parisienne2000 05.09.06, 18:38 Kochane powiedzcie czy to mu nie zaszkodzi. Mój synuś uwielbia patrzec w telewizor lub w ekran monitora. Jak go odwrócę to marudzi. czy to nie dziwne? Czy Wasze dzieci też tak mają? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ruby11 Re: 3-miesięczne dziecko ogląda TV 05.09.06, 18:44 Moja coreczka ma 4 miesiace i uwielba oglada tv.Mysle ze w umiarkowanej dawce na pewno nie zaszkodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
iza3108 Re: 3-miesięczne dziecko ogląda TV 05.09.06, 18:48 mój synek ma 3 mc i tez uwielbia ogladac tv Odpowiedz Link Zgłoś
martulka79 Re: 3-miesięczne dziecko ogląda TV 05.09.06, 19:02 Mysle, ze kazde dziecko uwielbia, cos im tam kolorowego mruga.Ja swojemu nie pozwalam,bo po co szkodzic oczkom.Zawsze odwracam tylem do telewizora.Nie marudzi bo sie nie przyzwyczail. Odpowiedz Link Zgłoś
benignusia Re: 3-miesięczne dziecko ogląda TV 05.09.06, 23:20 moja dokładnie tak samo... Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: 3-miesięczne dziecko ogląda TV 05.09.06, 19:05 Myślę, że to czysty absurd. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna29 Re: 3-miesięczne dziecko ogląda TV 05.09.06, 19:43 Mój tez to robi, ale nie nazwala bymtego ogladaniem. Zerka w tv jak obraz sie szybko zmienia i jest kolorowy. Jak akcja monotonna to go to nie interesuje. Wydaje mi sie że to zdrowy objaw, że dziecko interesuje sie kolorowym, zmieniajacym się obrazem. Co nie znaczy oczywiscie ze nalezy mu na to pozwalac, ale jak obejrzy ze mna fakt to od razu mu sie wzrok nie popsuje. Odpowiedz Link Zgłoś
gerandia Re: 3-miesięczne dziecko ogląda TV 05.09.06, 20:12 Moj synek reaguje tylko na reklamy Odpowiedz Link Zgłoś
1gonia Re: 3-miesięczne dziecko ogląda TV 09.09.06, 13:02 Jeśli nie jest blisko telewizora i nie robi tego często to dlaczego ma szkodzić?????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
lucerka Re: 3-miesięczne dziecko ogląda TV 05.09.06, 20:18 Moj syn tez reaguje na "mruganie" telewizora u dziadkow (sama nie posiadam) czy na swiecacy ekran komputera. ale nie sadzam go przed kompem w ramach zaskania pol godzinki spokoju. Kazdy ma inne podejscie - slyszalam kiedys, ze to w jakis sposob niszczy wzrok. Odpowiedz Link Zgłoś
goniusia1977 Re: 3-miesięczne dziecko ogląda TV 05.09.06, 22:36 krew mnie zalewa jak widze takie malenkie dziecko przed telewizorem. oczywiscie ze jemu sie to podoba ale ja swojej corci nie pozwalam na ogladanie tv (ma 4 miesiace). nie chce dopuscic zeby dziecko uzaleznilo sie od tv a o to bardzo latwo. dziecko mozna zajac wieloma innymi zabawami a nie ogladaniem tv. Odpowiedz Link Zgłoś
porypka Re: 3-miesięczne dziecko ogląda TV 05.09.06, 22:42 woli seriale czy mtv? Odpowiedz Link Zgłoś
jakw Re: 3-miesięczne dziecko ogląda TV 09.09.06, 08:19 Zaszkodzi - za kilka lat będziesz miała w domu bezmyślną roślinkę wpatrującą się w jakieś durne kreskówy od rana do nocy i reagującą straszliwym rykiem na wyłączenie tv. Odpowiedz Link Zgłoś
jufalka Re: 3-miesięczne dziecko ogląda TV 09.09.06, 08:57 Nie wiem jak jest. Ale wydaje mi się, że oglądanie tv w umiarkowanych ilościach i odpowiednich programów (np bajek) może raczej dziecko rozwijać, a nie szkodzić. Tak samo jak oglądanie powiedzmy karuzelki czy ludzi czy zabawek itd. Nie ma w tym różnicy, a tv jest dodatkowym urozmaiceniem. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkas72 Re: 3-miesięczne dziecko ogląda TV 09.09.06, 09:26 Chyba nie ma tu mowy o bajkach tylko o przebywaniu małego niemowlęcia w pokoju,w którym non stop włączony jest telewizor.Byłoby lepiej gdyby rodzice,zanim dziecko dorosnie i stanie się następnym oglądaczem,postarali się zmienic trochę rodzinne zwyczaje. Odpowiedz Link Zgłoś
liwilla1 moj nie robi, ale to dlatego ze nie mamy tv :) 09.09.06, 09:28 a tak w ogole to zapraszam na nasze forum czerwcowek forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=34251 gdzie poruszamy podobne tematy i nie tylko Odpowiedz Link Zgłoś
agakowalewska4 Re: 3-miesięczne dziecko ogląda TV 09.09.06, 09:41 a ja uwazam ze skoro lubi to nie powinnaś mu zabraniac!!bez przesady ze to mu zaszkodzi nie róbmy ze swoich dzieci niewiadomo co i nie zabraniajmy im wszystkiego.zauważcie moje drogie ze teraz wszystko jesy szkodliwe i nie zdrowe!!!komputer jest szkodliwy-a jednak wszysykie przed nim siedzicie to samo z telewizorem no i z żywnoscią!!ja mojej 8miesięcznej olusi pozwalam oglądac no ale wszystko oczywiscie z umiarem!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
parisienne2000 do agnieszkas72 09.09.06, 12:25 Prosiłam o opinię a nie o sąd nad rodziną której nie znasz. Co możesz wiedziec na temat tego jakie zwyczaje panują u nas w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkas72 Re: do agnieszkas72 09.09.06, 13:17 To moja opinia.Nie widzę szans na to,zeby dziecko aż"uwielbiało" gapienie się w TV przy rozsądnym użytkowaniu tego sprzętu przez rodziców.Nie napisałaś:"moje dziecko raz zerkneło w ekran i marudziło,gdy chciałam je odwrócić". Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia2711 Re: 3-miesięczne dziecko ogląda TV 09.09.06, 21:05 moja 9-miesięczna córeczka uwielbia patrzec na "czterdziestolatka" i " lokatorów" Odpowiedz Link Zgłoś