maarta23 18.07.06, 13:54 Jak czyszcicie uszka waszych pociech? moja ma 2 miesiace i nie wiem jak moge jej je umyc...? pozdrawiam Marta Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
karat1976 Re: czyszczenie uszek !!! 18.07.06, 14:40 ja czyszczę takimi szpatułkami dla maluchów, ale tylko małżowinkę a nie w środku Odpowiedz Link Zgłoś
budzik11 Re: czyszczenie uszek !!! 18.07.06, 14:59 Nie trzeba czyścić dziecku uszków. Oczyszczają się same (w uszach są takie maleńkie włoski, po których woskowina wydostaje się na zewnątrz). Czyszczenie patyczkami powoduje wpychanie woskowiny do środka. Odpowiedz Link Zgłoś
blesa1 Re: czyszczenie uszek !!! 18.07.06, 15:15 Nie grzebię tam w ogóle. Jak coś wylatuje i jest na zewnątrz to "strzepnę" palcem, ale jak w środku to nie ruszam Odpowiedz Link Zgłoś
lacido parafiną 18.07.06, 16:56 Słyszałam, że do uszka zakrapla się kilka kropli ciepłej parafiny a po kilku minutach przewraca dziecko na boczek a wszystko z uszka wypłynie Odpowiedz Link Zgłoś
jaga9911 Re: czyszczenie uszek !!! 18.07.06, 17:05 Ja też nie czyszczę... Mówiono nam na szkole rodzenia że lepiej niczym w środku uszka nie czyścić, bo można bardziej zaszkodzić niż pomóc. Tylko patyczkiem czyszczę małżowinę jak coś widzę i tyle... Odpowiedz Link Zgłoś