Dodaj do ulubionych

pukanie we wszystko

IP: *.* 29.08.02, 10:49
Mój siedmio miesięczny Kajtek puka dosłownie we wszystko, całą dłonią w większe powierzchnie, paluszkiem w mniejsze. Ostatnio podczas karmienia pukał kciukiem w mój paznokieć od małego palca!!!! To istna mania! Zanim weźmie zabawkę do ust, co jeszcze niedawno działo się od razu, najpierw musi w nią postukać. Czytałam gdzieś, że to normalny etap rozwoju, ale czy Wasze niemowlaki też mają to na taka skalę????Marta
Obserwuj wątek
    • Gość: asia_t Re: pukanie we wszystko IP: *.* 29.08.02, 10:52
      Moje bąbelaski mają już 9 miesięcy, ale pukają maniacko w kazdą większą powierzchnię. :-) Potrafią sobie wywrócić kosz na pieluchy (brudne) i stukać w niego z obu stron... w małe rzeczy raczej nie, ale w szafki, podłoge (parkiet!), kaloryfer itd - natychmiast i z lubością!asiaT
    • Gość: Alaula Re: pukanie we wszystko IP: *.* 29.08.02, 11:56
      Witam!Moj Kubuniek ma 7,5 miesiaca i od jakiegos czasu uwielbia wrecz pukanie. A im glosniej tym lepiej!! Chwyta zabawke i pelza szybko z koca na parkiet bo dobrze wie jakie efekty dzwiekowe wydaje stuk zabawki o podloge :) Wali tez dlonia we wszystko co sie da, ze mna wlacznie - to jego forma pobudki, gdy juz nie spi to musi we mnie poplaskac, aby mamunia sie nim zajela :)ja podobno bylam taka sama, a najwieksza frajde sprawialo mi zamykanie i otwieranie z hukiem drzwiczek od szafek.. rodzicow uszy bolaly a ja moglam tak tluc sie godzinami :)Pozdrawiam!Ala
    • Gość: ez Re: pukanie we wszystko IP: *.* 29.08.02, 14:55
      Moja Asia też to miała i nawet teraz cieszy się jak sobie popuka choć już nie robi tego tak często jak kiedyś
    • Gość: agniesia1 Re: pukanie we wszystko IP: *.* 29.08.02, 18:48
      no mój mały też stuka ale nie tak maniacko.ma prawie 7.5 mies. i bardzo lubi pukać w stół , meble , i zabawkami w wózek lub chodaczek.W szczególności lubi pukać nogami w parkiet kiedy leży na brzuchu. Zazwyczaj kończy się to małym płaczem jeśli szybko tego nie przerwę , bo kto wytrzymałby pukanie swoimi palcami od nóg w twardą podłogę.
      • Gość: Aluc Re: pukanie we wszystko IP: *.* 29.08.02, 19:00
        mama Oli i Maćka napisała/ł:> Zazwyczaj kończy się to małym płaczem jeśli szybko tego nie przerwę , bo kto wytrzymałby pukanie swoimi palcami od nóg w twardą podłogę.Maksio wytrzymuje :bounce: :bounce: :bounce: już mu się nawet odciski na palcach nie robią :lol:Odkąd skończył jakieś pięć miesięcy, stuka maniacko wszystkim we wszystko, także płaską łapką w mamona albo tatona :lol: zależy które bliżej, jak również na leżąco klockiem we własny brzuch :crazy: na szczęście klocek ląduje w okolicach pampersa, więc uderzenie jest nieco wytłumiane :lol: a jak nie ma niczego i nikogo pod ręką, to trzepie z rozmachem jedną łapką w drugą, zanosząc się ze śmiechu :Do ataku agresji wobec łyżeczki i kubka pisałam niedawno w innym poście, więc nie będę się powtarzać ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka