Dodaj do ulubionych

cesarka a karmienie

08.09.06, 15:26
czesc dziewczyny chciałam się was zapytac jak długo karmiłyscie piersią po cesarce?
Obserwuj wątek
    • mamusia_kubusia5 Re: cesarka a karmienie 08.09.06, 15:34
      Ja karmię teraz 6-ty miesiąc i nie zamierzam kończyć, choć od poniedziałku
      wracam do pracy sad
      • abodzek Re: cesarka a karmienie 08.09.06, 15:40
        to ci zazdroszcze bo moja mała ma połtorej miesiąca a ja chyba trace pokarm,jestem z tego powodu bardzo smutnasad
        • moreno500 Re: cesarka a karmienie 08.09.06, 18:21
          nie można tracic pokarmu, jeśli się intensywnie karmi. pewnie stabilizuje Ci
          się już laktacja i piersi przed i po karmieniu są miękkie, ale to norma. ja po
          cc karmię 6 miesięcy i chcę jeszcze karmić pół roku
    • janiora Re: cesarka a karmienie 08.09.06, 15:39
      Hej Ja karmię 15-sty no juz praktycznie 16-sty bo jutro mój synek kończy 15-
      ście miechów. Zamierzamy zakonczyc karmienie około 2 r.ż. ale chyba łatwo nie
      bedzie bo mój syn to prawdziwy cycoholik smile Póki co jest nam z tym bardzo
      dobrze i chyba mi bardziej potrzeba tej formy przytulenia niż jemu chociaż może
      nie, oboje jesteśmy więźniami mojej piersi smile Bo ja uwielbiam karmic
      Pozdrowionka
    • leonada1 Re: cesarka a karmienie 08.09.06, 16:20
      ja karmię już 13 m-cy i bardzo sobie to chwalę.
    • mamand Re: cesarka a karmienie 08.09.06, 16:34
      starszego syna 20m-cy, tj. aż zaszłam w ciąże
      córkę już 9 m-cy
    • simonkapl Re: cesarka a karmienie 08.09.06, 16:38
      Ja juz 6 miesiac, a zamierzam minimum do roku.
    • cramm Re: cesarka a karmienie 08.09.06, 18:15
      Ja już 9,5 miesiąca...a od 5 miesięcy pracuję - a mój ssak to mały
      cycusioholik smile
    • ule1 Re: cesarka a karmienie 08.09.06, 19:22
      ja karmiłam niestety tylko 3,5 miesiąca sad. moja dzidzia mało przybierała na
      wadze (to chyba był ten kryzys laktacyjny) i lekarz zalecił mleko modyfikowane
      • kadewu1 Re: cesarka a karmienie 08.09.06, 19:43
        Siódmy miesiąc, po drodze było dokarmianie, Mały róśł powoli (chyba winna była
        alergia). Z powodu alergii na razie ni je jeszcze zupek itd., troszkę jabłek i
        śliwki, a oprócz tego mama 10 razy dziennie. Za miesiąc wracam do pracy na 3
        dni. Teraz rośnie szybko, przybrał 1035 g na 6 tygodni, praktycznie tylko na
        moim mleku. Z dokarmiania wycofał sie sam, w upały "podziękował" za mieszankę.

KmJ
        • oda100 Re: cesarka a karmienie 08.09.06, 20:04
          14 miesiecy, jeszcze nie koncze, do 6 miesiaca tylko piers, syn szybko
          przybieral
    • mamka_klamka Re: cesarka a karmienie 08.09.06, 20:18
      Po cesarce tylko początki są trudniejsze. Jak już karmisz to sposób w jaki
      rodziłaś nie ma wpływu na długość laktacji.
    • mathiola Re: cesarka a karmienie 08.09.06, 20:22
      cesarka nie ma nic wspolnego z dlugoscia karmienia. I nie mozna stracic pokarmu
      jesli dziecko je tylko z piersi, bez problemow.
      • mka16 Re: cesarka a karmienie 08.09.06, 21:18
        tez mi sie wydaje ze to nie ma znaczenia, poczatki sa trudniejsze, ale
        doslownie pierwsze dni teraz juz powinno byc ok, a po czym wnioskujesz, ze
        tracisz pokarm?
        Rowniez karmie 6ty miesiac po cc
    • jakw Re: cesarka a karmienie 08.09.06, 21:43
      starsza - 22 m-ce, młodsza na razie 15.5 m-ca.
      Jeśli już karmisz 1.5 m-ca wyłącznie piersią to cesarka nie ma tu nic do rzeczy.
      Może się martwisz tym, że nie masz piersi jak balony czy twardych jak kamienie?
      jJeśli tak to przestań się martwić bo to tylko objaw unormowanej laktacji.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka