madziajab 27.10.06, 16:57 Witajcie, moj synek ma 15 misiecy, od kilku dni zauwazylam u Niego straszny bol gdy dotykam jego siusiaczka, placze wtedy i nie daje sie dotknac, co robic... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anka1 Re: ból siusiaka 27.10.06, 17:03 jak to co ? do lekarza leciec jak najszybciej, nie ma co czekac. Odpowiedz Link Zgłoś
madziajab Re: ból siusiaka 27.10.06, 17:09 a mozesz powiedziec mi co to moze byc, bylam w poniedzialek u lekarza, i nic lekarz nie stwierdzil, maly ryczal bo zawsze ryczy u lekarza, wiec nie wiem czy juz wtdy go bolalo czy nie......przerazona jestem teraz Odpowiedz Link Zgłoś
anka1 Re: ból siusiaka 27.10.06, 17:13 moze jakies zapalenie sie przyplatalo i stad ten placz. zobacz jak wyglada siusiaczek przy oddawaniu moczu, jesli sie robi balonik i siusiu leci bardzo malutkim strumyczkiem to moze sie stulejka zrobila i bedzie trzeba go podleczyc. poczytaj jeszcze tu : urolog-dzieciecy.pl/index.php/pl/glowne_choroby_ukladu_moczowo_plciowego/stulejka_phimo sis Odpowiedz Link Zgłoś
anek130 Re: ból siusiaka 27.10.06, 18:51 a czy nie ma problemów ze stulejką? czy możesz ściągac napletek? miałam 2 tygodnie temu to samo z moim 1,5 rocznym synkiem. Co jakiś czas łapał się za pieluche i płakał ai nie można było mu nawet spróbować ściągnąć naletka (chociz jemu prawie w ogóle nie schodzi). Lekarka stwierdziła, że końcówka jest opuchnięta i jest stan zapalny, w moczu pokazały sie bakterie. Przez 10 dni jadł furagin, smarowałam Neomycyną i Rivanolem. Przeszło własciwie po 1 dniu i ponowne badanie moczu nie stwierdziło bakterii. Ale mamy już skierowanie do chirurga - to w ostatneczności (powiedziała lekarka), na razie możemy jeszcze sami próbowac odklejać napletek ale jak takie zakażenia się beda powtarzały to należałoby iśc do chirurga. pozdrawiam Ania Odpowiedz Link Zgłoś