a.k.123 02.11.06, 19:38 u 12 mies. chłopczyka. Co to może być??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zobrien Re: czerwone krostki na siusiaku 02.11.06, 23:14 Moze byc pieluchowe zapalenie skory. Sprobuj smarowac sudokremem, czesto zmieniaj pieluchy i przykazdej zmianie myj siusiaka woda. I wycieraj do sucha. Jesli to to, to pomoze. Odpowiedz Link Zgłoś
konwersja Re: czerwone krostki na siusiaku 03.11.06, 22:09 U mojej córeczki też się pojawiły takie czerwone krostki między nóżkami. Lekarka powiedziała, że to uczulenie od pieluszek, i że ostatnio sporo dzieci to ma. Przeważają dziewczynki, ale chłopcy też je mają (mniej więcej na 4 dziewczynki trafia się jeden chłopiec). Ta pani nie pytała jakich pieluszek używają rodzice tych dzieci, ale my używamy Bella Happy. Wcześniej używałam tetrówek, po dwóch miesiącach przeszłam na Happy. Raz przetestowałam Huggiesy, ale od nich córeczka dostała uczulenia na pupie, więc wróciłam do Belli (dziś córeczka ma 7,5 miesiąca). Kupiłam maść homeopatyczną Combudoron żel i zmieniłam pieluszki na Pampers. Dwa dni zmian i krostki nieco wyblakły. ZObaczymy co dalej... Odpowiedz Link Zgłoś