hulinka1 10.07.06, 21:54 Dziewczyny co można kupić fajnego na chrzest (nie jesteśmy rodzicami chrzestnymi)? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lusia79 Re: prezent na chrzest 10.07.06, 22:00 Też nad tym myślę... Ja chyba bym jednak się zdecydowała na jakiś fajny album na zdjęcia - są takie różne dzieciowe w okładkach bajecznych, kolorowych zapakowane orginalnie w pudełka. Można też symbolicznie kupić srebrną łyżeczkę, żeby dziecko zawsze miało w życiu dostatek. A ja na okoliczność chrztu dziecka kuzynostwa dam chyba buciki firmowe przywiezione z zagranicy - żeby się maluchowi dobrze przez życie szło. Odpowiedz Link Zgłoś
madziajab Re: prezent na chrzest 10.07.06, 22:23 Witajcie, myślę ze fajne byłoby pismo swiete z super dedykacja- taki prezent pamiatkowy, srebrna lyzczeka z grawerem...albo ogromniasty Mis Odpowiedz Link Zgłoś
kurczaczek1972 Re: prezent na chrzest 11.07.06, 11:13 w sobote chrzcilismy synka. dostal obrazek do powieszenia z aniolem strozem, srebrny medalik do powieszenia w wozku - tzw. ryngraf, ubranka, komplet - lyzeczka, widelec, miseczka TUPPERWARE (polecam) i mate kolorowa do zabawy z wiszacymi zabawkami oraz duzy recznik z motywami dzieciecymi. Polecam tez Tobie termometr elektr do mierzenia temperatury na czole i w uchu, ktory pokazuje tez temp pokojowa i godzine (ok 130zl) - mnie czegos takiego brakuje. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
smellson Re: prezent na chrzest 11.07.06, 11:25 moja córcia z najfajniejszych rzeczy dostała śliczną łyżeczkę z wygrawerowaną datą i godziną urodzenia (od chrzestnej), Pismo Święte (poświęcone i z dedykacją), poświęconego aniołka do powieszenia nad łóżkiem (niestety leży w szufladzie bo kot go ciągle kradł), od pozostałych osób kaskę- też się przydała bo kupiliśmy jej to, co było akurat potrzebne Odpowiedz Link Zgłoś
izabellaz1 Re: prezent na chrzest 11.07.06, 11:29 My też niedawno chrzciliśmy córcię. Dostała ciuszki, ryngraf, medalik, obrazek na ścianę, ogromnego miśka i coś absolutnie fajowego: srebrny smoczek z datą, godziną urodzenia oraz skrytką na pierwszy ząbek Bardzo fajny, pomysłowy, pamiątkowy prezent. Pozdrawiam Iza Odpowiedz Link Zgłoś
kurczaczek1972 Re: prezent na chrzest 11.07.06, 11:33 Iza, czy takie smoczki sa na zamowienie ? Ile kosztuje, orintujesz sie ? Odpowiedz Link Zgłoś
izabellaz1 Re: prezent na chrzest 11.07.06, 12:40 Niestety nie wiem ile kosztują bo dostaliśmy w prezencie ale chyba normalnie są w sprzedazy w sklepach jubilerskich tylko grawerują jeszcze dodatkowo imię,date i godzine urodzin. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kiniak22 Re: prezent na chrzest 11.07.06, 13:05 najlepiej zapytaj rodzicow, bo przewaznie w spoleczenstwie jest przyjete, ze obrazki i lancuszki daje najblizsza rodzina typu rodzice chrzestni czy dziadkowie, a byc moze jest cos co rodzice by chcieli dostac akurat dla dzieciaczka, ja zawsze pytam co by ktos chcial dostac, zeby nie kupowac rzeczy ktore sie nie przydadza lub nie spodobaja, a najlepszym prezentem jest pamiatka chrztu oraz kasiorka, a juz rodzice beda wiedzieli co z nia zrobic tym bardziej jesli nie jestescie chrzestnymi Odpowiedz Link Zgłoś
kaja20071 Re: prezent na chrzest 11.07.06, 13:32 Witam.Mój synek miał chrzest 3 tygodnie temu.Głównymi prezentami była kasa ale bardzo ucieszyliśmy się a w szczególności Mały z karuzelki na łóżeczko.Kasa się rozejdzie a karuzelka(Chicco_Tygrysek) naprawdę się mu spodobała.Od znajomego dostał jeszcze fotelik-nosidełko samochodowe.Ale to wszystko zależy ile chcecie przeznaczyć pieniędzy na prezent i co dziecko już ma. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
palomkaa Re: prezent na chrzest 11.07.06, 15:40 niania elektroniczna (jest chyba teraz na nia promocja w makro 70zl), bujawka (do 15kg kupilismy w smyku na wyprzedazy za 130zl) maly rowerek do pchania z ktorego pozniej zdejmuje sie kijek a zaklada pedaly zeby dziecko samo jezdzlo (od mamy ok 120zl) Odpowiedz Link Zgłoś
corneliss Re: prezent na chrzest 11.07.06, 15:44 czy te srebrne smoczki i lyzeczki to jaka nowa swiecka tradycja? tak tylko pytam..., moj Maluch tez tuz przed chrztem Odpowiedz Link Zgłoś
mamajudo Re: prezent na chrzest 11.07.06, 16:30 zdecydowanie świecka i chyba nie taka nowa, na zachodzi to modne już od dawna, tylko do nas teraz przyszło... Odpowiedz Link Zgłoś