Dodaj do ulubionych

Komary- początek lata

IP: *.* 06.05.02, 21:42
Witam :hello:JAk widać za oknem lato tuż, tuż. Komary zaczely wylęgać sie niemilosiernie. My popsikamy się OFFem tu dziez czy innym a co z naszymi maluszkami.Słyszałam opinię ze nic wkładane do kontaktu nie może wydzielac zapachy więc co robić??? :(W domu to moze jakieś siatki w oknach a co na polu???Poradzicie.Thessi mama Mateuszka
Obserwuj wątek
    • Gość: Mycha Re: Komary- początek lata IP: *.* 08.05.02, 20:42
      W pokoju metode mamy opracowaną - kupiłam moskitierę nad łóżeczko - wisi na suficie, obejmuje całe łóżeczko i nic się nie przeciśnie. W zeszłym roku miałam łatwiej. Michał jeszcze nie siedział i dużo łatwiej było założyć moskitierę na wózek. Teraz tylko kiedy zaśnie w wózku. Poza tym jest takie urządzenie - ja to nazywałam bzykaczem - wydaje dźwięki, które niezbyt odpowiadają komarom i one uciekają. Te dźwięki mi też nie odpowiadały, bo denerwują, ale dziecku jakoś było wszystko jedno. To takie moje metody z zeszłego lata.Pozdrawiam i życzę sukcesów w walce z paskudztwem. M.
    • Gość: Dorotek Re: Komary- początek lata IP: *.* 08.05.02, 20:55
      Moja lekarka poleciała nam stosowanie AUTAN"u, ale nie bezposrednio na malucha tylko na ubranko, wózek, itp. Dobrym sposobem jest też "moskitiera". Na działce "wrzucałam" Kajtka do kojca, na wierzch zarzucałam firankę i nic go nie ugryzło (a nas mimo OFF"ów i AUTAN"ów komarzyce pogryzły niemiłośiernie).Pozdrawiam Dorota

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka