek, gdy skończyła 4,5 miesiąca.
      A odwrotnie w wiku 5 miesięcy.
      • anetakor to nie jesteśmy sami :) 31.05.06, 16:00
        bo Jaśkowi się jakoś nie spieszy, kilka razy obrócił się z brzucha na plecy,
        ale raczej się zdziwił tym wyczynem i jak narazie spokój... za to zaczął
        przesypiać całe nocki smile
    • aniapyka Re: 5 miesięczniak i obracanie się 31.05.06, 16:45
      moj maly przewraca sie od 4 mca

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka