paytay 15.08.06, 13:31 Witam. Mam pytanko. Jakiej antykoncepcji używacie jeśli karmicie piersią? Ja mam stracha bo panicznie boje się zajść w ciąże i to niepozwala mi cieszyć się sexem. Proszę o odpowiedz i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
an_qa Re: Antykoncepsja 15.08.06, 13:55 mozesz brac Cerazette. Tak to chyba sie pisze. Albo gumki... Mozesz jeszcze zalozyc wkladke domaciczna... i na tym konczy sie moja wiedza Moze ktos napisze ci cos wiecej... Odpowiedz Link Zgłoś
24lena ja dopiero 2 tyg i 5 dni po porodzie 15.08.06, 14:00 i waham sie miedzy inplantem,zastrzykami-co 3 miesiace,a pigulkami ktore bralam wczesniej...sama niewiem,ale musze sie zdecydowac bo nastepna dzidzia-mam nadzieje coreczka-dopiero za 2 lata... ...Igorek 2 tyg i 5 dni z nami... Odpowiedz Link Zgłoś
escribir Re: Antykoncepsja 15.08.06, 13:58 To ja mam taka nietypową propozycję: może spytasz o to swojego ginekologa?? Odpowiedz Link Zgłoś
katrint Re: Antykoncepsja 15.08.06, 14:54 To ja mam taka nietypową propozycję: może spytasz o to swojego ginekologa?? > uwielbiam takie rady) Odpowiedz Link Zgłoś
iwona335 Re: Antykoncepsja 15.08.06, 16:25 Ja mam 14miesięczną córkę, którą karmię piersią. zdecydowałam się na zastrzyki Depo-provera, które przyjmuję co 3 miesiące, myślę jednak, że powinnaś to skonsultować z lekarzem, bo środki powinny być dobierane indywidualnie. Ja jestem z zastrzyków zadowolona, właśnie przyjęłam 4 dawkę, nie mam żadnych skutków ubocznych, żadnego tycia, krwawień in. Musisz jednak wiedzieć,że wadą tej metody jest to,że w przypadku skutków ubocznych będziesz musiała się z nimi męczyć 3 miesiące, tyle ile działa lek. Pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
olgu78 Re: Antykoncepsja 15.08.06, 16:39 A ile kosztuje taki zastrzyk? Bo mi lekarz zaproponował wymienione tu tylko tabletki, o których naczyatałam sie juz mnóstwo - o tym, ze spada po nich libido, ze powodują plamienia i brudzenia itp. - i jak sie dowiedziłam, ze kosztują aż 45zł za opakowanie, to zemdlałam prawie!! Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko_02 Re: Antykoncepsja 15.08.06, 17:25 ponoć najlepszą metodą jest szklanka wody nie przed..., nie po...tylko "zamiast" ..hi...hi! Odpowiedz Link Zgłoś
iwona335 Re: Antykoncepsja 17.08.06, 21:49 Jeden zastrzyk depo-provery kosztuje około 40 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
iza9919 Re: Antykoncepsja 15.08.06, 20:27 ja juz 10 miesiecy biore cerrazzete i wszystko jest ok Odpowiedz Link Zgłoś
anaesthes Re: Antykoncepsja 17.08.06, 22:41 Ja biorę Cerazette jakieś 8 miesięcy i wszystko ok. Tylko trzeba pilnować godziny przyjmowania, tylko wtedy działa. Będę karmić dziecko do roku, czyli jeszcze 2 miesiące a potem przesiadam się na coś innego tylko nie wiem jeszcze na co. Odpowiedz Link Zgłoś
inez21 Re: Antykoncepsja 17.08.06, 23:10 Gumki albo Cerazette bo Depo prowera zmniejsza laktację. A jeśli chodzi o porady uzyskane od ginekologa to najpewniej doradzi ci to co mu podsuną firmy farmaceutyczne.Wielu przed zleceniem antykoncepcji nie zbiera nawet szczegółowego wywiadu,nie mówiąc o badaniach No chyba że masz jakiegoś super ginekologa Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś