anetakor 30.05.06, 19:28 czy wasze pociechy w wieku 5 miesięcy bez problemu przewracały się na boczki etc. ??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamanikosia Re: 5 miesięczniak i obracanie się 30.05.06, 19:40 Mój maluszek skończy 5 mies. 3 czerwca i od jakiegoś czasu przewraca się na boczki. Tylko jeszcze na brzuszek mu sie nie udaje. Ale wcale się tym nie martwię. Każde dziecko rozwija się w swoim włsnym tempie. Odpowiedz Link Zgłoś
przyszla_mama1 Re: 5 miesięczniak i obracanie się 30.05.06, 19:49 hihi moj tez skonczy 3.06 5 ms i tez na boki udaje mu sie ale i tak preferuje prawy bok czasami mu sie uda na brzuszek ale zadko... Odpowiedz Link Zgłoś
dariaza Re: 5 miesięczniak i obracanie się 30.05.06, 19:55 teraz nie pamiętam dokładnie, ale moja córcia nie przwracała się długo z plecków na brzuszek. Nawet zaczęłam sie tym trochę martwić, ale jak miała prawie 6 mieisięcy to nauczyła się bardzo szybko z plecków na brzuszek i odwrotnie. A odwrotnie to dzieci około 7 mieisiąca. Ale u nas było tak: MAła ruszyła do turlania jak zdjęłam pałąki z zabawkami z maty. Zaczęła wtedy szukać zabawek na bokach i poszło. Odpowiedz Link Zgłoś
visenna2 Re: 5 miesięczniak i obracanie się 31.05.06, 14:09 A moja córa kończy dziś 5 miesięcy i od jakichś 3 tygodni przewraca się z pleców na brzuch. Odwrotnie jeszcze nie potrafi Odpowiedz Link Zgłoś
mamanikosia Re: Do przysza_mama1 30.05.06, 19:57 przyszla_mama1 napisała: > hihi moj tez skonczy 3.06 5 ms i tez na boki udaje mu sie ale i tak preferuje > prawy bok czasami mu sie uda na brzuszek ale zadko... To może razem rodziłyśmy. Ja rodziłm w Wa-wie na Madalińskiego. A TY? Odpowiedz Link Zgłoś
martajoanna1 Re: 5 miesięczniak i obracanie się 30.05.06, 21:43 moja obracała się na boki po skończeniu 3 miesięcy, na brzuch jak miała 4,5 miesiąca, teraz ma 6,5 i nauczyła się przekręcać z brzucha na plecy. Ale Wika była silna od początku. Każdy maluch ma swoje tempo i nic nie należy przyspieszać. Odpowiedz Link Zgłoś
olcia331 Re: 5 miesięczniak i obracanie się 31.05.06, 12:14 Moja mała ma niespełna 4 miesiące i przewraca się z pleców na brzuch,tylko na jednę stronę. Robi to prawie ciągle. Mam nadzięję, że to nie za wcześnie, bo już się przestraszyłam. Jak myślicie dziewczyny? Odpowiedz Link Zgłoś
asia.76 Re: 5 miesięczniak i obracanie się 31.05.06, 12:23 moja niunia tez przewraca sie na brzuszek ale z powrotem jakos jej nie idzie.tez oczywiscie w jedna strone na lewo.tak jej sie to podoba ze gdy tylko połoze ja na plecki ona chyc i juz na brzuszku, czasami robi to nawet przez sen w łózeczku. Odpowiedz Link Zgłoś
lipka12 Re: 5 miesięczniak i obracanie się 31.05.06, 13:00 Moja maleńka miała identycznie. W dniu kiedy kończyła 4 miesiąc zaczęła się przekręcać na brzuszek w lewą stronę. Po około 3 tygodniach dopiero udała jej się ta sztuka w drugą stronę. Więc chyba dzieciaczki tak mają. Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: 5 miesięczniak i obracanie się 31.05.06, 13:07 to pobijemy rekord lenistwamoj syn zaczal sie obracac na brzuch jak mial 7 m-cy!!i wszystko z nim w porzadku. Odpowiedz Link Zgłoś
agarosa1 Re: 5 miesięczniak i obracanie się 31.05.06, 14:29 Moja Zosia skonczyla 5 dni temu 5 mcy i nadal nie przekreca sie na boki. Za to rwie sie do siadania, jak ja posadze, to siedzi juz bez podpierania po bokach, i ogolnie jest bardzo dobrze rozwinieta. Po prostu to jeszcze nie jej pora i nie staram sie niczego przyspieszac na sile... Odpowiedz Link Zgłoś
tika1980 Re: 5 miesięczniak i obracanie się 31.05.06, 14:46 Moja córeczka przewracała się z plecków na brzuszek, gdy skończyła 4,5 miesiąca. A odwrotnie w wiku 5 miesięcy. Odpowiedz Link Zgłoś
anetakor to nie jesteśmy sami :) 31.05.06, 16:00 bo Jaśkowi się jakoś nie spieszy, kilka razy obrócił się z brzucha na plecy, ale raczej się zdziwił tym wyczynem i jak narazie spokój... za to zaczął przesypiać całe nocki Odpowiedz Link Zgłoś
aniapyka Re: 5 miesięczniak i obracanie się 31.05.06, 16:45 moj maly przewraca sie od 4 mca Odpowiedz Link Zgłoś