Dodaj do ulubionych

krosteczki na buzi od śliny

IP: *.* 11.03.02, 11:59
Dziewczyny, moje dzieciątko (jedno tylko, drugie mniej), ślini się strasznie, rozciera sobie tę slinę na całej buzi, trze oczka... ma krosteczki drobniutkie wokół usteczek, na brwiach i policzkach. Myślałam, że może uczulenie, ale: za uszami i na szyjce nic nie ma, na brzuszku NIC, natomiast na paluszkach, które często tkwią w buzi - owszem. Czym można to smarować, żeby znikło???? Maluch ma 3,5 miesiąca. pozdrawiamasiaT
Obserwuj wątek
    • Gość: Misiek Re: krosteczki na buzi od śliny IP: *.* 11.03.02, 14:19
      AsiuNic tylko często myć buźkę i rączki. Ewentualnie p oumyciu smarować kremem, aby troszkę chronić delikatna skórę. Przynajmniej ja nie znam żadnego innego sposobu :(
      • Gość: Kasik7 Re: krosteczki na buzi od śliny IP: *.* 11.03.02, 20:53
        Tak, myj czesto raczki i buzke, ale nie rob tego zawsze mydlem, ono tez wysusza. Po umyciu posmaruj grubo kremem, takim najmniej pachnącym, a zobaczysz krostki wkrotce znikna. Pozdrowienia Kasia
    • Gość: Monika_D Re: krosteczki na buzi od śliny IP: *.* 11.03.02, 21:19
      Asiu moja Ola miała to samo. Kupiłam krem serii SVR Topialyse i od czasu gdy ją nim smaruje ma piękną buzię.PozdrawiamMonika
      • Gość: AsiamamaNikoli Re: krosteczki na buzi od śliny IP: *.* 12.03.02, 21:34
        moja Nikola ma to samo doktor przepisala masc o nazwie cutivate naprawde dziala smaruje sie cienka warstwe i na drugi dzien lub na trzeci wszystko znika
        • Gość: kadyga Re: krosteczki na buzi od śliny - NIE CUTIVATE !!! IP: *.* 13.03.02, 08:24
          Cutivate jest STERYDEM !!! Można nim smarować jedynie przez 3-5 dni NIE WIĘCEJ !!! Jest kremik CUTIBASE, którym można smarować. Ja byłam u dermatologa w IMiD, kiedy Franek miał 2 miesiące, polecono mi krem LIPOBASE jako bardzo delikatny, nie zawierający niepotrzebnej chemii (tworzy cieniutki filtr, który chroni skórę przed wilgocią, wiatrem itp.)Pozdrawiam serdecznieKatarzyna mama Franka
          • Gość: DagmaraKawalska Re: krosteczki na buzi od śliny - NIE CUTIVATE !!! IP: *.* 15.03.02, 13:38
            Ja też stosowałam Lipobase i stosuję do tej pory. Weronika( 5 m-cy) miała straszne krostki i ten krem pomógł. Teraz używam na każde krostki ( oczywiście eliminując dodatkowo alergen) i do natłuszczania skóry.Polecam. Dagmara
        • Gość: anuś Re: krosteczki na buzi od śliny IP: *.* 13.03.02, 15:50
          Asia, przeczytaj koniecznie ulotkę dolączona do tego kremu. Moja 2,5 letnia córa dostała ten krem od jednej dermatolog ale druga go zakazala i dała znacznie delikatniejszy i bez takich złych oddziaływań na np oczy. Uważaj na to Cutivate. Ja z niego zrezygnowalam. Co z tego, że skóra ładna. Zaraz i tak będzie wysypana jeśli nie wyeliminuje się alergenów.Pozdrawiam anuś

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka