afa22 29.07.06, 12:18 cy ktos mial ten sam problem, wozek ma dopiero miesiac i juz skrzypi. co zrobic, jak i czym smarowac? pozdrawiam mamusie ) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mlodziutka11 Re: roan marita - miesiąc i juz skrzypi??? 29.07.06, 12:44 A może gwarancja... Możesz spróbować najpierw u sprzedawcy, żeby sprawdził co się dzieje. Jeśli chcesz sama to zrobić, to kup sobie WD 40 i psiknij po wszystkich łożyskach itp. i przejedź wózkiem w tą i spowrotem,żeby wszędzie płyn wszedł. Może po prostu piach powłaził. To jest środek do oliwienia czyszczenia wszelkich ruchomych części. Ja mam stary wózek po mojej chrześnicy i skrzypiał niemiłosiernie. Od trzech miesięcy nic się nie dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
mamamynusia Re: roan marita - miesiąc i juz skrzypi??? 29.07.06, 15:30 CZEŚĆ Też miałam ten problem z tym wózkiem.Mąż przesmarował wazeliną techniczną całe amortyzatory od spodu i po bokach oraz koła tam gdzie wchodzi bolec. Przestało skrzypieć.Trochę się wkurzyłam że wózek za tą kasę i już na początku wychodzą takie kwiatki.Ale teraz służy nam super a mój maluch ma juz 8m-cy. Pozdrawiam Mama Mynusia Odpowiedz Link Zgłoś
afa22 Re: roan marita - miesiąc i juz skrzypi??? 30.07.06, 11:31 wielkie dzieki za rady. ide smarowac) Odpowiedz Link Zgłoś
summerdays Re: roan marita - miesiąc i juz skrzypi??? 31.07.06, 19:27 nasz tez skrzypi - podobne ten typ tak ma pomaga smarowanie mniej wiecej raz na 2 miesiace Odpowiedz Link Zgłoś
mon-ya Re: roan marita - miesiąc i juz skrzypi??? 01.08.06, 12:39 Od czasu do czasu trzeba przemyc wozek pod cisnieniem (np. na myjniach samoobslugowych, albo jak ktos ma "domowa" samochodowa mylke cisnieniowa), zeby usunac piasek i kurz, a potem posmarowac WD40. Rozwiazuje to wszelkie problemy ze skrzypieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
patylda Re: roan marita - miesiąc i juz skrzypi??? 01.08.06, 14:09 polecam WD-40 w sprayu, świetny smar. Nic mi już nie trzeszczy i nie skrzypi. Jest w sklepach samochodowych i rowerowych i w hipermarketach Odpowiedz Link Zgłoś
babie_lato1 Re: roan marita - miesiąc i juz skrzypi??? 01.08.06, 16:11 Używamy tego wózka od 3 miesięcy. Skrzypi straszliwie. Po jakichś 2 miesiącach odpadło mu koło przednie lewe - nie trzymało się na ośce nie wiedzieć czemu - chodziłam na spacery i nerwowo sprawdzałam co chwila czy już spadło, czy jeszcze nie, jak prawie spadło - kopniaczek w kółko i dalej to samo do nastepnego razu. Ojciec wreszcie mi to zreperował po kilku próbach. Budka otwiera się bardzo głośno. Jest słabo sterowny, bo ciężki. Nie jestem nim zachwycona. Odpowiedz Link Zgłoś
symot1 Re: roan marita - miesiąc i juz skrzypi??? 01.08.06, 20:34 wg mnie najwiekszy mankament tego wozka to hamulce, ktore ciagle sie zacinaja (wystarczy maly kamyczek), poza tym skrzypial na poczatku ale po kilku smarowaniach przestal, a kolo odpadlo nam 2 razy podczas spaceru. Odpowiedz Link Zgłoś
beata761 Re: Hamulec ?? 01.08.06, 22:40 Ze skrzypieniem daliśmy radę ale jak naprawić hamulec który się zaciął ? Czy to się jakoś zdejmuje ?? Odpowiedz Link Zgłoś
mon-ya Re: Hamulec ?? 02.08.06, 10:31 Wlasnie na zacinanie sie hamulca polecam przemywanie go pod cisnieniem i psikanie WD40! Rozwiazuje sprawe na dlugo! Mam Roana Marite juz od roku, nic mu nie odpadlo, a oprocz tego, ze raz zaczal skrzypiec i zabrudzil sie hamulec = ciezko chodzil (codziennie jezdzilam po lesie i piaszczystych drogach), nic sie zlego nie dzialo i nie dzieje. Maly przejezdzil 7 mies. (urodzil sie w VIII, wiec az do wiosny) w gondoli, bo jest bardzo duza, wygodna i ciepla. Teraz jezdzimy spacerowka, tez jest ok. Podobno sa to wozki o b.malej awaryjnosci w stosunku do innych marek. Odpowiedz Link Zgłoś