Dodaj do ulubionych

wózek Quinny- co o nim sądzicie?

08.08.06, 12:42
Witam,
czy ktoras z Was ma wozek Quinny trojkolowy dla swojej pociechy. Napiszcie,
co o nim sadzicie?
Pozdrawiam cieplo,
Ania
Obserwuj wątek
    • ruda_szczurka Re: wózek Quinny- co o nim sądzicie? 08.08.06, 13:03

Quinny Freestyle. Jak dla mnie super.
      Od speedy rozni sie tym, ze mozna wozic dziecko równiez przodem do siebie.
      Moglby miec wiekszy kosz no ale to model terenowy a nie miejski... Dokupilam
      torbe na raczke i jest ok.
      • mata811 Pytanie 08.08.06, 23:48
        Zamierzam właśnie zakupic ten wózek, tylko chcę się upewnić, czy to - Quinny
        4 XL terenowy?? Czy on ma skętne koła, które można zablokować??
        • ruda_szczurka Re: Pytanie 09.08.06, 10:39
          www.allegro.pl/item118020424_quinny_freestyle_3xl_comfort_navy_2006_od_abbakids.html

ja mam taki. z tego co wiem 4xl oznacza 4 koła a my tu o trojkołowkach piszemy.
          Moj ma możliwość blokady, myślę że 4kołowce również ale głowy za to nie dam...

• mysia125 Quinny Buzz 08.08.06, 15:27
      Mialam go, gdy mlody byl mlodszy i to byl strzal w dziesiatke smile
      super na wyjazdy, swietnie sie skladal i rozkladal, wszedzie wjechal, po
      schodach dzieki oponom dmuchanym moglam wchodzic. Mlody go bardzo lubil. No i
      dla nas bardzo wazne: dzieki temu, ze pasuje do niego fotelik samochodowy
      maxi-cosi, nie musielismy chodzic z fotelikiem w rece, tylko kulturalnie
      stawialismy go na kolkach. Polecam, szczegolnie gdy dziecie wazy wink No, ale to
      nie jest wozek dla wielbicielek wypchanych siat z zakupami.

Dwa miesiace temu przesiadl sie do Quinny zapp i tez sobie chwale.

--------------
      Kasia & Felix 23/01/2005
      Felix for beginners
    • mrocznamaga Re: wózek Quinny- co o nim sądzicie? 08.08.06, 16:05
      Mój synek od 4-ego miesiąca jeździ w spacerówce Quinny speedy sx, teraz ma 10
      miesięcy i nadal jesteśmy bardzo zadowoleni. Mały lubi spać na spacerach i
      wygodnie mu bo oparcie mocno się odchyla, a jak chce podziwiać świat to oparcie
      podnosimy i też jest ok. Dla mnie wózek jest też wygodny, lekko się prowadzi,
      dobrze skręca. Narazie jest dobrze. Polecam.
      • marypop Re: wózek Quinny- co o nim sądzicie? 08.08.06, 16:10
        synek ma prawie 7 miesiecy i od poczatku w speedym , bardzo jestesmy
        zadowolenia, zlwaszcza z super wersji z fotelikiem maxi cosi, teraz od miesiaca
        uzywamy sapcerowki i tez sie sprawdza, ja w koszu woze wszystko, nawet eidys
        wiozlam 4 bute 2-litroej coli i bylo oksmile
        polecamsmile
    • meg100011 Re: wózek Quinny- co o nim sądzicie? 08.08.06, 18:04
      Sprawdza się.Fajnie się składa , wygodnie prowadzi.Jedynym problemem były
      często przebite koła - cięzko zdjąć oponę ,bo felgi są wysokie.Piszę były , bo
      po przeprowadzce na wieś jest ok smile
      • kanga_roo Re: wózek Quinny- co o nim sądzicie? 08.08.06, 18:11
        Mysia125, parę pytań:
        - czy freestyle ma możliwość zabokowania tego skrętnego koła
        - dlaczego już go nie używasz (dziecie wyrosło?)
        Pozdrawiam.
        • zoska7777 Re: wózek Quinny- co o nim sądzicie? 08.08.06, 21:18
          Nie wiem jak freestile, ale w speede mozna zablokowac przednie kolo. Jezdimy w
          nim juz 5 miesiecy - na razie w opcji z gondolka. Jest super. A za 2 tygodnie
          przeprowadzamy sie w spacerowke i zobaczymy jak mala sobie ja upodoba. wink
          Pozdrawiam
        • ruda_szczurka Re: wózek Quinny- co o nim sądzicie? 08.08.06, 22:04
          kanga_roo napisała:

> Mysia125, parę pytań:
          > - czy freestyle ma możliwość zabokowania tego skrętnego koła

owszem, mozna je blokowac.

• izanela Re: wózek Quinny- co o nim sądzicie? 08.08.06, 20:35
      Używamy freestyle i jestem bardzo zadowolona, Wik też smile niestety nie można
      zablokować przedniego koła co jest utrudnieniem przy wsiadaniu do autobusu (lub
      na jakiś wysoki podest/krawężnik). No i nie mieści się nam do bagażnika - za
      każdym razem trzeba zdejmować koła. Poza tym super!
      Pozdrawiam
      • piegusie jeden minus 08.08.06, 21:26
        gondolka jest nie zdolna do użycia w czasie upałów, wewnatrz ma srebrna folie,
        która sie nagrzewa i odbija światło (dziecko jak w kurczak w piekarniku). Ma
        tez zbyt małą bude, wg mnie powinna miec opcję opuszczenia bardziej w dół, aby
        chronic przed sloncem (parasolka w takim sportowym wózku wyglada komicznie) lub
        sniegiem w zime. Generalnie jest malo przewiewna jak na lato, myślę, że w zimę
        byla by ok. Mialam porownanie do Graco kolezanki. Graco mialao bude nasuwana
        gleboko, do tego różne "przewiewki", takie jakby okienka z siateczka, które
        można bylo otwierac lub zamykac w razie potrzeby.
        • meg.julia Re: jeszcze jeden minus 08.08.06, 21:34
          mam speedy sx, na razie jestem jeszcze na etapie gondoli, bo moja córcia ma 5 m-
          cy i jeszcze sama nie siedzi, ale muszę przyznać, że gondola jest mała tzn.
          krótka i wąska. Moja córcia już musiałaby jeździć w spacerówce, bo w gondoli
          ledwo co się mieści. To i dodatkowo brak "okienek" (o czym pisala moja
          poprzedniczka) sprawialo, ze w upaly malo przewiewnie.
          Poza tym super sie prowadzi, mozna blokowac kolko, a mozliwosc montowania
          fotelika maxi-cosi to extra sprawa !

Pozdro
          mama Julci
        • bei Re: jeden minus 08.08.06, 21:36
          Miałam Quinny- byałam bardzo zadowolona- jednak musisz sama odpowiedziec sobie
          an pytanie- co ejst dla Ciebei ważne- wózek jest stabilny- solidny- więc i
          cieżki- aj nie musiałam go nosić- wiec dla mnie nie było to ważne....zabiera
          sporo meijsca w bagazniku- ale wozilismy głownie koła- i fotelik- sa
          kompatybilnesmile
          Miałam pełen komplet pokrowcow, pdeszczowych folii itd- byłam zadowolona- teraz
          inna mama wozi dziecko i też wózek poleca innym
        • oda100 Re: minusow kilka 08.08.06, 21:41
          ja jestem posiadaczka quinny speedi sx. Faktycznie jest zrotny i dobrze sie
          prowadzi, chwililam sobie rowniez mozliwosc zalozenia maxi cosi zamiast
          gondoli, gondola byla raczek ok.
          Natomiast ze spacerowki nie jestem zadowolona; zbyt szerokie siedzisko, pozycja
          polezaca, ogolnie zle wyprofilowany, moj syn siedzi w wymuszonej pozycji, brak
          palakam (szkoda ze nie ma stoliczka) powoduja ze dziecko mus byc scisle
          przypiete pasami i ma mala mozliwosc ruchow. Moze dla dzieci lubiacych spacery
          i spanie, na pewno nie dla wiercipiet, chcacych sie rozgladac, unosic. Po
          zlozeniu jest duzy, w bagazniku duzego samochodu juz na nic nie ma miejsca.
          Brak mozliwosci jazdy w kierunku przeciwnym (wazne przy wietrznej pogodzie.)
          Sa lepsze wozki, drozsze niestety. Np. buzz ma regulacje siedziska od pozycji
          lezacej do niemal stojacej. A najbardziej genialny wozekiem jest bugaboo ( juz
          widzialam na allegro), duzo wiecej mozliwosci. Wlacznie z tym, ze ze spacerowki
          mozna jednym ruchem zrobic fotelik + mnostwo innych bajerow. cena niestety dla
          bogaczy, choc 1000 zlotych wiecej od speedi za taki komfort moze sie
          oplacic.
    • dodkowska Re: wózek Quinny- co o nim sądzicie? 08.08.06, 21:39
      mi sie bardzo podoba lecz cena nie zabardzo kupiłam wiec el-jota taggetsmile
    • wielorybka Re: wózek Quinny- co o nim sądzicie? 08.08.06, 23:05
      mam już 11 miesięcy quinny speedy i kocham!
      • pestka14 Re: wózek Quinny- co o nim sądzicie? 09.08.06, 15:07
        Mam od początku Speedy XS. Gondola była ok, używałam jej w zimie, więc nie było
        potrzeby wietrzenia smile
        Jak córeczka miała 5 miesięcy przeprowadziłyśmy się do spacerówki, bo
        wrzeszczała na spacerach nie widząc świata wink. Na początku jeździła na
        maksymalnie rozłożonej, teraz ma 7,5 miesiąca i już siedzi, więc podnosimy
        oparcie.
        Wg mnie Quinny Speedy to bardzo WYGODNY WÓZEK DLA MAMY(lekko, łatwo się
        prowadzi, skręca, duże koła umożliwiają wjeżdżanie na schody).
        DLA DZIECKA MNIEJ: siedzisko szerokie i pod kątem wymusza nienaturalną pozycję -
        dziecko ciągle podnosi głowę i nadweręża szyję, żeby lepiej widzieć, jak
        zaśnie, to się zsuwa na skos i leży krzywo, a jak siedzi to nie da rady
        prosto , tylko musi być odchylone do tyłu (oparcie nie podnosi się do wygodnej
        pozycji tylko zostaje półleżąco, no i siedzisko pod kątem). Dziecko musi być
        przypięte pasami (pałąka nie ma, bo po co, jak i tak dziecko nie może usiąść
        prosto i pochylić się do przodu). Słońce świeci w oczy i musieliśmy przypiąć
        parasolkę (komiczny wygląd to pryszcz, gorzej, że ciągle spada), a tyłem
        jeździć się nie da.
        Generalnie zaczynam myśleć nad kupnem jakiejś wygodniejszej spacerówki. Chociaż
        trudno się przyznać samej przed sobą, że to nieudany zakup, chociaż tak mi się
        podobał na początku sad
        • ruda_szczurka Re: wózek Quinny- co o nim sądzicie? 09.08.06, 15:23
          Czyli dobrze zrobiłam dopłacając kilka stówek do freestyle...
          A szczerze mówiąc speedy bardziej mi sie podobał, więcej kolorów do wyboru.
          Bardzo mnie korcił ten wózek.Zdecydowałam się ze względu na możliwość wożenia
          dziecka w dwie strony.
          Freestyle nie ma tych wszystkich wad. Dziecko siedzi wygodnie, nie wysuwa się,
          można rozłożyć siedzisko na płasko, jest pałąk a moja mała jezdzi niespinana
          pasami bo nie lubi... Jesli bedziesz wymieniała na inna trojkołówkę to szczerze
          polecam moj model.
          • mata811 A co z czterokołowym Quinny???? 09.08.06, 15:55
            Terenowy Quinny 4 XL . Co sądzicie o nim? Zamierzam kupić. Trójkołowca nie
            chcem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka