sofitel1 21.06.06, 22:54 od kiedy Wasze pociechy zaczeły bawić się w piaskownicy? planuję zakup piaskownicy na działkę, tylko nie wiem czy zrobić to w tym roku czy w przyszłym. Mój maluch za dwa tygodnie skończy roczek. Z góry dziękuję za odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mmala6 Re: od kiedy zabawa w piaskownicy??? 21.06.06, 22:59 idz z nim na plac zabaw i zobacz czy sie bedzie bawil.Moj syn rok mial w zimie, wiec nie bylo mowy o piaskownicy ale u teraz widze takie maluchy jak siedza na piasku i sie bawia.Tylko jezeli Twoj syn juz chodzi albo zaczyna, to pewnie bedzie sie piachem srednio interesowal Odpowiedz Link Zgłoś
sofitel1 Re: jeszcze nie chodzi 21.06.06, 23:02 nie, jeszcze nie chodzi, dopiero dwa tygodnie temu zaczał samodzielnie stawać. dziękuję za podpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś
jezzmam Re: od kiedy zabawa w piaskownicy??? 21.06.06, 23:02 Mój Fabciu bawi sie w piaskownicy do kiedy skończyl 11 miesięcy tzn. od kwiecień\maj.Teraz ma ponad rok. Ale najlepiej idz i sprawdz w innej piaskownicy czy Twoje dziecko jest w ogóle zainteresowane zabawą w piasku. Odpowiedz Link Zgłoś
monis80 Re: od kiedy zabawa w piaskownicy??? 21.06.06, 23:07 Moja Angela w piaskownicy bawi sie od 11ego m-ca i uwielbia grzebać się w piasku szczególnie na placu zabaw gdzie ma kontakt z innymi dziećmi, ale sama tez niezle sobie radzi Odpowiedz Link Zgłoś
kayah73 Re: od kiedy zabawa w piaskownicy??? 22.06.06, 00:21 Piaskownice mamy od 11 mies i od poczatku byl to hit sezonu. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula Re: od kiedy zabawa w piaskownicy??? 22.06.06, 01:45 Młoda zaczęła bawić się w piaskownicy jak miała pół roku, niejako z konieczności (nie chciała siedzieć w wózku, gdy jej brat grzebał w piasku). W dodatku w takiej zasyfiałej osiedlowej piaskownicy . O dziwo, bestia do tej pory łyka piasek garściami i żadne choróbsko jej się z tego tytułu nie ima. Odpowiedz Link Zgłoś
bomba001 Re: od kiedy zabawa w piaskownicy??? 22.06.06, 08:07 jak miała troche ponad 7 msc. do dzies uwielbia tam siedzieć (no a a ma 8 msc) i przesypywać. super zabawa, na pewno bardziej rozwijająca niz wozenie dzieciaka wózkiem tam i z powrotem Odpowiedz Link Zgłoś
jakw Re: od kiedy zabawa w piaskownicy??? 22.06.06, 18:33 Moja ma 13 m-cy. Piaskownica na działce była ostatnio hitem. Odpowiedz Link Zgłoś
111a4 Re: od kiedy zabawa w piaskownicy??? 22.06.06, 20:55 moje dzieciatko ma rok.w piaskownicy jeszcze nie było.ale jutro kupie cały sprzet i sie wybierzemy. Odpowiedz Link Zgłoś
czudna Re: od kiedy zabawa w piaskownicy??? 22.06.06, 21:21 Ja chodzę z synkiem do piaskownicy w parku od miesiąca, ma obecnie rok i tydzień. Siedzi tam góra 45 minut, ale ma kontakt z dziećmi, uczy się pożyczania zabawek, niesypania piachem po oczach, niejedzenia piasku i daje chwilę wytchnienia, bo jest strasznie ruchliwy. Jak widzi piaskownicę z daleka, kiedy jedziemy wózkiem, to krzyczy z radości. Myślę, że sprawiam mu tym frajdę. Odpowiedz Link Zgłoś