dodkowska 18.08.06, 15:25 dziewczyny gdzie mam sie ubiegac o becikowe i co musze wziąśc ze sobą , no i oczywiscie jesli chce sie ubiegac o ten 2 tysiąc z tytułu zarobków??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
an_qa Re: Becikowe...................... 18.08.06, 15:30 w MOPSie lub Urzedzie Gminy jesli mieszkasz na wsi. Potrzebne ci bedzie: akt urodzenia dziecka chyba dowody osobiste rodzicow A na drugi tys: zaswiadczenie o zarobkach Twoje i meza, teraz to juz chyba z 2005 roku, ale nie jestem pewna Reszte papierow wypelniasz na miejscu Jesli o czyms zapomnialam to niech ktos dopisze Odpowiedz Link Zgłoś
dodkowska Re: Becikowe...................... 18.08.06, 15:46 własnie też mi sie wydawało że w gminie ale oni odesłali mnie do opieki społecznej i juz jestem kompletnie skołowana Odpowiedz Link Zgłoś
an_qa Re: Becikowe...................... 18.08.06, 15:55 w gminie na pewno masz taki dzial. nie wiem dokladnie jak on sie nazywa. Tam gdzie sie sklada papiery na rodzinne. Odpowiedz Link Zgłoś
majora1 Re: Becikowe...................... 18.08.06, 16:22 W Trójmieście dokumenty składasz w MOPS-ie, wydz. świadczeń rodzinnych. Na akcie urodzenia dziecka musi być jego pesel, inaczej nie masz co iść, bo i tak cię odeślą. Mnie informowano, że do końca sierpnia przedstawiasz zaś wiadczenie o dochodach za 2005 rok. U nas wymagają kserokopie dowodów osobistych rodziców i aktu urodzenia dziecka, orginały do wglądu Odpowiedz Link Zgłoś
an_qa Re: Becikowe...................... 18.08.06, 16:41 z tym peslem to roznie bywa,my zalatwilismy bez. Jesli mieszkasz w miescie to idziesz do MOPSu a jesli na wsi to do Urzedu Gminy Odpowiedz Link Zgłoś
gosika78 Re: Becikowe...................... 18.08.06, 21:45 Ja w Gdańsku załatwiłam bez peselu. Potem uzupełniłam. Odpowiedz Link Zgłoś
iwonaw10 Re: Becikowe...................... 18.08.06, 22:53 mi dokumenty przyjęli bez pesla dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
iwonaw10 Re: Becikowe...................... 18.08.06, 22:51 ja byłam w opiece społecznej i stamtąd wypłacili becikowe!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dodkowska Re: Becikowe...................... 18.08.06, 17:18 mieszkam w warszawie - czuje że troche sie nachodze...... Odpowiedz Link Zgłoś
an_qa Re: Becikowe...................... 18.08.06, 17:50 to na pewno w MOPSie to zalatwisz, tylko w wa-wie pewnie jest ich kilka i jest jakas rejonizacja (ale nie wiem) W zasadzie to musisz isc jeszcze tylko do skarbowki. A o to czy potrzeba pesel mozesz zapytac przez telefon. Chyba ze juz go odebralas to lepiej miej przy sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
dodkowska Re: Becikowe...................... 18.08.06, 18:07 dzieki dziewczyny jakos sobie poradze Odpowiedz Link Zgłoś
bejsi Re: Becikowe...................... 18.08.06, 21:49 W ktorej dzielnicy mieszkasz w Warszawie? Odpowiedz Link Zgłoś
lacido Re: Becikowe...................... 18.08.06, 21:24 Mnie informacji o becikowym tzn gdzie się starać udzieliła pani z USC przy zgłaszaniu dziecka.W moim miescie zajmuje się tym dział świadczeń rodzinnych czy socjalnych w urzędzie miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
ula233 Re: Becikowe...................... 18.08.06, 21:41 idziesz do Ośrodka Pomocy społecznej. bierzesz wniosek, wypełniasz i składasz z aktem urodzenia dziecka jeśli wasze zarobki nie przekraczają 504 zł na osobe ( teraz dzielicie na was dwoje + dziecko, chyba ze macie wiecej dzieci) to należy Ci sie dodatkowy 1000 zł ale potrzebne zaświadczenie z Urzędu skarbowego ale jak pójdziesz do opieki to wejdz bez kolejki po wniosek bo i tak musisz wrócic z wypełnionym a tam juz Ci powiedzą co jeszcze masz donieść Odpowiedz Link Zgłoś
milko2411 Dzisiaj składałam 18.08.06, 23:41 Składałam dzisiaj:akt urodzenia dzidzi,dowód osobisty Twój i taty,oświadczenie o dochodach za 2005 rok Twój i taty z urzędu skarbowego(od września także za 2004),jeśli Twój jest zameldowany gdzieś indziej, to z jego OPS zaświadczenie,że się nie ubiegał tam o becikowe,pesel dzidzi, ale jeśli jeszcze nie masz ,to nie ma problemu(doniesiesz póżniej).Wystąp o te zaświadczenia jak najszybciej,bo wszędzie trzeba czekać niby 7 dni,ja czekałam dłużej,pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
milko2411 Re: W ośrodku pomocy społecznej 18.08.06, 23:45 bo zapomniałam dopisać Odpowiedz Link Zgłoś
greatperla Re: W ośrodku pomocy społecznej 19.08.06, 06:31 a czy musiałaś skladac dodatkowo ubiegajac sie o ten 1 tysiac z tytulu zarobkow zaswiadczenie,ze ty i twoj maz nie pracujecie badz zaswiadczenie z pracy ,ile teraz zarabiasz i ze to jest mniej niz 504 na czlonka rodziny-chodzi o ten rok 2006?Ja jak sie staralam,to powiedzieli mi,ze o.k zarobki za 2005 sa ponizej 504 zł,ale ze teraz maz pracuje i zarabia powyzej 504 to nam nie przysluguje..Czy to prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
marti1980 Re: Becikowe...................... 19.08.06, 06:15 no dobra dziewczyny czyli zaswiadczenie o zarobkach za caly 2005 rok a jak ja jestem mezatka dopiero od marca tego roku?? to co wtedy?? a sorry nie przedstawilam sie jestem Marta i juz powoli przymierzam sie do waszego forum o ile mozna a rodze dopiero ok15 wrzesnia i uczestnicze w forum "mamy wrzesien" pozdrawiam wszyskie mamusie goraco, dzieki za odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś
zaneta11113 Re: Becikowe...................... 19.08.06, 09:48 Witam Becikowe załatwia się w Opiece Społecznej tam gdzie mieszkasz potrzebne ci jest akt urodzenia i dowody obojga rodziców. A o drugie becikowe musisz mieć zaświadczenia o zarobkach z Urzędu Skarbowego Nie może ci przekroczyć 504,00 zł na osobe/na miesiąc.A zaświadczenia są potrzebne z 2004 roku. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ula233 Re: Becikowe...................... 19.08.06, 10:43 chyba sie pomyliłaś teraz jzu za 2005 rok ! i nawet jak nie byliście jeszcze małżeństwem to muszą być dwa zaświadczenia od matki i ojca dziecka jeśli jesteście razem ( wyjątek jeśli wychowujesz sama a ojciec sie zrzekł) Odpowiedz Link Zgłoś
milko2411 Re: Becikowe...................... 19.08.06, 16:18 Słuchajcie,wszystko Wam napisałam co jest potrzebne.Czy to mąż czy niemąż to nie ma znaczenia.Nie wyliczajcie sobie same,bo oni Wam sami wyliczą,składajcie dokumenty na drugi tysiąc:dadzą to dobrze,nie dadzą trudno,warto spróbować.Dodkowska,ja też składałam na jelonkach-bardzo,bardzo miłe urzędniczki aż byłam w szoku,że takie pomocne i sympatyczne,powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś