Dodaj do ulubionych

zapalenie ucha ??

24.08.06, 21:29
zachowanie mojej Małej może wskazywać na problem zdrowotny. zastanawiam się czy nie jest to przypadkiem zapalenie ucha. zastanawiam się do jakiego lekarza się udać. nie chciałabym marnować niepotrzebnie czasu, bo jak wiadomo wiąże się to z bólem Małej.
i tu moje pytanie: czy pediatra będzie mogła zdiagnozować zapalenie ucha? czy powinnam się zgłosić od razu do laryngologa?
Obserwuj wątek
    • kanaviosta Re: zapalenie ucha ?? 24.08.06, 21:30
      liczę na Wasze doświadczenie.
      dziękuję
      • baaasiiia Re: zapalenie ucha ?? 24.08.06, 21:39
        Pediatra jak najbardziej może zdiagnozowac zapalenie ucha. Właśnie dzisiaj
        byłam z synkiem w tej samej sprawie u rodzinnego - na szczęście okazało się, że
        to fałszywy alarm smile
    • wings6 Re: zapalenie ucha ?? 24.08.06, 21:41
      hm.... chyba najpierw do pediatry.. do laryngologa potrzebne przecież
      skierowanie !! (no, chyba, że prywatnie to inna sprawa) ... a dobry pediatra
      powinien zdiagnozować wstępnie a laryngolog potwierdzić !!
      tylko... u nas (Śląsk) do laryngologa czeka się 2 miesiące !!! najprościej więc
      do szpitala i wtedy laryngolog na miejscu !!
      • baaasiiia Re: zapalenie ucha ?? 24.08.06, 21:45
        U nas (Wwa) też jakieś chore terminy, ale jeżeli z bólem, to na dyżur szpitalny
        się jedzie i tam laryngolog przyjmie (przetestowane ze starszą córką)
      • kanaviosta Re: zapalenie ucha ?? 24.08.06, 21:50
        ech.. tak się zastanawiam.. ale jak niby ona to zdiagnozuje? przecież jej wyposażenie to tylko stetoskop i grube drewniane patyczki do badania gardła, których przeciez do ucha dziecku nie włozy wink poza tym, jakoś nie mam do niej zaufania, od kiedy na moje pytanie o opis i skuteczność działania lekarstwa, które przepisała, usłyszałam odpowiedź: "ja się nad tym nie zastanawiam. na ulotce piszą, żeby stosować, to przepisuję".
        ..
        • mamand Re: zapalenie ucha ?? 25.08.06, 07:11
          > ech.. tak się zastanawiam.. ale jak niby ona to zdiagnozuje? przecież jej wypos
          > ażenie to tylko stetoskop i grube drewniane patyczki do badania gardła, których
          > przeciez do ucha dziecku nie włozy

otoskopem, który też ma zapewne na wyposażeniu
    • mamcia-olci06 Re: zapalenie ucha ?? 24.08.06, 21:46
      Witam. Nas pediatra skierował do laryngologa i faktycznie było zapalenie ucha.
      Mała płakała przy jedzeniu, nie dała się położyć tylko pionowo przestawała
      płakać. Niektóre dzieci mogą wymiotować i możliwa wysoka jest temperatura.
      Duuużo zdrówka dla maleństwa!
      • kanaviosta Re: zapalenie ucha ?? 24.08.06, 21:58
        u nas jest podobnie: kłopoty z zasypianiem, marudzi i płacze, histeria gdy ja kładziemy, "skubanie" ucha, płacz na początku jedzeniasad wybiore się jutro do tej pediatry. a jeżeli nie pomoże, to pojedziemy na dyżur
        bardzo Wam dziękuję za pomoc
    • weronikarb Re: zapalenie ucha ?? 25.08.06, 07:28
      Zapalenie ucha bardzo latwo sprawdzic, ja tak robilam.
      Naciskalam ucho oraz wglebienie pod nim jest takie. Jesliplacz przy nacisku sie
      wzmaga to wiadomo ze boli i ze bankowo ucho.
      Na tym tle mialam swira, bardzo balam sie zapalenia ucha - maly nigdy odpukac
      niemial.Ja takk i dlatego wiem że jak pod uchem sie nacisnie to boli smile
      Oby to fałszywy alarm
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka