mala.p1 02.06.06, 13:28 Witam wszystkie mamy! Mam takie pytanie? Moja córeczka leżąc na plecach wykonuje ruchy jakby a coś swędziało. Niektórych to bawi i mówią, że niewidzieli jeszcze takiego zachowania u dziecka. Może jednak ktoś widział? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mama_kotula Re: dziwne ruchy 02.06.06, 14:35 A macie psa albo kota? Może to - nie daj Boże - pchły? ;-P Poszukaj na plecach córeczki takich małych kropeczek, czerwonych, to mogą być ślady po ugryzieniach. Szampon "Kundelek" powinien załatwić sprawę. Odpowiedz Link Zgłoś
azbestowestringi Re: dziwne ruchy 02.06.06, 14:52 moja corka tak wlasnie robi - ma swiad spowodowany alergia pokarmowa. za kazdym razem, gdy nowy produkt okazuje sie uczulajacy - tak wlasnie na niego reaguje. potem dostaje wysypki, rozdrapuje sie i swedzi ja jeszcze bardziej. bledne kolo Odpowiedz Link Zgłoś
gosia_1985 Re: dziwne ruchy 02.06.06, 15:49 a co dokładniej robi? Moja córeczka gdy jest śpiąca trze sobie oczy, nos, drapie i ciągnie się za uszy i najlepsze: wyrywa sobie włosy Odpowiedz Link Zgłoś
doral2 Re: dziwne ruchy 02.06.06, 15:55 nie widziałam ruchów twojego dziecka, więc nie wiem o co ci chodzi...ale skoro ją swędzi, to może rzeczywiście ma pchły... Odpowiedz Link Zgłoś
thesaloniki Re: dziwne ruchy 02.06.06, 18:25 Dajcie spokój ! Przecież pchły widać gołym okiem i matka na pewno by je zobaczyła. Odpowiedz Link Zgłoś
mala.p1 Re: dziwne ruchy 02.06.06, 21:04 dzięki za pomysły, pchły prawdę mówiąc mnie rozbawiły. Pokazałam dziś te ruchy doktorowi nie miał za bardzo pomysłu jaki jest tego powód. Wygląda to mniej więcej jak unoszenie na przemian raz jednego raz drugiego barku szybko i rytmicznie. Forma ćwiczenia? Odpowiedz Link Zgłoś
monia0000 Re: dziwne ruchy 02.06.06, 21:11 Mój Mały przesuwał raz jedno ramie raz drugie do góry, troche mi to przypominało wicie się węża Ja nigdy nie dociekałam temu zachowaniu, ot poprostu, nas gdy swędzą plecy (a zdarza się to nie rzadko)to poprostu się ręką podrapiemy a takie maleństwo to też człowiek i jak ma się samo podrapać? poprostu ociera się o legowisko i tyle! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
della_street_35 Re: dziwne ruchy 03.06.06, 12:12 mój tez tak robi, ja to nazywam Tańcem Glisty - w jego przypadku jest to zabawa ruchowa, zresztą smieje sie przy tym. Odpowiedz Link Zgłoś
czar23 Re: dziwne ruchy 03.06.06, 13:57 Moj ma 5,5 m-ca i od jakiegos czasu tez sie tak zachowuje. Nie ma zadnej wysypki i nie wydaje mi sie zeby go cos swedzialo. Po prostu chyba sobie tak cwiczy, niedawno doszlo machanie nozkami i wyglada tak jakby chodzil. Odpowiedz Link Zgłoś
patrysia55 Re: dziwne ruchy 03.06.06, 14:07 A moja-jak ja noszę na rekach- to jakby ją pod ( no, może bez przesady-nie 220V) ale cos koło tego podłączono.taki krótki zryw całego ciała Odpowiedz Link Zgłoś
patrysia55 Re: dziwne ruchy 03.06.06, 14:08 Aha! a po głowie, to się z uwielbieniem drapie-momo że główka czysta, szampon dobrze wypłukany...no cóż-to taki sam człowiek jak my! Tyle że miniaturowy))) Odpowiedz Link Zgłoś