yenepher 17.06.06, 11:21 podawac jedna, dwie krople na dobe; od 3 czy 4 tygodnia; czy ma znaczenie,ze dkarmiam modyfikwanym (lekarz nie weryfikowal tej informacji)? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
molowiak Re: NOWE opinie na temat vit D3 17.06.06, 11:47 ma znaczenie do mleka modyfikowanego jest dodawana wit d3 Odpowiedz Link Zgłoś
kolejnamama Re: NOWE opinie na temat vit D3 17.06.06, 15:34 to chyba jednak musi określić lekarz, u mojej córeczki kazał np podawać 2 krople bo ma duże ciemiączko,więc zależy od dziecka Odpowiedz Link Zgłoś
aga55jaga Re: NOWE opinie na temat vit D3 17.06.06, 16:15 duże ciemię nie jest wyznacznikiem dla ilości wit d3 - jedni są niscy inni wysocy - tak samo jest z ciemiączkiem. Ciemię może zarastać do 18 - 24 miesiąca życia i to jest norma Odpowiedz Link Zgłoś
kolejnamama Re: NOWE opinie na temat vit D3 17.06.06, 17:26 zwiększenie dawki wit D3 ze względu na duże ciemię zaleciła mojej malutkiej lekarka, wiem że są różne rozmiary ciemiączka i ma czas zarosnąć ale widocznie u mojej córci jest dość duże jak na jej wiek, a że ufam lekarce więc daję ile zaleciła Odpowiedz Link Zgłoś
aga55jaga Re: NOWE opinie na temat vit D3 17.06.06, 23:51 do zwiększenie wit d3 zawsze potrzebne są dodatkowe badania - nie można zwiększać dawki "na oko" szczególnie w okresie letnim - piszę z doświadczenia z pierwszą córą, której nie wykonano odpowiednich badań i przedawkowano tę witaminę - dzisiaj leczymy rehabilitacyjnie Odpowiedz Link Zgłoś
kolejnamama Re: NOWE opinie na temat vit D3 18.06.06, 08:28 Dzięki, podpytam się lekarki o badania. A jakie były objawy przedawkowania? Odpowiedz Link Zgłoś
b.bujak Re: NOWE opinie na temat vit D3 17.06.06, 15:52 lekarz ustalający dawkowanie d3 powinien uwzglednic sposob karmienia dziecka Odpowiedz Link Zgłoś