Dodaj do ulubionych

ból siusiaka

27.10.06, 16:57
Witajcie, moj synek ma 15 misiecy, od kilku dni zauwazylam u Niego straszny
bol gdy dotykam jego siusiaczka, placze wtedy i nie daje sie dotknac, co robic...
Obserwuj wątek
    • anka1 Re: ból siusiaka 27.10.06, 17:03
      jak to co ? do lekarza leciec jak najszybciej, nie ma co czekac.
      • madziajab Re: ból siusiaka 27.10.06, 17:09
        a mozesz powiedziec mi co to moze byc, bylam w poniedzialek u lekarza, i nic
        lekarz nie stwierdzil, maly ryczal bo zawsze ryczy u lekarza, wiec nie wiem czy
        juz wtdy go bolalo czy nie......przerazona jestem teraz
        • anka1 Re: ból siusiaka 27.10.06, 17:13
          moze jakies zapalenie sie przyplatalo i stad ten placz. zobacz jak wyglada
          siusiaczek przy oddawaniu moczu, jesli sie robi balonik i siusiu leci bardzo
          malutkim strumyczkiem to moze sie stulejka zrobila i bedzie trzeba go podleczyc.
          poczytaj jeszcze tu :
          urolog-dzieciecy.pl/index.php/pl/glowne_choroby_ukladu_moczowo_plciowego/stulejka_phimo
          sis
    • anek130 Re: ból siusiaka 27.10.06, 18:51
      a czy nie ma problemów ze stulejką? czy możesz ściągac napletek? miałam 2
      tygodnie temu to samo z moim 1,5 rocznym synkiem. Co jakiś czas łapał się za
      pieluche i płakał ai nie można było mu nawet spróbować ściągnąć naletka (chociz
      jemu prawie w ogóle nie schodzi). Lekarka stwierdziła, że końcówka jest
      opuchnięta i jest stan zapalny, w moczu pokazały sie bakterie. Przez 10 dni
      jadł furagin, smarowałam Neomycyną i Rivanolem. Przeszło własciwie po 1 dniu i
      ponowne badanie moczu nie stwierdziło bakterii. Ale mamy już skierowanie do
      chirurga - to w ostatneczności (powiedziała lekarka), na razie możemy jeszcze
      sami próbowac odklejać napletek ale jak takie zakażenia się beda powtarzały to
      należałoby iśc do chirurga.

pozdrawiam
      Ania

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka