Dodaj do ulubionych

Podróż samochodem

IP: *.* 03.01.02, 21:43
Drogie mamusie,W weekend czeka nas dwugodzinna podróż samochodem z siedmiotygodniowym synkiem. Zastanawiam się jak ubrać malucha na podróż aby nie zmarzł lub nie przegrzał się. Będzie jechał w foteliku dla niemowląt, więc kombinezonik odpada, bo mam tylko taki "bez nóżek", tzn. z workiem na nóżki, a w takim nie można zapiąć maluszkowi szelek.Jak ubieracie swoje dzieci na drogę?
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: Podróż samochodem IP: *.* 03.01.02, 22:27
      przede wszystkim proponuje aby ktores z was odpowiednio wczesniej zeszlo do samochodu i nagrzalo go - to oszczedzi uciazliwego szarpania sie potem z rozbieraniem ....2 godziny ? hmmm na pewno bawelniane ubranka - na cebulke + kurteczka i kocyk (zeby mozna bylo latwo zdjac) - aczkolwiek nie jestem autorytetem bo Julitka jako lipcowa panna teraz ma 6 miesiecy a to juz zupelnie inna bajka ...:)
      • Gość: guest Re: Podróż samochodem IP: *.* 03.01.02, 22:55
        My ostatnio z nasza 6 tygodniowa corka wybralismy sie w odwiedziny do znajomych, jechalismy 3 godziny . Ola byla ubrana w kombinezon, ktory zdjelismy gdy samochod byl nagrzany, a podspodem miala sweterek i spodenki. Mielismy rowniez kocyk, ale go nie uzywalismy.Podroz zniosla rewelacyjnie, caly czas spala.W kwietniu wybieramy sie z nia samochodem do Polski (16h jazdy).Aneta
        • Gość: guest Re: Podróż samochodem IP: *.* 06.01.02, 14:26
          Witaj Kachno,nasz synek ma prawie 3 mies. ale cały czas wozimy go jeszcze w gondolce od wózka, którą przypinamy z tyłu. W foteliku jest mu zdecydowanie mniej wygodnie, jest jeszcze za mały. W gondolce zawsze natychmiast zasypia. Ubieram go tak jak w domu + rorpinany polarek i czapeczka, przykrywam 2-ma kocykami, potem stopniowo te rzeczy zdejmuję. Mam wrażenie, że mały mógłby mieszkać w jeżdżącym samochodzie :).pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka