Dodaj do ulubionych

co ze skora brzucha?

27.07.06, 10:42
dziewczyny, jak to jest u Was? Macie jakis patent na szybsze "wchloniecie
sie" nadmiaru skory na brzuchu po porodzie? Moj maly zaraz skonczy 3
miesiace, ja juz zapinam sie we wszystkich spodniach mimo, ze przytylam w
ciazy ponad 22kg i mialam wieeelki brzuch. Robie brzuszki i w miare uwazam na
to co jem,w sumie wygladam ok, ale... no wlasnie...jak patrze na skore
brzucha to jest o rozmiar za duza, co z tym zrobic? Jaki krem jest
ewentualnie najlepszy? Polecicie cos? Chcialabym aby skora nie wylewala sie
ze spodni wink

kasia
Obserwuj wątek
    • blesa1 Re: co ze skora brzucha? 27.07.06, 14:12
      Słyszałam że do roku sama się wchłonie przy pomocy ćwiczeń... Nie wiem ile w tym
      prawdy.
    • thesaloniki Re: co ze skora brzucha? 27.07.06, 15:24
      8 mies po porodzie - jest tego trochę mniej ale czy wchłnie się do końca ? Ale
      ja z kolei bardzo schudłam przy karmieniu piersią.
    • ania2425 Re: co ze skora brzucha? 27.07.06, 15:29
      10 mies po porodzie i niby jest ok, schudlam itd ale skrora na brzuchu chyba
      juz nigdy nie bedzie taka sama, a brzuch tak zupelnie plaski jak kiedys sad((
    • gosiekbia Re: co ze skora brzucha? 27.07.06, 17:55
      mija prawie rok a moja skóra jeszcze wisi, chociaż schudłam szybciutko.do tego
      jest jakas taka pomarszczona w okolicach pępka. Na strój 2 częśc się w tym roku
      nie decyduje. Trochę smarowałam ale nie sądze żeby kremy tu cos pomogły.
      Ćwiczyłam też brzuszki.To juz chyba taki typ.... ;-(
      • ju83 Re: co ze skora brzucha? 27.07.06, 19:21
        ja tez chudne karmiac piersia, az za bardzo... waze mniej niz przed ciaza, ale
        skora na brzuchu jest okropna, jeszcze w dodatku mam straszne rozstępy, wiec
        calosc nie przedstawia sie zbyt dobrze.... mam nadzieje ze ta skora sie jakos
        wchlonie, bo za rok chce z malym jezdzic nad wode... a z tym cialem to raczj
        obciach...
        • phantomka Re: co ze skora brzucha? 27.07.06, 19:48
          Jezeli wylewa sie ze spodni, to znaczy ze spodnie sa jednak za ciasne - tez
          przytylam bardzo duzo, prawie wrocilam do wagi sprzed, ale jak naloze swoje
          dzinsy to mam nadmiar skory - dodam, ze nie jestem z natury otyla, bo moj
          rozmiar sprzed to 34, 36.
          • iwonagos Re: co ze skora brzucha? 27.07.06, 21:29
            Mmmmm. Będzie problem z tą skórą, niestety. To właśnie efekt nadmiernego
            przytycia w ciąży. Wszystko po porodzie można zrzucić, ale nadmiaru skóry
            raczej się nie da.Ja przytyłam 8 kg w ciąży. Oczywiście żadnego odchudzania, po
            prostu nie objadałam się.Przed ciążą ważyłam 64, teraz, 6 mcy po porodzie ważę
            60 kg. Karmię cyckiem i cały czas ćwiczę.Nie mam nadmiaru skóry na brzuchu,
            jest taki sam jak przed porodem.
            • kasia2705 Re: co ze skora brzucha? 28.07.06, 09:47
              Fajnie masz, ze przytylas tylko 8kg, pewnie latwo Ci sie pisze o nadmiernym
              tyciu w ciazy, ale tak juz jest, ze nie kazdej z nas udaje sie zatrzymac wage
              kolo dziesiatego kilograma na plusie. Tez sie nie objadalam, o dziwo. Ostatnie
              8 kilogramow przybylo mi w dziewiatym miesiacu i co mialam zrobic? Woda, woda i
              woda, opuchlizna, ze hej, na szczescie szybko udalo sie zrzucic chociaz te
              czesc "balastu". Teraz walcze o normalna, fajna figure sprzed ciazy i wierze,
              ze sie uda, tym bardziej, ze latwo sie nie poddaje. smile

Pozdrawiam
              kasia
              • malk0 Re: co ze skora brzucha? 28.07.06, 10:10
                ja przytylam 12 i teraz mam problem z 7 nadwagi...i co mam zrobić? Ćwiczę 2
                razy w tygodniu, przez 2 godziny w tygodniu gramw tenisa, ćwicze brzuszki i
                dalej wygladam jak w 5 miesiącu, do tego zrobila mi sie lordoza,,,
    • gizmaaa Re: co ze skora brzucha? 28.07.06, 10:21
      Dołączam do grona brzuszków.Ja też dużo przytyłam w ciąży i też mój brzuch
      wyglądał nie najlepiej.Teraz, kiedy staram się ćwiczyć to jest lepiej,ale ślady
      po rozstępach i lekkie dziury w skórze są.Stosowałam nivea Q10 ujedrniający i
      tak jakby skóra na brzuchu zaczęła się troszkę napinać, ale to wszystko jeszcze
      mało...Powodzenia wszystkim mamom!
      • bebro Re: co ze skora brzucha? 28.07.06, 10:31
        Witam
        W ciąży przytyłam 20 kg, od tego czasu minęło 9 miesięcy. Teraz ważę 3 kg mniej
        niż przed ciążą. Z natury jestem leniwcem odnośnie ćwiczeń, ale pewnego dnia
        przeglądałam zestawy ćwiczeń, znalazłam i zaczęłam ćwiczyć. Po 2 tyg. zaczęły
        pojawiać się efekty (super efekty), mięśnie brzuszka uwidocznione, skóry jakby
        mniej, w pasie ubyło mi 3 cm. Teraz jestem w 3 tyg ćwiczeń i nie mam zamiaru
        rezygnować, do tego dołączyłam hula hop (minimum 15 min dziennie). Podobam się
        sobie i jestem bardzo zadowolona z mojego wyglądu.
        Polecam 6 Weidera (co niektóre z Was pewnie o tym słyszały), efekty są !!!
        Pozdrawiam i życzę wytrwałości w dążeniu do wymarzonej sylwetki.
        Beata
    • malinna75 Re: co ze skora brzucha? 28.07.06, 10:48
      Ja polecam żel Musteli poporodowy. Używam go od czasu wyjścia ze szpitala. Jest
      dosyć drogi, ale smaruję nim tylko brzuszek i mam go już ponad 2,5 miesiąca. Nie
      mam wogóle problemów z nadmiarem skóry. Jedynie pracuję nad małym brzuszkiem
      jaki mi został.
      www.apte.pl/kategoria/kosmetyki_mustela/produkt/mustela_9_miesiecy_zel_poporodowy_regeneracyjny_do_ciala_200_ml/3943.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka