Dodaj do ulubionych

ciągle głodny

18.10.06, 20:40
Mój 4 tygodniowy synek jest ciągle głodny, między innymi dlatego
zrezygnowałam z karmienia piersią, zaczęłam dokarmiać a później to już miał
cyca gdzieś, w chwili obecnej nie wystarcza mu jednorazowo butla 120 ml
(bebilon niskolaktozowy),po zjedzeniu zaczyna szukać, wkładać ręce do
buzi,płacze, mam wrażenie,że nie dojadł, czy wasze dzieci też potrzebują tyle
jedzenia i co robicie?
Obserwuj wątek
    • idachoj Re: ciągle głodny 18.10.06, 20:58
      Daj mu po prostu więcejsmile
    • renia1807 Re: ciągle głodny 18.10.06, 22:18
      Dzieci tak małe mają bardzo siną potrzebę ssania, moja mała córeczka domagała
      się karmienia co1-1,5 godziny .Też mi się wydawało czasami że jest głodna ale
      nie dokarmiałam jej lecz karmiłam ją wytrwale na każde życzenie w dzień i w
      nocy. Wydaje mi się ,że zle zrobiłaś że tak wcześnie zrezygnowałaś z karmienia
      piersią .Spróbuj zachęcić jeszcze maleństwo aby possało pierś.Twoje ciepło i
      twoja bliskość napewno podziałają na niego kojąco, nie ma nic lepszego dla
      tak małego dzidziusia jak pojeść i zasnąć przy cycusiu mamy.
      • olimpia_b81 Re: ciągle głodny 18.10.06, 22:22
        daj butle, jak nie chcesz karmic piersia to niekarm-nie sluchaj rad typu daj possac.
        niektore matki chyba nie rozumieja co to 24 h z dzieckiem przy cycku!!!jak to wykancza.a jak moja byla taka mala to chcialabym zeby jadla co 1-1,5, bo jadla non stop.co 15 min przez godzine!!!albo i czesciej lub dluzej.
        • kiniamum Re: ciągle głodny 18.10.06, 22:41
          oj! skad ja to znam... moje malenstwon tez bylo wiecznie glodne.. problem
          skonczyl sie gdy zaczelam zageszczac mu mleczko nutritonem-dla dzieci od
          pierwszego dnia zycia. najadal sie i byl mniej nerwowy. jedyna wada to to ze
          jest dosc drogi-25 zlotych i nie wszedzie mozna go dostac. najlepiej jednak
          poradz sie pediatry na forum karmienie butelka.
    • kreedka Re: ciągle głodny 18.10.06, 22:39
      Mój mały mając 4 tygodnie zjadał 60ml tez mi sie wydawało, że ciągle chce mu
      się jeść, zostałam oświecona że dziecko potrzebuje ssać. Spróbój dac mu smoczek,
      przekarmienie może powodować kolki i problemy z kupkami. Dodam jeszcze tylko, że
      miłam zalecenie karmić co 3 godziny flachą a na żadanie cyca i mały ciągle sie
      krecił a brzuch miał rozlany i pełny. Obecnie ma prawie 3 miesiace bez kilku dni
      i nadal jest na mieszanym pokarmie. Nie mam juz problemów nie poąłcze i zjada
      120 mniej wiecej co 3-4 godizny, ładnie przybiera na wadze i ma problemów z kolkami.
      • kiniamum Re: ciągle głodny 18.10.06, 22:43
        link do forum karmienie butelka: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=632
        • renia1807 olimpia 19.10.06, 08:33
          Nie, nie wiedzą!!!. Na pewno to z kosmosu wzięły albo wyczytały w super
          poradnikach i chcą się popisać swoją wielką wiedzą.Wychowuję drugie dzecko i
          mnie akurat nie musisz mówić że nie wiem co to 24 godz. przy cycku.Ja karmiłam
          i nie narzekałam z tego powodu a niekore z was to tak się zachowują jak
          męczennice.
          • olimpia_b81 Re: olimpia 19.10.06, 08:55
            skoro znasz to uczucie i je akceptujesz-podziwiam.naprawde.
            ja chodzilam, zla, placzaca, wkurzona na caly swiat a najbardziej na dziecko-zero radosci macierzynstwa.
            chyba nie o to tu chodzi?
            tez karmilam piersia bo to najlepsze dla dziecka ale marzylam o przejsciu na butelke i od kiedy to sie stalo jesten szczesliwsza.wiec nie bede nigdy popierac meczenstwa , bo akurat propaguje sie karmienie piersia.mieszanki sa rowniez dopracowane obecnie i jest ich szeroki wybor.a bliskosc dziecku mozna zapewnic calujac i przytulajac niekoniecznie do piersi
            • zzzytkaaa Re: olimpia 19.10.06, 09:16
              Szczesliwa mama to szczesliwe dziecko. Ja karmie piersia, ale czasami mam
              dosyc. Mala oszukuje, ze jest glodna, a tak na prawde je 5 min i zasypia z
              cyckiem w buzi. Potrafila tak robic przez kilka godzin, ale dzis jak zaczela
              stekac, wzielam ja na przetrzymanie i spi jak zabita. Zrobila sobie z cycka
              smoczek...
              Rozumiem kobiety, ktore sa wkurzona, bo przez to przechodzilam i moj nastroj
              udzilil sie mojemu dziecku. Plakalam, ze nie tak sobie to macierzunstwo
              wyobrazalam. Kryzys przeszedl, ale pewnie nie raz powroci.
              Mamy prawo byc zmeczone i chciec przejsc na butelke, to nic zlego.
            • mamulinka2 Re: olimpia 19.10.06, 13:17
              popieram olimpię
              ja też zrezygnowałam z karmienia piersią choć wszyscy mi mówili że źle robie
              teraz Kubuś ma 9 miesięcy jest zdrowy i silny, a ja szczęśliwsza bo mogłam wyjść
              z domu - a to bardzo wazne po porodzie
    • marzeniazuzi Re: ciągle głodny 19.10.06, 09:18
      A może nie jest głodny tylko ma silną potrzebę ssania tak jak moja córcia. Ja da
      lam swojej smoczka i się uspokoiła
      • kreedka Re: ciągle głodny 19.10.06, 18:45
        otórz to popieram <marzeniazuzi > masz rację, może jest poprostu spragniony
        ssania. Dlaczego tak sie boja mamusie smoczka, nie rozumiem i błedne jest
        myslenie ze od smoka krzywe zeby wręcz przeciwnie jestem tego pryzkładem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka