Dodaj do ulubionych

przestała spać w nocy

IP: *.* 22.11.01, 14:44
Moja córeczka (5,5 mies.)do tej pory spała całą noc.Obecnie budzi się kilka razy,possie pierś i przestaje,czasem zaśnie a czasem się wierci.Biorę ją do łóżka i leżymy razem.Moja mama mówi,że Nadia jest głodna i muszę już zacząć podawać nowe pokarmy.Ja myślę,że to może ząbki...Ale nie wiem.Słyszałam już teorie,żeby w nocy nie karmić,bo się przyzwyczai,albo żeby dać się dziecku wypłakać i nie podchodzić do łóżeczka.Wszyscy w koło mówią mi też,że robię błąd biorąc małą w nocy dołózka.Proszę o radę,NAtalia.
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: przestała spać w nocy IP: *.* 22.11.01, 15:27
      Witaj Natalio,z Zochaczykiem od pewnego czasu jest to samo :(Moja chyba nie jest bardzo glodna, troche possie i zasypia, a w dzien nie chce zjesc calej zupki.Co do zabkow dwa wyszly, innych nie widac.Ja mysle, ze Zocha przywyczaila sie do budzenia nocnego podczas wychodzenia zabkow. Teraz trudno jej od tego dobrego sie odzwyczaic, a bedzie musiala, bo przeciez ta okropna prochnica...Rowniez chetnie poslucham rad doswiadczonych mam.Pozdrawiam :benetton: :benetton: :benetton: :benetton: :benetton:- Patyk
      • Gość: guest Re: przestała spać w nocy IP: *.* 23.11.01, 21:29
        Moja Martynka skończyła właśnie 5 miesięcy i mam z nią dokładnie ten sam problem. Zasypia ok. 21, a potem budzi się czasami nawet co 1,5-2 godziny i często tylko na kilka chwil wręcz dopada do mojej piersi. Na pewno nie jest głodna, bo oprócz karmienia piersią dostaje w dzień inne rzeczy (ma niedowagę) i je dużo i z apetytem. Wydaje mi się, że bolą ją po prostu dziąsła i chce je sobie pomasować. Nie przejmuję się radami naszych mam i babć i śpię z nią razem całą noc - dzięki temu w ogóle się wysypiam. Poza tym uważam, że takie małe dziecko potrzebuje jak najwięcej kontaktu z matką do właściwego rozwoju emocjonalnego. Polecam Ci bardzo książkę A. Samsona "Mit szczęśliwego dzieciństwa" - bardzo mi pomogła. Żałuję tylko, że nie przeczytałam jej przed urodzeniem Martynki - nie popełniłabym tylu błędów w naszych pierwszych 3 miesiącach. Pozdrawiam, Ola

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka